• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

mesCURAÇAO – De politie is vanochtend om 10.27 uur uitgerukt vanwege een overval op een Nederlands stel in Bapor Kibra. De twee toeristen werden gedwongen om hun tas af te geven. Een van de slachtoffers raakte daarbij gewond. De dader is voortvluchtig. 

De auto kwam met hoge snelheid aanrijden en stopte. Een man stapte uit en onder bedreiging met een mes dwong hij de 22-jarige Nederlander om zijn tas af te geven. Het slachtoffer gehoorzaamde, waarop de overvaller in de auto stapte en weg wilde rijden. De Nederlander kwam alsnog in actie, rende achter de overvaller aan om zijn tas terug te nemen. Bij een poging daartoe werd hij in zijn hand gestoken. Hij is overgebracht naar het Sehos voor medische behandeling.

Informatie
Het Overvalteam onderzoekt de zaak. De politie is nog op zoek naar informatie. Ooggetuigen of mensen die meer weten over de zaak kunnen bellen met het Overvalteam op 8666140 of 8666192 tijdens kantooruren. Ook alarmnummer 911 en de anonieme tiplijn 108 zijn geopend.

52 reacties op “Toerist beroofd en gewond bij overval”

 1. @huntunospor: een stukje geschiedenis: slavernij is al zo oud als de mensheid. De handelaren destijds die werkten voor de VOC waren handelaren, zij verkochten en kochten als dat maar enige waarde had. Zo ook (hoe onethtisch het nu is) mensen. De slavenVERKOPERS waren altijd nog Afrikaanse slavenhandelaars die eigen (in hoeverre kunnen je spreken van eigen) mensen als slaven verkochten. Dus ga nu niet alleen de Nederlanders van vroeger de schuld geven en beklaag je dan ook eens bij de regeringen van Guinee, Ghana, Ivoor en Goudkust? Daar is het allemaal begonnen… anyway… ik zie eerlijk gezegd niet zo de ommezwaai van een overal naar slavernij. De connecties tussen die twee is werkelijk waar helemaal niet aan de orde.

  Aanpakken van de criminaliteit is een verantwoording van de regering van Korsou, niet meer van Nederland. Zoals eerder gemeld is er tijdens het referendum gekozen voor autonomie, ofwel een ‘status aparte’ binnen het Koninkrijk. Door jullie gekozen regering Schotte is de schatkist totaal leeggeplunderd en is het financieel een janboedel. Maar van Nederland wordt nu wel weer verwacht om te helpen. Los je eigen zooi op en grijp niet altijd maar terug op die slavernij periode. De toekomst ben jezelf en begint bij jezelf.

 2. waardoor onstaat kortzichtigheid door verkeerde uitleg je kijkt kort en niet verder dan je neus lang is iedereen op curacao weet van jezus maar niet iedereen kent het verhaal van tula .”Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds”

 3. slachtoffer rol of een zielige dader rol en het is geen slachtoffer rol het is de geschiedenis van een volk wat we hebben gekolonieseerd je kan de geschiedenis niet wissen met mooie praatjes en halve waarheeden ik zeg daarmee niet dat een overval daardoor goed gesprooken kan worden maar die mensen die toen de lul waaren leven wereld wijd voor het grootste gedeelte nog steedst in armoede en dezelfe mensen die rijkwaren zijn dat nog steedts check de geschiedenis van meneer waal die 10 procent van het eiland bezit ook een nazaat van de mensen die het toen die tijd goed hadden en nog steeds dus het heeden komt weer terug op het verleeden waar armoede is zijn nou eenmaal dieven of je nou wil of niet is altijd al zo gweest en al helemaal aan die kant waar denk je dat pirates of de carib op is gebaseerd of een iedergeval de titel ik zeg het hier nog een keer als de fundatie niet goed gelegd is stort het huis in of zakt langzaam in een boom waar de wortels niet goed van zijn kan ook iet goed bloeien dus geen lekkere vruchten geeven je kan er de vruchten niet van plukken dus als je 1000 mensen hebt maar 100 kansen hoe ga je dat doen als de kansen er uberhaupt zijn maar aan de comentaren te zien is er ook niet veel veranderd of zoals ze zeggen de appel valt niet ver van de boom .

 4. maaskant deze columbus bedoel je. De ruime hoeveelheden land en grondstoffen speelden een rol bij de opkomst van Europa als het overheersende continent in de wereld. De zogenaamde Columbiaanse uitwisseling zorgde voor een wereldwijde uitwisseling van gewassen, dieren en ziektes. De besmettelijke ziektes van de Oude Wereld hadden een verwoestende uitwerking op de inheemse bevolkingen.deze man wordt in de zogenaamde halve geschiedenis lessen ook als held ondekingsreiziger neer gezet zoek maar eens op of die deze titel wel heeft verdiend oude wereld nieuwe wereld je hebt een oude tv je koopt een nieuwe en hij gaat stuk zoder dat jij er wat aan kan doen wie geef je er de schuld van jezelf of de fabriek waar je hem hebt gekocht want die heeft hem tenslotte gefabriceerd dus is de eindverantwoordelijke van daar garantie wie staat er garant of is aanspraakelijk in dit geval ?

 5. oja daar hebben de beterweeters natuurlijk geen reactie ondergezet zou moeilijk gaan zeker naar al die eerdere uitspraaaken .

 6. Herdenking
  Tijdens de herdenking worden bij het monument toespraken gehouden en kransen gelegd ter nagedachtenis van degenen die hebben geleden onder de trans-Atlantische slavernij. Er wordt aandacht gevraagd voor het Nederlandse slavernijverleden en de erfenis ervan in het heden.hier wordt ontkend dat de slavernij gevolgen heeft gehad voor het heeden gelukkig denkt niet iedereen zo en wordt er nagedacht en herdacht.

 7. @aureliua,

  ik vond het commentaar van Pukkie beter!!
  dat van Kaaskop is sterk overtrokken en getuigd niet van enig verstand.

 8. @ Kaaskop Ik ben na lezing van de reacties, vooral die van Huntunospor (samen kunnen we het betekend dat, hoewel hij de Makamba niet tot ‘huntu’ rekent) zeer geneigd je opmerking als valide en volkomen waar te beschouwen. Ik hoop dat mensen als huntunospor mijn ongelijk kunnen aantonen, maar die hoop is klein en eigenlijk reeds vervlogen. YDK hebben gelijk: de slavernij is nog springlevend. Die leeft echter alleen maar in de harten van YDK van Afrikaanse afkomst. Bah, bah en nog eens bah. Wat een misselijkmakende slachtofferrol van Huntunospor en wat een begrijpelijke, misschien al te sterke reactie van Kaaskop, waaruit zijn gezonde overmoed blijkt en van een heel Makamba volk achter hem: geef het eiland maar aan ons en wij maken er een paradijs van. Ja, ik be er zeker van dat onder de voorwaarden die kaaskop in zijn stukje schreef, dit mogelijk is!

 9. Ga lekker zo door, jullie daar op dat eilandje. Nog een jaar of 2, 3 hooguit, en dan komt er geen hond meer naar jullie door criminelen verziekte eiland. En terecht. Het is te hopen dat jullie dan vluchten naar een ander land, en Curacao achterlaten als onbewoond eiland, dan kunnen wij Nederlanders er weer wat fatsoenlijks van maken. Jullie wilden het allemaal zelf doen, nou je ziet wat er van komt. Eén grote criminele corrupte teringbende. Gefeliciteerd, stakkers!

 10. @ Hutunospor. Nederland heeft Curacao op eigen verzoek autonomie gegeven. Nederland en de Nederlanders vinden dat de slavernij een zwarte bladzijde is uit onze geschiedenis. Nederland heeft Curacao zo veel mogelijk geholpen om deze status te bereiken. Nederland wil zich zo min mogelijk bemoeien met zaken die in Curacao thuis horen. Nederland heeft een groot deel van de Curacaose staatsschuld kwijtgescholden en het restant geherfinancierd tegen een vriendschapsrente. Nederland biedt een onderdak en zorg aan 150.000 Antillianen, waarvan een klein deel , voor de meeste overlast zorgt. Als het politieke klimaat in Curacao , steeds weer de schuld van alles wat fout gaat aan Nederland geeft, is dat fout. Als Yu di Korsow worden beschouwd als een superieur ras, is dat fout. Als de slavernij steeds opnieuw weer naar boven komt op de manier waarop u dat doet, wordt dat hoofdstuk nooit afgesloten. Kennelijk zwelgt u hierin en uit uw woorden is op te maken dat de deplorabele staat waarin het eiland Curacao zich bevind, een vergoelijking is voor agressieve jongeren , die al dan niet onder invloed van drugs het leven op het eiland voor veel mensen bederven. Gelukkig bestaat een groot deel van de bewoners uit vriendelijke en verstandige mensen die proberen van uw eiland wat te maken. Als u toch verder wilt met de strijd tegen slavernij , zou u eens rond moeten kijken in Afrika , Azie en Arabische landen , waar slavernij nog aan de orde van de dag is. Wellicht is het zinniger uw energie en aandacht te besteden aan het kwaad wat nu nog bestaat, dan aan het kwaad van 300 tot 150 jaar geleden.

 11. @Huntu(bosnannoporhasinada)

  Slavernij is en zal nooit worden goedgepraat. Was en IS fout. Moving on,. het veroveren van de zilvervloot heeft dat niet bekostigt, maar de 80 jarige oorlog. Met als DIRECT resultaat dat nederland kon groeien naar een staat/land waar voor iedereen (die er voor wil werken) een goede basis bestaat, om zich volledig te onbloeien tot een volwaardig (mede)mens.

  Feit is dat Nederland zij het in steeds mindere mate altijd heeft klaar gestaan voor de antillen. Feit is dat het hier regelmatig ( lees altijd is verneukt.) Ik ben een YU KORSOW, maar ik schaam me dood voor de kortzichtigheid die steeds groter wordt onder mijn eigen mensen. Zo erg dat zelfs ik als trotse yu Korsow nu zeg dat idd zij die denken dat ze het hier oh zo slecht hadden/hebben maar lekker terug naar Afrika moeten gaan.

  Wordt het niet tijd om verder te gaan voor beide partijen? Want maakt niet uit waar je vandaan komt, ik weet zeker dat als ik je snij dat je bloed rood is, net als dat van mij. We zijn gelijk en moeten ons zo beginnen te gedragen en aan te passen aan de moderne tijd zodat je als klein eilandje meekan met de rest van de wereld. Crimineel gedrag, slavenmentaliteit, discriminatie, bekrompenheid, kortzichtigheid passen niet in dat plaatje.

 12. @huntunospor, Meestal hebben we het hier over Curacao. Er zijn in NL vast ook wel websites waar de NL ellende wordt behandeld. Wat moet Nederland er toch steeds bij als we hier van gedachten wisselen? We zijn toch geen kolonie? Dat we Nederlands schrijven is niet zo relevant. Als iemand op een Spaanstalige site wat plaatst, gaan we toch ook niet tekeer over Columbus en zo? Waar zit je mee?

 13. huntunospor, op 20-05-2013 om 03:54 schreef: vermoord door hun eigen vader

  Die zichzelf daarna opgehangen heeft ? (bij dat verhaal kan een kritische lezer zich afvragen wie de werkelijke fouterik was, paps…of mams)
  Misschien kan ‘n atrako-pleger na de daad zichzelf verhangen.

  Ik geef u wel gelijk dat Nederland in dat gebied al heel lang boter op ‘t hoofd heeft, de eerste kranten-commentaren wijzen al in die richting.
  Door de verhoogde media-aandacht die deze zaak heeft gekregen, zal er nog lang onderzoek naar gedaan en over geschreven worden.
  Mogelijk dat die leiden tot een mentaliteit-verandering van de hulpverlening in Nederland, waardoor dit soort extreme verhalen misschien vermeden kunnen worden, en ook dan heeft het al teveel schade aangericht en slachtoffers gevergd.

  Al is het ook altijd achteraf, bereidheid tot zelfkritiek is wél een Nederlands kenmerk, vooral zelfs.

 14. meneer of mevrouw huntunospor is de typische antilliaan met grote uitschuiftenen.
  je kan er niet aan ontkomen, om op zijn/haar tenen te trappen.
  en een nederlander kan dan al helemaal geen goed doen bij dit soort figuren.
  want hij/zij heeft altijd het gelijk aan zijn/haar kant.
  oogkleppen en blindevlekken….

 15. E bon Yu di Korsou.

 16. blijf lekker in je veilige Utopiese wereldje met je drie kinderen hier ben je echt veilig ?
  want je weet blijkbaar al wat je te wachten staat ga lekker in spanje de rijke bet weetende
  nederlander uit hangen ooh ja ze hebben hier gisteren nog twee kinderlijken in het water gevonden vermoord door hun eigen vader wat raar dat dit in nederland met beschaafde mensen die alles zo goed hebben en weeten kan gebeuren zo zijn we hier toch niet op gevoed wij zijn beschaafd maar ja soms leef je beeter met een mooie leugen dan de harde waarheid.

 17. @ Peter Beter kom je naar Aruba. Veel veiliger voor je gezin.

  @ huntunospor Wederom schets je een vergelijking die volkomen mank gaat. Dat Nederlnad zijn doden herdenkt heeft niets te maken met het leunen op de geschiedenis en je daarachter verschuilen. Sterker, het is juist uit respect voor diegenen die hun leven hebben gegeven voor de vrijheid waarin we nu leven. En daar zitten ook George Maduro en Boy Ecury bij. En het is ook om er lering uit te trekken naar de toekomst toe. Dat dit nooit meer mag gebeuren. Ik ben het met je eens dat dt ook geldt voor de geschiedenis van de slavernij. En dat daar in Nederland best wel iets meer aandacht voor mag wezen vind ik ook. Maar je mag er nooit bij stil blijven staan. Je moet verder. Ook met de geschiedenis in je collectieve bewustzijn van de bevolking. En dat is dus wat men in Nederland juist niet heeft gedaan met de Tweede Wereldoorlog. Men is niet bij de pakken gaan neerzitten maar is als de wiedeweerga begonnen met de wederopbouwing van het land. En daar heeft de bevolking ook offers voor gedaan. Bovendien heeft het Caribisch deel van het koninkrijk niet het alleenrecht op onderduiking en uitbuiting. Want je kunt gerust spreken dat er ook in Nederland sprake van slavenarbeid was in de 19de en begin 20ste eeuw. Waar landarbeiders, fabrieksarbeiders en kinderen tot het uiterste werden uitgebuit voornemen hongerloontje wat net genoeg was om niet dood te gaan en niet genoeg om van te leven. Eigenlijk vind ik het een beetje respectloos van u om bij dit bericht met de geschiedenis van de slavernij te komen. Respectloos voor het slachtoffer van de overval en ook respectloos naar de slachtoffers van de slavernij. Die leven nu namelijk niet meer. Er zijn geen slachtoffers van de slavernij meer in leven. En zij die menen zich een slachtofferrol te moeten ontlenen vanuit de geschiedenis van de slavernij zijn elk gevoel voor verhoudingen volkomen uit het oog verloren.

 18. ik mag iets niet goed praten wat ik ook helemaal niet wil doen maar degeene die dit zeggen praaten nu zelf eigenlijk ook iets goed door te zeggen het is al zo 200 jaar geleeden dus het doet er niet meer toe kortgezegd laten we dan maar stoppen met alle doden herdenkingen en kransleggingen dan maar want geschiedenis heeft niks met het heeden te maken .door hier alleen maar negatieve dingen over cura te schrijfen helpen we het eiland ook niet mee als je al weet waar die slecte reclame naar toe gaat. komen geen toeristen bananen eiland mensen in honger nog meer criminaliteit je kan ook iets nog veel slechter praaten beter niet in de geschiedenis kijken maar in de toekoms het eiland alvast slecht praten boek vooral geen ticket pak je alweer een paar jobs banen af want de gevolgen van de negtieve publieciteit weet je al te beschrijven . en niemand hoeft te boeten voor wat in de geschiedenis is gebeurd .

 19. En de slavernijkaart wordt weer getrokken ! Er is maar 1 vraag moet ik deze zomer nog met mijn drie kinderen naar Curacao komen, of breng ik mijn gezin onnodig in gevaar ?

 20. Laten we iedereen die anno 2013 nog over de slavernij zeurt eenmalig de gelegenheid bieden om, door Nederland betaald, met een Boeing 747 businessclass terug te vliegen naar Afrika waar men verder kan blijven zeuren over 150 jaar geleden.

  Hen die hier blijven en niet van deze aanbieding gebruik maken moeten dan wel voor eens en altijd hun mond houden over de slavernij.

  Ik heb het ook niet over mijn trauma van de 80 jarige oorlog.

 21. @huntunospor
  Wil je hiermee goedpraten bij wat deze twee toeristen is overkomen door de daders (die overigens alle kans hebben in deze maatschappij om aan hun eigen ontwikkeling en maatschappelijk succes te werken) hun misdrijf met geweld te vergoeilijken met wat iemands voorvaderen honderden jaren geleden hebben misdreven?
  Weet uit nabije bron dat deze mensen waarvan i een student een half jaar keihard met een parttime baantje in de thuiszorg het benodigde geld om haar stage daar te kunnen betalen in één keer van haar afgenomen is.
  Laat je biecht afnemen in de kerk en vraag voor vergiffenis!

 22. De Curacaoenaar meet zich snel de Calimero rol aan waarin het zich als zielig en benadeeld kwalificeert. Daarbij zet het zich graag af tegen Nederland.

  Omdat Nederland Curacao zowel financieel als sociaal altijd royaal geholpen heeft (en als dank daarvoor opgezadeld werd met een leger door Curacao gedumpte criminelenis het moeilijk Calimero spelen tegen Nederland.

  Dus grijpt Curacao uit arren moede maar terug op de slavernij van 200 jaar geleden.

  Of niet, huntunospor?

 23. @ huntunospor U heeft helemaal gelijk hoor. Die verschrikkelijke geschiedenis moet inderdaad als vrijbrief gebruikt kunnen worden om maar te mogen stelen en roven op het eiland. Men moet zich daar inderdaad maar steeds achter mogen verschuilen. Daar heeft de bevolking van Curacao recht op. En de Europese Nederlanders mogen vanwege hun aandeel in die verschrikkelijke geschiedenis hier inderdaad geen mening over hebben, laat staan die uiten. Dat ze maar flink gestraft worden voor wat hun voorvaderen honderden jaren geleden gedaan hebben. Dus laten ze op Curacao maar niet naar school gaan, niet opvoeden tot eerbiedwaardige mensen. Dat is immers vanuit de historie hun goed recht. Laten ze maar roven en moorden. Laat de mannen maar hoppen van de ene vrouw naar de andere en zoveel mogelijk bij voorbaat kansloze kinderen maken. Vanuit de verschrikkelijke geschiedenis mogen ze dat. En het is niet eens hun schuld. Allemaal de schuld van de macamaba’s. Ohhhh ….. ennuuhhhh …….. kunt u even erbij zeggen hoelang dat mag gaan duren, totdat die rekening vereffend is. Dan kunnen we de toeristen laten weten met ingang van welk jaar ze weer terug kunnen komen. In de hoop dat ze naar een door honger uitgestorven eiland willen komen. Ahh nee. Er zijn immers bananen genoeg om van te leven. Toch? Tsssss!!!!

 24. @huntunospor,

  trouwens, wat hebben die lange verhalen te maken met deze overval?

 25. @huntunospor,

  1863 is de slavernij afgeschaft.
  150 jaar geleden….

 26. @huntunospor, Het NL ministerie zal nooit ingrijpen, want we zijn zelfstandig. Daar hebben we voor gekozen, vanwege alle historie die je beschrijft.. Hoe stel je voor dat we de criminaliteit te lijf gaan? Heb dat in je bijdrage even gemist.

 27. @Ex-VKC-er, Onderstaande tekst gaat over de reden van VKC oprichting destijds. Helemaal eens, we zijn weer terug bij het begin.. Toch anders maar burgerwachten?
  Begrijp inmiddels wel waarom ministers en statenleden automatische wapens willen hebben. In de USA is er zelfs een klein stadje die zo weinig politie kan betalen dat een wapen VERPLICHT is in ieder huis, (tenzij eerder veroordeeld..) Misschien ook een idee?

  “Doel is de politie materieel bij te staan maar ook haar imago te verbeteren en haar aanwezigheid in de wijk te vergroten. Hiertoe is een betaald ‘vrijwilligerskorps’ opgericht dat betaald zal worden via fondsenwerving in de gemeenschap, als tussenvorm tussen politie en burgerwachten. Aanleiding was het gebrek aan aandacht voor inbraak als gevolg van de nadruk op drugsbestrijding in combinatie met de te lage instroom bij het politiekorps en het gebrek aan middelen om het korps uit te breiden. Bedoeling is meer toezicht in de wijken te krijgen; medewerkers van het VKC zijn geüniformeerde buitengewone politieagenten en krijgen daartoe bepaalde bevoegdheden. Ze kregen een korte opleiding bij de politie…VKC is privaat gefinancierd; aspiranten worden wel op hun antecedenten onderzocht. Er zitten veel afgewaaide dienstplichtigen in de organisatie, die haar eigen instructeurs heeft.”

 28. De hoofddoelstellingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn in het kort:
  Het waarborgen van de democratische rechtsstaat.
  De zorg voor een goed functionerend openbaar bestuur.
  De kwaliteit waarborgen van personeel en management in de rijksdienst.
  Het bewaken van de Grondwet.
  Het coördineren van de samenwerkingsrelatie met Aruba, Curaçao en St. Maarten.
  De zorg voor het constitutionele staatsrechtelijke bestel.
  De succesvolle participatie en integratie van nieuwe inwoners.
  Grotestedenbeleid en bevolkingskrimp
  Woningmarkt (Koop- en huursector, waaronder woningcorporaties)
  Huurbeleid/huurtoeslag
  Bouwbeleid
  Rijkshuisvesting
  waarom wordt er nooit ingegreepen als dat hun taken zijn ?Want wij kunnen en weeten alles?

 29. Nou je hebt gelijk ex vkc er als ik niet mis heb was vkc berucht onder de naam dog catcher zoiets van 17 jaar gelleden. Je kan better de politie tegenkommen dan de beruchte dog catchers.

 30. atraco of geen atraco corrupt of niet corrupt wie zijn jullie om te oordelen kijk wie je bent waar je vandaan komt dan zie je dat wij ook niet zon roos kleurige geschiedenis hebben en nederlanders europeaanen houden er niet van om op hun daden aangesprooken te worden . ochhhhh het is al zo lang geleeden moeten we het daar nou nog over hebben ja daar moeten we het zeker over hebben 5 mei wordt toch ook elk jaar her dacht.1873 is de slavernij pas afgeschaft 150 jaar geleden en de oorlog 66 jaar ofzo dus als we op de 150 jaar zitten hebben we het niet meer over onze slachtoffer rol van de tweede wereld oorlog geloof je het zelf ik schaam mij voor nederlanders die goed opgeleid zijn en nog steedt niks weeten en denken dat ze met hun hoogmoed beter zijn dan anderen vooral mensen uit de bananen republiek .

 31. ik vindt het wel grappig dat altijd de zelfde mensen wat te klagen hebben en denken dat we in nederland in een soort utopie leven wat ook niet zo is ik dcenk dat jullie allemaal een keer de geschiedenis moeten opzoeken en dan niet de alleen de helft die je hier niet of nauwlijks krijgt dan kunnen jullie zien wie deze benanen republiek heeft gesticht waardoor wij tot de dag van vandaag in zogenaamde rijkdom kunnen leven nederland heeft namelijk de grootste atraco ooit gepleegd door te plunderen in afrika waar denk je dat je mooie diamant van daan komt waar jij hard en eerlijk voor hebt gewerkt. door mensen uit hun land te steelen famielies uit elkaar te halen ze te beroven van hun land en cultuur . Het aandeel van de Republiek in de Atlantische slavenhandel was gemiddeld zo’n vijf procent, ongeveer 500.000 mensen. De slavenhandel door de West-Indische Compagnie (WIC) heeft vooral in de beginjaren bijgedragen aan de status van de Nederlanden als economische wereldmacht . . Met de verovering van de zilvervloot in 1628 was er voldoende geld beschikbaar. Tussen 1630 en 1634 werd Recife met een groot deel van de Braziliaanse kust veroverd, dit werd Nederlands-Brazilië. In 1637 werd het fort te Elmina aan de Goudkust veroverd, het grote Portugese slavenhandelbolwerk.”Vochtig weer en sterken wind belet hebbende de luchtgaten te openen begonnen koortzen en roode loop de negers te plaagen…hun vertrek was zoo ondraaglijk heet, dat ik er maar een oogenblik in konde verblyven. De hitte alleen maakte dit niet onmogelyk; de planken waren zoo met bloed bevlekt dat deze arme menschen als het ware daarin zwommen… Als zy door de ziekte door hun vel en hun vleesch komen, kwynen zy nog enige tyd in die toestand; door het liggen op de planken, waardoor de uitstekende knoken, vooral by de zieken, dikwijls ontveld worden, treedt dikwijls koud vuur in, totdat de barmhartige God hen den dood toezend, om dit leven van ellende te eindigen”.zo gingen de nederlanders europeanen om met mensen voor geld en winst dus en dan hebben jullie het over een bananen republiek ik probeer het uit te leggen geen boom kan vruchten af geven zonder wortel geen huis kan staan zonder een goede foundatie dus als de fundatie niet goed is en het huis stort jaren later in ligt dat dan aan het huis of aan de foundatie die niet goed is neer gelegd dus stop als je blieft met zwart maken letterlijk en figuurlijk .

 32. DushiT Curaçao dan maar?

 33. Once upon a time, had Curacao effective security patrols v/d Para-Miltaire VKC., als ondersteuning van reguliere politie. Wij gingen eropuit om “probleem te zoeken” en alles uitteschalen voordat het schade aan niets vermoedende burgers kon toebrengen.

  Dezelfde soortgelijke mensen die nu klagen dat de reguliere politie nergens is te bekennen, en/of hun erk niet doen, klaagden toenertijd – steen en been – over het handhandig zonder onderschijdt der persoon bij stoppen en controleren van de VKC-ers.

  Vanuit Nederland kwam toen opdracht dat de VKC-ers voortaan als zachtaardige “lieve” homofieljes moesten optreden. Zo gezegd, zo gedaan en misdaad floreert.

 34. goede toeristen reklame in de volkskrant www.volkskrant maffia is de baas op curacao

 35. Bericht uit krant nederland: De meest vermoorde mannen in nederland zijn…….
  ANTILANEN. Niemand kan nog ontkennen dat deze groep tot de meest criminele op
  aarde behoort. Helaas behoort ook de politie van curacao tot de meest corrupte en meest ongeorganiseerde in de wereld. Heb met eigen ogen gezien hoe politieagenten werden omgekocht. Zitten zat criminele agenten tussen.

 36. Lees dit artikel maar eens even, maakt je veel duidelijk!!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21577504/__Het_meest_vermoord__.html

 37. Triest, triest triest. Wat een agressiviteit! Is het nog wel veilig op dit eiland en kan je je nog wel vrij bewegen? Wat staat mij te wachten deze zomer als ik op vakantie kom?

 38. Tja, middenmotor, zag het ook deze week bij Opsporing Gezocht: alle overvallen hadden daders met getint uiterlijk en Antilliaans accent.

  Hoeveel van de overvallers oo Curacao hebben een blank uiterlijk en spreken Nederlands.

  Rita, weet jij het?

 39. @Miic : Bananen Republiek maar dan zonder bananen. Dat is erger dan een cafe zonder bier. Als er bananen waren dan zouden de mensen tenminste te vreten hebben, nu moeten ze uit nood atrako’s plegen of in drugs handelen.

 40. Net terug van een paar dagen Aruba. Wij hebben gezien dat het ook anders kan. Politie de gehele dag en avond aanwezig in het toeristen gebied. Ze hangen niet bij een snek, of uitsmijter spelen bij een disco of moeten statenleden beveiligen (belachelijk). Nee ze zijn actief bezig met het beschermen en voorkomen van misdaden tegen de toeristen en de normale burger.Misschien moet men eens iedereen verplicht een weekje naar Aruba sturen om te zien dat het ook anders kan.

 41. @kokoloko: jou naam lijkt teveel op de mijne en jou commentaren ook. Ik overweeg jou aan te klagen wegens plagiaat. (grapje, maak je geen zorgen)
  Overal op dit eiland ziet men op borden, reklames en zelfs onderbroeken met de tekst: “dushi”, “dushi hende”, “dushi yui” dushi, dushi, dushi, alsmaar dushi. Robbie Dos Santos Lottery heeft een billboard met “welcome dushi turista”.
  Er ontbreekt alleeen nog een bord met ” dushi atrakador”.

 42. R.I.P. Curacao je bent ten dode opgeschreven, wat een ramp eiland !

 43. Geweldige gratis “reclame” dan maar weer voor het eiland. Deze toeristen en hun familie en kennissen en alle andere eromheen komen dus niet meer, en dat allemaal door het toedoen van zo een snelle geldverdiener.

 44. heb geboekt kan helaas niet annuleren lijkt erop dat het eiland snel afglijd naar een Bananenrepubliek.

 45. addition

  gaat om opsporing verzocht

 46. @philippe

  topper wat je doet

  @all, graag alles op Internet posten, al die shit die hier elke dag gebeurd

  wat ook lachen is om uitzending gemist te kijken op internet, 6 van de 7 overvallen

  “antilliaans accent”

 47. Geweldig. Even kijken, 22 jaar oud. Facebookprofiel met 1000 vrienden die allemaal ook weer 1000 vrienden hebben en die het allemaal gaan doorvertellen…. Goede reclame voor ons mooie eiland, er komt straks geen hond meer. Wordt het niet eens tijd voor een ouderwetse schandpaal op het Brionplein waar je zulke klerelijertjes een weekendje in kan zetten? Gratis tomaten (of liever bakstenen) gooien voor iedereen. Het toerisme is wél een van de belangrijkste inkomsten voor het eiland, al lijkt de overheid zich dat niet goed te beseffen. Triest hoor…….Beterschap voor de jonge toerist i.i.g.

 48. Wikicrimes is bijgewerkt….Zie link en zoom uit voor de rest…

  http://www.wikicrimes.org/main.html?idcrime=645FCCC8198E1FEC92EA0E488D4F1916

 49. Je zou het resort niet meer af durven gaan als je op Curacao op vakantie bent!
  Het lijkt wel of het steeds gevaarlijker wordt! Pffff.
  Lees nu elke dag over Moord en doodslag en overvallen!
  Eng zeg!

 50. Meteen afknallen die handel

 51. Aaah lekker op vakantie naar Curaçao!!Dagje strand en dan ben je ook meteen alles kwijt en tien hechtingen verder…Bon Bini

 52. Ze zijn wel helemaal losgeslagen daar op dat eiland…………………………..