• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GeweldCURAÇAO – Antillianen zijn in relatief vaak slachtoffer van moord en doodslag. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er 113 Antilliaanse mannen om het leven gekomen door geweldsdelicten tussen 1997 en 2011. Het gaat gemiddeld om 13,2 op 100.000 mannen.

Dat is ongeveer vijftien keer zoveel als onder autochtone Nederlanders. Ook is het sterftecijfer door geweld onder Antillianen meer dan twee keer zo hoog als onder Turken, Marokkanen en Surinamers. Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 167 mensen vermoord.

15 reacties op “Antillianen vijftien keer zo vaak vermoord als NL’ers”

 1. @ Folkert. Nou, dat komt zo jongen: omdat er 100 maal meer Nederlanders dan Antillianen in Nederland wonen, zou je verwachten dat er naar rato de laatste 14 jaar 11.300 autochtone Nederlanders dood geschoten zouden zijn. Dat is niet zo. Basiskennis van statistieken, jongen, basiskennis…
  Sterker nog, de laatste 14 jaar zijn er slechts 2200 autochtone Nederlanders vermoord. Dat is meer dan 113, maar ja -zie bovenstaande. Het lijkt erop dat de Caribische zon elk begrip voor statistische logica verbrandt; ik wordt er moe van het telkens weer te moeten uitleggen…

 2. Als het om Amerikanen was gegaan, zouden we concluderen dat Amerikanen niet veilig zijn in NL. Zonder vooroordeel zou ik dus concluderen dat NL niet veilig is voor “Antillianen”, gingen we impliciet uit van een bepaald dader profiel? Dat stond er niet bij….

 3. Hoe durft men artikelen als deze zo sensatineel te plaatsen. het gaat om 113 antillianen in 14 jaar dus 8 per jaar. Volgens het artikel 15 keer meer dan autochtone Nederlanders ??? Dus er worden bijna geen autotone Nederlanders gedood (ik zie er toch veel meer in de krant.

 4. Raul, knul, verkrachting en pedofilie komt niet (veel) voor op Curacao? In welke grot leef jij? Ga anders eens lekker de film Precious bekijken.

 5. In America heet dit black on black crime ( wat overigens merkwaardig is gezien de term white on white crime niet bestaat). Zolang de african americans en de latinos elkaar afmaken en de blanke medemens niet de slachtoffer daarvan wordt is er niets aan de hand. Je zou verwachten dat Nederland ook dezelfde houding zullen hebben, maar dit soort berichten zijn juist erg belangrijk om de superioriteitsgevoel onder de Nederlanders te verhogen. Het is niet voor niets dat de publieke zenders alleen maar documentaires maken die zich afspelen in ontwijkklingslanden. Daarentegen worden statistieken, waarbij Nederlanders oververtegenwoordigd zijn (kindermoord na scheiding, verkrachting, pedofilie, maar ook maatschappelijke problemen zoals depressie, zelfmoord enz) worden nooit gepubliceerd.

 6. Hun motto is “eerst schieten dan praten”.

 7. Een aantal weken terug, sprak ik een collega uit NY, met een soortgelijk probleem.
  Zijn interessante kijk op het fenomeen kan ik wel delen: “Hoodlums signing off hoodlums….does anybody really give a damn?. Paisano or no paisano”

 8. Blob en Klabo, één pot nat .. blanke mensen lachen in je gezicht en steken je van achter, stelltej hypocrieten zijn jullie

 9. @klabo van zulke reacties wordt ik helemaal misselijk it is a black thing,al moet ik toegeven dat het heel vaak geweld wordt gebruik bij donkere mensen.

 10. @Pukkie,

  wat denk je zelf?

 11. Zou belangwekkender zijn als de statistiek ook nationaliteit van de daders zou vermelden.
  Als dat relatief veel mensen uit dezelfde sociale groep zijn, kan daar wellicht wat aan worden gedaan. Een statistiek van de slachtoffers is geschiedschrijving, een statistiek van de daders is een aanloop naar preventie.

 12. Bijna altijd in het criminele circuit dus dat geeft dan weer niet…..

 13. Het trieste is ook dat de daders meestal Antillianen zijn, dus ze maken hun eigen volk af.

  Voor elke probleem of onenigheid gaan ze schieten, zonder te proberen op een andere manier een oplossing te vinden.
  Ze vinden zichzelf stoer ook!

  Ik vind het erg, want de kinderen zien deze jongens/mannen als hun voorbeeld
  /helden.

  Waarom laten wij dat Nederlanders een punt tegen ons krijgen?
  Waarom laten wij niet zien dat het anders kan? Niet om iemand of land te bewijzen, maar omdat het goed is voor ons!

 14. Ach het is een black thing

 15. Geweld….Curaçaos export artikel nummer uno.