• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MoordCURAÇAO – De celstraf van Marimon M., veroordeeld tot zeventien jaar wegens roofmoord, poging tot diefstal en poging tot zware mishandeling met voorbedachte rade, blijft gehandhaafd. Dat heeft de Hoge Raad deze week besloten. De Hoge Raad heeft de cassatie (volgend op hoger beroep) verworpen.

Op 8 maart 2011 stierf een 58-jarige man door een pistoolschot in zijn borst. Het ging om een gewapende overval bij Landhuis Groot Santa Martha op Bandabou. Op het moment van het schietincident bevond het slachtoffer zich samen met zijn vrouw in zijn auto, die langs de kant van de weg op een afgelegen en onverlichte plek geparkeerd stond. Het leek erop dat de verdachte het echtpaar wilde overvallen. Opvallend in deze zaak was echter wel dat er niets uit de auto ontbrak. Zo lagen de telefoon, de portemonnee en kleingeld van het slachtoffer zichtbaar en voor de hand liggend in de auto. De vrouw van het slachtoffer was ongemoeid gelaten.

Aanhouding
Vier dagen later is M. door de politie aangehouden. Aan zijn arrestatie ging een aanrijding vooraf tussen twee auto’s, waarbij verdachte met hoge snelheid inreed op een politieambtenaar. Deze had kort daarvoor de woning van verdachte verkend. In eerste instantie werd hij tot achttien jaar veroordeeld. In april 2012 bracht het Hof in hoger beroep de straf terug tot zeventien jaar. Daarna ging de veroordeelde in cassatie om de veroordeling te laten herroepen.

4 reacties op “Hoge Raad handhaaft straf moord”

  1. levenslang zware arbeid .

  2. Allemaal te triest voor woorden dat je criminaliteit zodanig gestegen is dat je niet eens normaal op staat kan zijn brrrrrrrrrrr……

  3. Het gebeurt nu wel veel en veel te vaak, wat is er dan aan de hand op curacao. de buit is zoals men zegt heel gering ? Men moet toch het volk waarschuwen voorzichtig te zijn op zulke wegen. Ook moet men steeds een automatische boodschap laten afgaan in hotels of omgeving voorzchtig te zijn van alle soorten roverijen. In grote steden gaat bijvoorbeeld in Amsterdam en Berlin bij het trein station ook permanent een automatisch bericht af zoals be careful for pickpockets, zoiets moet men installeren op curacao met een andere text passend voor de toeristen.

  4. sera e k onjo nan berdat