• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

WielsUitgCURAÇAO – Volgens de vriendin van de doodgeschoten Helmin Wiels, Betty da Fonte, werd de partijleider al wekenlang niet meer beveiligd omdat PS de bewaking had stopgezet. Dat vertelt zij in De Telegraaf. Volgens haar kreeg Wiels op de dag dat hij vermoord werd, een telefoontje of hij naar Marie Pampoen wilde komen.

Da Fonte noemt de naam van de beller niet, maar zegt dat het gaat om een partijgenoot van Wiels: “Later ontkende die persoon, die naar Helmin had gebeld, glashard. Erg vreemd, vindt u ook niet?” Het verhaal dat Wiels zijn bewaker Josefa naar huis stuurde op de dag van de moord, doet Da Fonte af als “onzin”. “Hij werd al weken niet meer bewaakt”, zegt ze.

Pueblo Soberano
Da Fonte gaat verder dan de moord een politieke moord te noemen, en wijst beschuldigend in de richting van Pueblo Soberano. “Of het doodschieten van Helmin een politieke moord is? Jazeker, maar in mijn ogen is hij vermoord door zijn eigen partij”. Ze weigert met Curaçaose rechercheurs te praten over de moord omdat ze hen niet vertrouwt, en wil pas haar verhaal doen tegenover de Nederlandse politie.

Reactie
Partijvoorzitter Donald Balentina wilde niet inhoudelijk reageren op de beschuldigingen. “Ik weet van niks. Het is een ernstige beschuldiging. Als u een reactie wilt dan belt u mevrouw Da Fonte maar op”.

53 reacties op “‘Pueblo Soberano zelf achter moord Wiels’”

 1. @ Awo tin ko,Betty ontkent nu bijna alles in de extra. Ze zegt dat ze het een en ander helemaal niet gezegd had.

  Idem dito met Asjes toen hij vertelde dat de moord te maken had met de loterrijen en zeer sterke aanwijzingen had. En 5 dagen later ontkende hij ten stelligste dat hij enig idee had.

 2. Betty ontkent nu bijna alles in de extra. Ze zegt dat ze het een en ander helemaal niet gezegd had.

 3. Als deze 5 mensen idd de gegevens hebben hoop ik dat die in handen vd US/Nederlandse overhead komen:

  “In this second round he would make compromising evidences public. Because he apparently felt threatened, Wiels made five copies of those documents and send them to five people who could make these documents public, “if I’m not there tomorrow,” said Wiels publicly in his last radio broadcast”.

 4. @ Sander,
  Nee hoor, ik reageer bijna nooit op deze website. De reacties van de andere Rita ben ik nog niet tegengekomen maar dank voor het attenderen hierop. Zal zorgen dat men het onderscheid blijft zien.
  Deze Rita maakt zich (samen met haar partner) druk om andere dingen zoals ‘de positie van het achtergestelde kind in de samenleving’ en draagt daar waar mogelijk ook een (financieel) steentje bij. Goed Onderwijs leidt tot Vooruitgang! Indoctrinatie niet, hoe oneerlijk of onrechtvaardig het verleden ook moge wezen!

 5. @Rita

  je bent niet de rita die vaak onzin reacties geeft, maar moet wel een andere rita zijn.
  of je hebt een cursus gevolgd….in zinvol denken…
  met deze reactie ben ik het helemaal eens.
  die surinamer haat is voor mij echt onbegrijpbaar.
  dat heeft met frustraties te maken van de antillaan met de grote uitschuiftenen.

 6. @VITO, dat willen ze ons doen geloven. Degene die dit bericht de wereld in heeft gestuurd moet er meer van weten. Laten we zeggen e ta sinta buwa tera !

 7. Alle problemen op Curacao kunnen worden opgelost als iedereen datgene doet waarvoor ze als werknemer betaald worden. Zo simpel ligt het. Wat steun van de bevolking kan geen kwaad. Misstanden dienen gemeld te worden. Kom allemaal eb draag een steentje bij.

 8. En nog steeds laten ze geen foto van desbetreffende auto zien.
  Op Curacao kent bijna iedereen elkaar en weet iedereen wie wanneer en waar in welke auto gereden heeft.

 9. Zorro, op 20-05-2013 om 05:38 schreef: Je vergeet, dat je een zin altijd met een hoofdletter begint.

  En ‘n titel is daar nu juist de uitzondering op.
  Zelfs aan het begin van een zin mag bij een titel géén hoofdletter gebruikt worden, en ‘Ing R’ is geen zin, maar ‘n naam.

  Voor titels met hoofdletters, moet men in de Engelstalige gebieden zijn.
  Meneer R mag zich overal ‘Engineer’ noemen, voor ing. moet hij het papiertje hebben, liefst ook mét het praatje, plus correcte schrijfwijze en -stijl.

  (Niet dat het Pikatje, in-retrospectief. , ook maar iets boeit wat mensen voor hun naam schrijven. Advocaten met ‘mw. mr.’ zijn in dit verband al helemaal lachwekkend, maar in het voorbeeld van de heer R vond ie het wel komisch om te vermelden)

 10. @Yu’korsow
  Wat is dat nou voor een rare opmerking over Surinamers? Hoe weet je nou dat het Surinamers zijn die hier reageren? Wat een gefrustreerde reactie. Denk je nou echt dat het iemand kan schelen dat Curacao onafhankelijk wil worden? Er zijn niet eens behoorlijke middelen voorhanden om de moord op Wiels op te lossen laat staan dat er financiële middelen zijn voor de ontwikkeling van (het achtergestelde kind op) het eiland. De rijke mensen vinden – ongeacht hun afkomst – hun wel naar de particuliere scholen en bijlessen in de middaguren.
  Een ieder die op het eiland woont en werkt, draagt bij. Ook de talloze Surinamers die vele Curaçaoënaars onderwijs hebben gegeven. Daarbij zijn er heel veel Yu’korsow met Surinaamse familie. Je zou je moeten schamen voor zo een reactie.

 11. @ Pikatje. Je vergeet, dat je een zin altijd met een hoofdletter begint. R. behoort tot de engineers (MTS), die abusievelijk ing. gebruikt en hij kan onmogelijk een HTS-ser zijn.

 12. Ike mensen laten wij weer terug keren naar het onderwerp “Pueblo soberano zelf achter moord op Wiels” . Laten wij het hierbij en niet te persoonlijk worden. Sukses

 13. Wat een toestand. De puzzelstukjes beginnen een voor een in elkaar te vallen.
  De Portugese vriendin van Wiels schijnt de ex-vrouw van de vader van de twee video-broers te zijn.
  Een van die broers schijnt ook in de gevangenis gezeten te hebben in het verleden.

 14. Het eerste gerucht na de moord op Wiels was dat het op Curacao wonende Surinamers zijn die tegen de onafhankelijheid van Curacao zijn.
  Hier op deze site krioelt het van deze type Surinamers. Vraag me af waarom ze hier posten en niet bij Bouterse op de site. Nou ja, typisch Surinamers. Ze zoeken altijd de zwakste schakel. Tegen Bouterse durven ze geen grote bek op te zetten. Stoer he?

  Ze komen hier op Curacao hun frustratie af reageren, terwijl Curacao niets met Suriname en Bouterse te maken heeft.
  Curacao geeft ze juist onderdak en werk en scholing.

 15. Zorro, op 19-05-2013 om 17:26 schreef: maar voor “In Nederland Geweest”

  Technische titels worden met kleine letters geschreven : ing. voor een HTS opleiding, en ir. voor een TH’er. 🙂
  Het had moeten zijn : ing. R

  (Wél beschermde titels : een bachelor of science mag zich geen ing. noemen, een master geen ir. Andersom ook niet.)

 16. Ik vraag mij echt af of de regering wel alles gelooft wat er gepubliceerd , gezegd of via de tam tam de ether/lucht ingaat. Er zit duidelijk een hele organisatie achter dit hele gebeuren die met allerlei indianen verhalen, opgezette video films, roddels en wat nog meer deze hele situatie overhoop willen halen. Gelooft iedereen wat er zoals gezegd wordt? Mensen kom op toch!!
  Iedereen,maar ook iedereen die op enige wijze een verhaal neerzet, is wat mij een verdachte of zit in het kamp van de daders. Dat betekent dat ook de vriendin van Wiels een verdachte is.
  En om nu te gaan beweren dat PS zelf achter zit??? Wie gelooft dat nou echt? Ik niet hoor! Dit is pure verwarring. Justitie hou je ogen open, laat je niet misleiden en als het nu echt uit het kamp van PS komt dan is het nog de vraag waarom iemand uit het kamp van PS dit zou doen? Geen afleidingsmanoeuvres!! Er wordt met geld gesmeten om de verwarring.
  compleet te maken. Een idee om het Wiels zelf te vragen?? Scared? I am not!!!

 17. @ Beer. Waarschijnlijk staat dat Ing. niet voor uw opleiding, maar voor “In Nederland Geweest”

  Ing. kan en mag iedereen gebruiken, want het is niet beschermd. Normaal wordt het gebruikt door iemand met MTS, dat net zo veel/weinig voorstelt als MAVO en kan R. toch nog MP op Curacao worden.

 18. @Joh,

  en maar blijven beweren dat we hier niet aan discriminatie doen.
  er hoeft maar 1 surinamer te reageren en plof daar zijn de lange antilliaanse uitschuiftenen.

  en Beer heeft gelijk, aan het taalgebruik te zien is ING R geen ingenieur.
  maar gewoon een gefrustreerde PS aanhanger in NL.
  Als hij zo een fanatiek PS aanhanger is, dan moet hij weer terug komen om voor zijn land te vechten.

 19. @Beer wat doe jij dan op een Curacaose site, de boel op zitten hitsen? Is Suriname niet goed genoeg?
  Heimwee naar de koloniale tijd?

 20. @Ik wel: ben ik met je eens. En haar verhaal klinkt mij ook geloofwaardig in de oren.

  Dappere vrouw die Betty da Fonte.
  Ik wens haar heel veel sterkte met haar verlies.
  Alsmede de hoge druk en grote angst waar ze onder zal lijden.

 21. Ing. R.
  Waarschijnlijk staat dat Ing. niet voor uw opleiding, maar voor “In Nederland Geweest”
  Zoals we hier in Suriname zeggen.

 22. @ Ing R: De Mafia doet van alles via anderen zoals ex echtgenoot van de heer Helmin Magno Wiels.

  Lees je wel wat je zelf allemaal schrijft? De maffia heeft juist baat bij het in stand houden bij de door hun gesponserde patijen en het afkraken van ex-echtgenote van Wiels. Vooral als zij haar mond opendoet tegen de maffia, in haar strijd voor een stukje rechtvaardigheid voor haar man. En daar doe jij dus in mee. Dat geeft te denken.

  Daarnaast, je ‘analyses’ zijn geen analyses. Het zijn zwartmakerijen. Van Wiels’ geliefden. Ben jij wel een echte PS-er? Net als VITO vind ik ook dat je te ver gaat.

  Voorlopig komt Betty’s da Fonte’s verhaal de meesten niet zo heel vreemd voor.

 23. Ing R, op 18-05-2013 om 15:25 schreef: Dus dan zeg ik die voor onafhankelijkheid en transparantie staat, dat Curaçao dan beter af is als Nederland ingrijpt.

  Als PS ‘fanatiek’, had u dat mogelijk beter kunnen zeggen vóór Korsow afsplitste, en vóór meneer Wiels vermoord werd.
  Een tikkeltje Naïef, misschien ?

 24. Beste ing R. 18-05-2013 Meestal wil ik het verhaal van enkele criticaster niet becritiseren en daarom hou ik me meestal aan de kern van het verhaal. Persoonlijk vindt dat jij te ver gaat door te stellen dat iedereen het verhaal beter moet analiseren. Iedereen analiseert iets van uit hun eigen cognitieve vermogen.De ene zoekt een wetenschappelijke verklaring de andere een meer Psychologische, psyhiatrische en de ander weer een sociologische verklaring. Jij begint al te stellen dat jij een PS fanatiek bent en wonend in Nederland. Dus kan jij naar mijn opinie geen objectieve critic leveren op het onderwerp, zonder dat je verhaal getint is van je PS fanaticisme. Of heb ik het mis? Ook schrijf jij je wil geen MFK/MAN of PAR meer zien in de regering. Dat betekend dat je mening gekleurd is en niet zuiver.

  Het enige wat ik van jou beamd is het verhaal dat Curacao beter af is als Nederland ingrijpt daar sta ik voor honderd procent achter jou stelling. Wat ik je duidelijk wilt maken is dat wij op het onderwerp moeten reageren en iedereen in zijn eigen waarde laten. Laten wij respect tonen voor elkaars mening. Ik ben niet beter en jij ook niet beter dan die anderen die hun objectieve mening hier in de versgeperst schrijven. Zelfs de mening van die laatste vriendin van Wiels mevr Betty da Fonte moeten wij respecteren. Als wij eerlijk mogen zijn kan er een kern in haar verhaal zitten. Daar moeten wij zolang op wachten, totdat zij gesprek heeft gehad met leden van de rechergekorps van de RST uit Nederland. Tot zolang moeten wij wachten met ons meningvorming.Op Curacao kunnen ze tegen het rapportage verhaal zijn wat gepubliceerd is in de telegraaf van zaterdag 18 mei 2013, maar laat hun het tegendeel bewijzen. Zolang het duister blijft qua informatie van het O.M. Justitie en Politie rond de moordpartij op Wiels, dan moet men niet klagen als iedereen in de media op allerlei scenarios gaat speculeren. Dus zeg ik schoenmaker hou je bij je leest. Ik hoop dat jij ing R mijn verhaal niet ziet als een aanval op jou persoon maar gewoon als een middel om wat genuanceerder te handelen.

 25. Interessant artikel:

  http://www.qracao.com/index.php/dit-is-een-artikelen/7972-vermoord-door-eigen-partij

 26. Ik heb het vermoeden dat men bewust verwarring zaait om de moordenaars (en opdrachtgevers?) niet te pakken. Net zoiets als dat gedoe van Van der sloot.
  De daders kunnen van alles verzinnen en verwarring proberen te zaaien, maar tegenwoordig prikt men er zo doorheen. De FBI zeker!

 27. ik heb altijd gedacht of van de kant van mfk,uts of eigen mensen.
  de twee jongens die vast zítten heel stom van ze maar iedereen wist dat zij er niets mee te maken hadden. Misschien werden ze gebruikt om af te leiden. Van Wernet vind ik heel stom dat hij bij de persconferentie vertelde dat hij niets wist in hoevere zijn mensen waren met de opsporing van de criminelen daar hij daar zat,.persoonlijk denk ik dat dat heel goed zou zijn geweest als kijkers wisten wat de vluchtauto was en welke richting die nam en niet achteraf maar meteen Kijk eens naar de VS de bom aanslag meteen werden ze opgepakt zo een groot land.

 28. Ing R @ volgens u lezen wij het interview niet goed en kunnen het bericht niet analyseren. Zoals u het schrijft hebt u het interview wel kunnen analyseren laat ons uw analyse eens weten dan kunnen wij weten wat wij over het hoofd zien. Heel misschien kunnen wij er nog iets van leren.

 29. @ Kritisch.
  Ik ben het met je eens over die “bewaking”……gewoon bullshit. 1 man kan iemand als Wiels was, breed en fors niet alleen bewaken, hij zou echt niet voor Wiels hebben gestaan om de kogels op te vangen van die gasten die hem geliquideerd hebben. Is gewoon kletskoek, nonsens. Voor een goede beveiliging (kijk naar de Presidenten van Amerika bijv.), moet je minstens 4 tot 6 man hebben, die continu om je heen lopen en alles in de gaten houden. Als hij inderdaad bang was geweest voor zijn eigen leven, dan had hij eigenlijk een kogelvrij vest hebben moeten gedragen. Maar zoals iemand anders ook zei, “de waarheid zal eens aan het licht komen”, iemand met zijn dronken kop zal zijn mond voorbij praten…….wait and see! Time will tell!

 30. Die twee mannen die naar Nederland zijn gegaan om iemand van Curacao in Rotterdam te vermoorden, die mannen zouden ze ook moeten onderzoeken, misschien zijn zij degenen geweest die Wiels doodgeschoten hebben. En ook die persoon die ze wilden vermoorden zullen ze moeten ondervragen, misschien is er een connectie tussen de “moodenaars” en degene die ze wilden vermoorden. Er MOET een verband zijn tussen de moord op Wiels en deze zaak met het “slachtoffer” van Rotterdam. Ze hebben in de krant niet gezegd of het om een man of vrouw gaat in Rotterdam.

 31. @fanfa

  lekker naief, rechercheur doen waar ie voor betaald heeft, ik ken wat RST gasten en tot ozver is het een bijna onmogelijk te benoemen droevig verhaal aan onderzoek wat hier gebeurd

 32. Please laat de rechercheur hun taak doen daarvoor worden ze betaald tevens zij zijn de gene die op het eiland meer verdienen nl. gevaren premie nacht premie alle andere premies.

 33. @all

  dit eiland is vergeven van foute gasten, met name in de politiek, het zal nog eeuwen duren voordat er iets gebeurd, als er al iets gebeurd.

  Helmin had, naar mijn gevoel, wel trek in het tegengaan van wat corruptie en andere zaken, maar dat kan je in deze regio alleen maar belopen met de dood. Het gaat om miljoenen, als je daar mogelijk aan komt kost dat je leven, zo is dat nu eenmaal.

 34. Ik wil dat jullie allemaal eens goed analyseren, ook wat deze vrouw heeft afgelegt en denk goed na want het klopt voor geen meter!! Ja ik ben een PS fanatiek woonend in nederland.
  Maar als de regering op Curacao volgende week zal vallen,,,, Ik wil zoiezo geen MFK/MAN zien, en zoeizo geenPAR meer zien in de regering.
  Dus dan zeg ik die voor onafhankelijkheid en transparatie voor sta, Dat Curacao dan beter af is als Nederland ingrijp en zorg dat MFK en PAR en MAN geen leiding krijgen op Curacao meer!!!
  (waarom PAR? Den eens na de Familie Elhage denk eens goed na!!!!!!!!! die zijn ook in de mafia , denk aan gezondheidzorg en aan medicijnen handel!!!!!!!!!!!!!!

 35. @ Ik wel: Deze vriendin van Wiels, geloof ik heel heel zeker. Het is geen persoon, die zomaar dit gaat zeggen. Ik heb haar enkele keren gezien met Wiels, het is echt een geloofwaardige dame.

  Ik geloof je. In het artikel druipt het verdriet van het verlies en de onmacht en de strijd voor rechtvaardigheid voor Wiels ervanaf. Er is ook niets vreemds aan haar vrehaal. Sterker, het klinkt geloofwaardig. En haar angsten zijn als vriendin van de vermoorde uiteaard volkomen gerechtvaardigd. Ik heb respect dat ze desondanks, twijfelend, toch haar verhaal heeft verteld. Hulde.

 36. zeer heftig de intervieuw met de levenspartner van wijlen hr.Wiels enorme schock.
  Kijk dat hij vermoord is,dat weten wij zeker maar door iemand van ziin Eigen party (opdrachtgever) maakt het dubbel zo erg.

 37. Wiels was de enige in PS die integer was. Dit zal ook de einde van PS zijn wat ik niet erg zou vinden.

 38. @ Kritisch blijven: Dit druist recht tegen de eerdere berichten in.

  Niet helemaal eens. Zowel Ivar Asjes als Betty da Fonte wijzen in dezelfde richting, en beide zijn bang en beide hebben weinig vertrouwen in de lokale politie. Asjes is zowaar zijn eigen onderzoek gestart, zie https://www.versgeperst.com/nieuws/211740/moord-op-wiels-houdt-verband-met-illegale-loterijen.html (luister naar het gesprek)

  Nu trok Asjes dat net zo hard weer in op http://www.antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2013/Mei/14-05-13/P03.pdf omdat hij “zowel zijn leven als dat van zijn familie in gevaar zou worden gebracht”.

  Nou weet iedereen wat ik van Asjes vind…, maar ik denk niet dat mensen zoals alleen maar onzin verkondigen. Ze weten kennelijk meer. Ik denk dat het zou goed zijn als de politie ook deze mensen nader zou zou vragen.

 39. Nou, Nou, ik heb een gevoel dat deze vrouw of haar familie bedreig is of werd. En dus verplicht werd om zo’n verklaring af te leggen.
  Al met al bullshit denk ik.

 40. als de kapitein (wiels) niet de voorzienen koers vaart die door de eigenaar (sponsor) is bepaald zal de bemanning (ps & mfk) gaan muiten met alle gevolgen vandien. het zal een tijdje duren maar de onderste steen zal een keer boven komen. hier zijn teveel mensen bij betrokken geweest eens zal iemand zijn mond voorbij praten.

  misschien is het tijd een profiel schets te maken van de daders en hun belangen.

  petje af voor mevrouw da fonte.

 41. TROUWENS, GEEN VERRASSING.

 42. Deze vriendin van Wiels, geloof ik heel heel zeker. Het is geen persoon, die zomaar dit
  gaat zeggen. Ik heb haar enkele keren gezien met Wiels, het is echt een geloofwaardige
  dame. Ik hoop dat zij nu al in Nederland is, zodat haar niets kan gebeuren.
  Ik hoop van harte, dat zij geloofd zal worden en SERIEUS genomen wordt.

 43. Als de Staten vol zitten met corrupte lieden (MFK, PS en MAN), zou de politie dan wel brandschoon zijn?

  Ik denk daarom dat de politie er belang bij heeft dat deze moord niet wordt opgelost.

  Harry, holt schon mal der Taufpot.

 44. Dit druist recht tegen de eerdere berichten in. Al deze beweringen zijn natuurlijk eenvoudig door de politie te checken. Neem aan dat ze dat doen en als er inderdaad die dag een telefoontje is geweest dan staat dat keurig geregistreerd.

  En over de beveiliging van Wiels, ik moet zeggen dat ik daar niet zo van onder de indruk ben. Wil je een bewindslid serieus beveiligen dan heb je het toch over een man of vier, 24/7, bewapend, met oortjes, kogelvrije vesten, gepantserde auto’s, uitgebreid onderzoek van te bezoeken locaties etc. Deze zogenaamde beveiliging is natuurlijk gewoon een wassen neus en had hem sowieso nergens voor kunnen behoeden.

 45. ik lees net dat het stukje uit de telegraaf komt….
  nou ga ik al weer twijfelen.
  De telegraaf neemt het niet zo nauw met goede jouranlistiek.
  alleen sensatie is voor hun belangrijk!!

 46. Wauw, wat een verhaal…
  laat de NL politie snel met haar gaan praten.
  ze heeft hoogstwaarschijnlijk gelijk.
  hier op curacao is politie en justitie waarschijnlijk in de handen van MAFFIA….
  Deze beerput moet open en snel….
  Dit zou de atoombom kunnen zijn waar Wiels over sprak..

  Nederland stuur AUB hulp voordat Curacao door de maffia wordt overgenoemn!!!
  vervang enekel mensen van justitie door mensen zoals Huurman, mensen die zich niet laten omkopen of bedreigen!!!

 47. Chapeau voor deze mevrouw.

 48. Als een man van Binnen de partij zelf dat brief naar Halery Clinton heeft durven sturen om de beslaglegging van Dos Santos in America op te heffen, dan kan ik me best voorstellen dat het vertrouwen binnen zo’n partij zoek is en dat die mevr Betty da Fonte best gelijk kan hebben. Die partijen MFK en PS werden allebei met geld dos Santos gesteund. Daarom kan dhr Wilsoe best onder bedreiging van de maffia moest zorgen dat de beslagleggingen moest worden opgeheven om het campagne te ondersteunen van de laaste verkiezingen. Verder vind ik haar verhaal ook wel heftig en ook dapper dat ze gedurft heeft een klein tipje van het verhaal onsluieren. Er stond een heel verhaal in de Telegraaf van Zaterdag over de moord op Helmin Wiels. Dus haasten naar de krantenwinkels en supermarkets op Curacao om een exemplaar te bemachtigen. Heel interessant verhaal.

 49. Het lijkt me een bericht uit onverdachte bron. Het kan natuurlijk zijn dat er in de PS meer gebeurde dan naar buiten kwam. Het beeld dat we -zeker de laatste dagen- hebben gehoord over Wiels en wat we van de PS hebben gezien klopte al niet meer met elkaar. Wiels als integere corruptie bestrijder en politicus voor het volk, maar de rest van de PS?

  Wiels neemt het tegen dos Santos en corruptie op en tegelijk…..
  Wilsoe die PS minister was en nog steeds hoog op de PS lijst, die tegelijk gelden van dos Santos uit de USA wilde vrijkrijgen. Niet te rijmen.
  Dat moet intern gedoe gegeven hebben.

  Als het hoofd van de Veiligheidsdienst op non-actief wordt gesteld dan zegt Wiels dat “Ambtenaren hebben een rechtspositie en die moet gerespecteerd worden…” , maar verder mag hij wegblijven kennelijk, ook als de rechter anders beslist.  Geen van de PS ministers, ook Hodge niet heeft nog een poging gedaan. Dat moet intern gedoe gegeven hebben.

  Carlos Monk (PS minister) raakte in opspraak toen bekend werd dat hij een medewerker van zijn voormalige ministerie (Ardieth Martha-Merien) een flinke promotie met terugwerkende kracht had gegeven.
  Dat moet gedoe gegeven hebben met Wiels.

  Wiels was tegen corruptie.
  Waarom de PS minister het pand van het St. Thomas College wilde huren voor 140,000 gulden per maand om Kranshi in te vestigen..het werd nooit duidelijk.
  Dat moet gedoe hebben gegeven in de PS. Daal moest weg…

  Vacature….ook na de tweede sollicitatieronde werd Daal voorgedragen voor de post sectordirecteur Publieke Dienstverlening. Hij ging ervan uit dat hij alsnog benoemd zou worden, maar hij moest uiteindelijk vernemen dat Asjes, en niet hij benoemd werd. Asjes (2e man van de PS! heeft op dit ‘vrijstelling van dienst’ en kan aan het einde van zijn Statenlidmaatschap de functie van sectordirecteur gaan vervullen.”.
  Wiels, integer als hij dus was, moet dit met afgrijzen hebben zien gebeuren.

  Toen Tara Asjes-Prins, de vrouw van de (PS) Statenvoorzitter als commercieel manager bij overheidsbedrijf CPA wordt benoemd, terwijl er geen duidelijke vacature was..en nu werkt ze (gekwalificeerd?) voor Hodge..
  Wiels zou zorgvuldiger met die benoemingen zijn omgegaan.
  Kan me niet voorstellen dat Wiels hier gelukkig mee was.
  Moet intern gedoe gegeven hebben.

  Steeds meer bekruipt mij het gevoel dat Wiels gevangene was van zijn eigen partijgenoten. Als Asjes partijloos zou worden en Wilsoe zou overlopen, zou zijn wereld instorten. Ineens lijkt alles heel logisch. De puzzelstukken vallen op hun plaats….

 50. Zeker is dat een groot deel van het elitedeel van zijn aanhang de “verandering” van Wiels niet in dank heeft afgenomen, eufemistisch gesproken en als er 1 is, die vermogend genoeg is om elke prijs aan een hitman te betalen dan is het ………….wel, maar bij de MFK zit ook veel geld.

 51. @Nardy klopt wat je zegt. De polis kan weer een paar bezoekjes afleggen. Maar we weten wel dat je een enthousiast en positief persoon bent, alleen je smiley’s zijn niet altijd heel gepast… 😉

 52. Toch is ze niet de eerste die met een dergelijk verhaal komt. Misschien kan de Politie behalve langs Betty ook even langs Ivar Asjes:

  09 mei 2013: https://www.versgeperst.com/nieuws/211740/moord-op-wiels-houdt-verband-met-illegale-loterijen.html (luister naar het gesprek)

  De partij Pueblo Soberano van de vermoorde politicus Helmin Wiels, zegt zeer sterke aanwijzingen te hebben dat de moord verband houdt met informatie die Wiels had over illegale loterijen op Curaçao. Dat zegt Ivar Asjes, interim- fractieleider van de partij, in een interview met EenVandaag (luister naar het gesprek)

  Maar dan, op 14 mei 2013:
  http://www.antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2013/Mei/14-05-13/P03.pdf

  Willemstad – Ivar Asjes, de nummer 2 van PS, ontkende gisteravond ten stelligste dat hij enig idee zou hebben wie de moord op Helmin Wiels zou hebben gepleegd ,,Als ik dat zou weten, zou ik de weg naar het OM en de politie bewandelen, en dit niet via de media of in een openbare bijeenkomst bekendmaken”, zo gaf Asjes gisteravond bij Telenotisia aan. Asjes laakte het artikel in de krant, en stelde dat met dat artikel zowel zijn leven als dat van zijn familie in gevaar zou worden gebracht.

  Moet de politie dus alleen even de de juiste dag uitkiezen, want je weet nooit hoe en waar zijn Antilliaans-Volendamse pet hangt 🙂

 53. Heftig verhaal wel hoor poe poe.

  Kan me wel iets voorstellen dat die vrouw een paar dingen meer te zeggen heeft, maar eveneens bang is .. ze zal wel schrikken van dit verhaal. Toch dapper dat ze toch indirect een tipje van de sluier heeft willen oplichten, hulde 🙂 !