• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jan HuurmanCURAÇAO – Jan Huurman, voormalig inspecteur gezondheidszorg, heeft in een opiniestuk in de Volkskrant keihard uitgehaald naar corruptie. Hij vindt dat de georganiseerde misdaad Curaçao overneemt, en dat Nederland niet langer kan ‘wegkijken’.

Huurman kijkt in het artikel terug op zijn periode op het eiland. Hij vond dat hij aanvankelijk op een goede medewerking kon rekenen. “Het tij keerde echter op het moment dat ik een fraudenetwerk ontrafelde en grote kwaliteitsproblemen aan het licht bracht bij maagverkleiningsoperaties. Lichte hints werden opgevolgd door scherpere signalen: een al te doortastende aanpak werd niet meer door iedereen op prijs gesteld”, aldus Huurman. Minister Whiteman viel hem in het openbaar af. Zijn verzoek aan de Nederlandse inspectie werd ingetrokken.

Breder probleem
Volgens de voormalig inspecteur wijst die tegenwerking bij het ontdekken van fraude een breder probleem in de samenleving. Over de moord op Wiels zegt hij: “Alles wijst erop – en al mijn betrouwbare contacten op Curaçao bevestigen het – dat Wiels is vermoord door de georganiseerde misdaad (maffia) vanwege zijn (aanstaande) onthullingen over corruptie rond illegale loterijen en het overheidstelecombedrijf UTS. Wat wij ons hier in Nederland niet (kunnen) realiseren, is hoe groot de angst is die nu op het eiland heerst: als de dappere Wiels wordt vermoord, wie durft het dan nog tegen de maffia op te nemen?”.

Verslechterd
Volgens Huurman is de situatie na 10-10-’10 verder verslechterd, omdat onder de oude situatie nog een tegenwicht werd geboden tegen de ‘willekeur van de afzonderlijke eilandselites’. Als voorbeelden noemt hij de Sint-Maartense minister Duncan die eigenaar bleek van een bordeel en de ‘georganiseerde roofactiviteiten op Curaçao tijdens het kabinet-Schotte’. Huurman vindt dat Nederland in actie moet komen. “Dat geldt voor de bescherming tegen frauderende en onzorgvuldig opererende dokters, dat geldt in nog sterkere mate voor het bieden van zekerheden tegen de handelingen van de georganiseerde misdaad”, aldus Huurman.

28 reacties op “Huurman haalt uit naar ‘maffia’”

 1. Als iedereen zich 100% gaat inzetten waarvoor voor hij of zij betaald wordt door de overheid dat kan corruptie en misdaad bestreden worden. Zo simpel ligt het.

 2. @ALL

  Wat niemand op de blogs doorheeft is dat Ing R dezelfde is als Rudy Willemse.
  Je hoeft maar naar dezelfde stijltrant te krijgen en het is volstrekt duidelijk.
  Dus ik zou zeggen, negeren die man.

 3. @ VITO: Laten wij ook het respect tonen voor de laatste vriendin van Dhr Wiels die ook eerlijk haar eigen verhaal heeft gepubliceerd en duidelijk niemand meer vertrouwd net als het Curacaose volk.

  Je hebt helemaal gelijk VITO, en haar verhaal klinkt mij ook geloofwaardig in de oren.

  Dappere vrouw die Betty da Fonte, ik wens haar heel veel sterkte met haar verlies.
  Alsmede de hoge druk en angst waar ze onder zal lijden.

 4. @ VITO. Persoonlijk vindt ik ook dat Nederland snel in actie moet komen eer het telaat is.

  Als het te laat is, jammer dan, maar wijs en slim Nederland zal beslist je raad niet opvolgen, want de gevolgen zijn Nederland bekend. Nederland zal helpen, als daartoe een redelijk verzoek van Curacao komt zoals voor de NFI om sectie te verrichten of als er een reprise van 30 mei 1969 komt, maar anders beslist niet. Ook onderschat je de nos mes por op het eiland, want ondanks de grote toename van de criminaliteit heeft Curacao geen hulpverzoek ingediend, terwijl dat zwart op wit van Nederland afgedwongen kan worden, maar nee Curacao wil het zelf opknappen en we weten al met welk resultaat: nog meer criminaliteit.

 5. Huurman schijnt weggestuurd te zijn opdat een Curacaonaar op die positie moest komen. Een heel domme, achterlijke beslissing als je geen gelijke vervanger voor had. Laat de eilandbewoners maar modderen met een politiek genoemde ondeskundige persoon.

 6. @ Ing R: kijk maar naar de ex-schtgenoot van Helmin Magno Wiels. een verhaal die voor geen meter klopt. dus zei en haar familie is betaald en of bedreigt.

  Jouw ‘analyses’ zijn geen analyses. Het zijn verdachtmakingen en zwartmakerijen. Van Wiels’ geliefden. Ben jij wel een echte PS-er? Net als VITO, Zorro en Nardi vind ik ook dat je nogal vreemd overkomt in je commentaren. En in ieder geval te ver gaat.

  Voorlopig komt Betty’s da Fonte’s verhaal de meesten niet zo heel vreemd voor.

  Het was Ivar Asjes die al eerder dergelijk suggesties uitte. Luister nog maar eens naar dit gesprek: https://www.versgeperst.com/nieuws/211740/moord-op-wiels-houdt-verband-met-illegale-loterijen.html.

 7. @ Ing. R. Een echte PS-ser is een schreeuwerd met weinig wol, maar schreeuwt hier en niet vanuit Nederland. Als Curacao onafhankelijk wordt (zonder bodemschatten), blijf je zeker ook in Nederland, want een echte PS-ser wil zijn eigen ondergang samen met het PS-volk op Curacao meemaken.

 8. Laten wij ook het respect tonen voor de laatste vriendin van Dhr Wiels die ook eerlijk haar eigen verhaal heeft gepubliceerd en duidelijk niemand meer vertrouwd net als het Curacaosevolk. Laten wij maar afwachten totdat ze gesprekken heeft gehad met een Nederlandse recherge ambtenaar van RST.

 9. www.volkskrant maffia is de baas op curacao lees het hele artikel,want dat is iets heftiger dan deze samanvatting

 10. Mensen laten wij ons sec houden aan het onderwerp het verhaal van Huurman. Dat is zijn duidelijke zijn eigen visie. Je hoeft niet achter zijn verhaal staan. Hij is intelligent genoeg en heeft het van dichtbij meegemaakt om zijn eigen mening op papier te zetten. Huisman is niet verbonden aan geen enkele politiekepartij op Curacao. Hij kwam gewoon om zijn werk naar eer en geweten te doen en dat heeft hij ook gedaan en dat geeft hem het recht zijn eigen visie te verkondigen.

  Ik vraag aan de criticasters in deze krant, zich wat meer objectiever te gedragen en niet persoonlijk te worden. Laten wij respect hebben voor elkaar door ieder zijn mening te respecteren. Ieder gek heeft zijn eigen verhaal maar, maar binnen dat gekkigheid van ieder gek is er een kern van waarheid. Pick the sence out of the nonsense. Binnen de politiek heb je ook de politiekemaffia’s ( mijn nieuweterm) die alleen maar geld zien de $ dollar teken.

  Persoonlijk vindt ik ook dat Nederland snel in actie moet komen eer het telaat is. De O.M.op de eilanden heeft allang geen macht meer en funktioneerd niet anders had men bepaalde leden van politieke partijen allang in de bak gestopt tot nader onderzoek. Nedferland moet niet schromen beticht te worden van koloniale overheersing het volk zelf zal Nederland heel erg dankbaar zijn later.

 11. @ Ing R, kijk maar naar de ex-schtgenoot van Helmin Magno Wiels. een verhaal die voor geen meter klopt.

  Zijn de ex-echtgenoot en de vriendin van Wiels dezelfde persoon, betwetertje?

 12. Dat jaartje politicologie, tot hij zich bedacht en maar medicijnen ging studeren, heeft meneer Huurman zichtbaar goed gedaan.

 13. If all of this is true (and lets pray it isn’t)…we need help!

  Damn shame…

  “He who takes from the people shall be stained for life, visible to few and one day transparent to all”

 14. Huurman for president!

 15. P.S @Nardi ik hoef jouw simpatie of voordeel niet hoor!!! ik zeg wat ik moet of wil zeggen mijn mening en dat heb jij dus ook recht op om te uiten!!

 16. @Nardi, Heer of mevrouw Nardi ik uit geen agresieviteit maar de waarheid!!! ik ben en doe niet naief. analiseer eens nogmaals goed voor jouw zelf. Ja Ik ben ook eens met huurman!!!! en ik snap nu ook waarom zijn contract niet mer verlengt wordt ,,heb jij dat geanaliseert?? Dat was voor eigen veiligheid voor de heer Huurman, denk eens na en niet naief zijn.Denk wat hij allemaal naar buiten heeft al gebracht en er zijn nog meer.
  De mafia op Curacao is groter dan wat wij denken. europa amerika latijns amerika , Curacao is een brug altijd geweest, sinds de slavernij was Curacao een brug naar,,,,,,,,maar de schuld krijg altijd de Curacaoenaars en niet die rijken dat weet jij goed goed @Narditje

 17. @Ing R: Ik wil dat jullie allemaal eens goed analyseren, ook wat deze vrouw heeft afgelegt en denk goed na want het klopt voor geen meter!! Ja ik ben een PS fanatiek woonend in nederland.

  Gezien je politieke motiveringen in je reacties op https://www.versgeperst.com/nieuws/213315/pueblo-soberano-zelf-achter-moord-op-wiels.html, alsmede de aggresiviteit van je reacties, reactie heb je bij mij niet het voordeel van twijfel. Ook al niet omdat het verhaal van Huurman 100% klopt.

 18. Makamba’s zoals Huurman mogen de waarheid niet zeggen, Yu di Korsou zullen de waarheid niet zeggen en zo blijft Curaçao het corrupte eiland tot in eeuwige dagen. Alleen de armen op Curaçao lijden er onder, dus wat maakt het uit?

 19. Is de waarheid!!! kijk maar naar de ex-schtgenoot van Helmin Magno Wiels. een verhaal die voor geen meter klopt. dus de Minister van Justietie liegt over de bodugaurd en de verhaal van de bodyqaurd ook?
  dus zei en haar familie is betaald en of bedreigt.
  verblijf ik.

 20. Dit artikel had als titel mee kunnen krijgen ‘pseudo held ontmaskerd’.
  Met het zichzelf bombarderen tot vorser van de Curacaosche gemeenschap en pseudo politieman verliest deze meneer alle geloofwaardigheid. Hopelijk heeft hij de functie als geneeskundig inspecteur niet uitgeoefend op basis van geruchten en verdachtmakingen.

 21. Justitie heeft zeker iemand nodig als Huurman!!!
  zolang Robbie en Gerrit nog vrij rond lopen.

 22. @ mau, Huurman moet zich bezighouden met zijn vak.

  Dat ging dus niet zo lekker weet je nog? Whiteman enzo? Ben & Joe?

 23. @Henk

  Daarom zeg ik ook dat hij met zijn vak moet bezighouden. Zin opinie over wat er met Wiels is gebeurd is net zoals die van jou en mij.

  Het zegt wel iets over de heer Huurman imo

 24. @ mau
  de rijken worden rijker en ons volk steeds armer en krijgt alleen dat aangeboden wat de elite ons wil geven.
  Fraude komt overal voor alleen het valt niet zo gauw op in de grote massa, op ons eiland waar iedereen elkaar kent weet wel je wie eerlijk is of de boel oplicht.
  het voordeel van een buitenstaander inhuren is dat iemand het veel scherper ziet.
  Kwam Huurman te dicht bij het functioneren van Whitman, trouwens waar is de aflosser van Huurman.

 25. Huurman moet zich bezighouden met zijn vak. Speculaties over wie Wiels heeft vermoord in een opiniestuk te zetten doet hij alleen om extra aandacht te trekken.

  Zielig

 26. @ Nardy. Een intellectueel is zijn leven lief.

 27. Ik sta voor honderd procent achter Huurman dat Nederland niet langer kan blijven wegkijken maar direct moet ingrijpen. Nederland moet direct ingrijpen eer de georganiseerde misdaad Curacao, St Maarten en Aruba overneemt. Onze politici kunnen blijven roepen “nos mes por”. helaas is het kwart voor twaalf er is geen tijd meer over. Direct ingrijpen en de maffialink allemaal opsluiten en schoonmaken tot nader onderzoek door OM. De eilanden zijn nog steeds kolonie van Nederland en de Americanen heeft de regering van Nederland al gewaarschuwd voor deze eilanden en de maffia. Tot laatst hebben ze Suriname m.n. Bouterse ook gewaarschuwd.

 28. Huurman zou, gek genoeg, geen slechte vervanger van Wiels zijn…
  Als er iemand de strijd tegen corruptie en fraude voerde was het deze man wel.