• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie eist zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie, een proeftijd van twee jaar, een taakstraf van 120 uur en deelname aan diverse sociale cursussen voor diefstal bij het Floris Hotel. De achttienjarige stagiair werd in november aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De destijds zeventienjarige T. wist goederen van toeristen te stelen en deze door te verkopen. Over een periode van een jaar vanaf november 2011 zijn er een iPad, iPhone, horloge, diverse kledingstukken, een Blackberry, slippers, portemonnee en nepsieraden gestolen. T. zou dit onder druk van vrienden hebben gedaan. De jongeman heeft in november drie weken in voorarrest gezeten. Tijdens de rechtszitting, die door zijn ouders werd bijgewoond, betuigde de verdachte enorm veel spijt.

Berouw
Een psychiater heeft T. onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat het hier een jongen betreft die op de grens zit van een zwakbegaafd niveau, maar zeker geen kleptomaan is. De psychiater adviseert, net als de Voogdijraad, gezien zijn jonge leeftijd en berouw een voorwaardelijke straf in combinatie met een taakstraf en training en dat hij zo snel mogelijk terugkeert naar school.

Sociale vaardigheid
De cursussen die de jongen moet volgen gaan over sociale vaardigheid en assertiviteit om groepsdruk in de toekomst aan te kunnen. Tenslotte als bijzondere voorwaarde, moet de jongeman alle aanwijzingen van de Stichting Reclassering volgen.

3 reacties op “Taakstraf voor stelende stagiair”

 1. @Haha Het idee van die partij is een contradictie, de doelgroep zal het immers niet snappen, toch?
  Stage is bedoeld om te leren hoe het er in de echte wereld toegaat.
  Dat is gelukt.

 2. @HaHa

  Zo grappig is het niet, ergo treurig genoeg allemaal. U moet maar zo denken niet iedereen is met een baggage vol intellect geboren, en juist zij moeten gemononitoord worden om erger te voorkomen.

 3. Idee! ZP oprichten : Zwakbegaafde Partij. Zeker weten meteen de gróótste partij van het eiland! Qua regeringsactiviteiten en criminaliteit zal er evenwel geen zichtbare verandering plaatsvinden 🙂