• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Frits GoedgedragCURAÇAO – Oud-gouverneur Frits Goedgedrag (61) wordt staatsraad in buitengewone dienst bij de Afdeling advisering van de Raad van State. De ministerraad heeft op voorstel van minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties vandaag mee ingestemd hem voor benoeming voor te dragen.

Goedgedrag vertrok in november vorig jaar wegens gezondheidsklachten en wordt sindsdien vervangen door plaatsvervangend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede.

Ontslag
Goedgedrag moest 27 september met spoed naar het buitenland wegens hartklachten. Het gouvernement meldde kort daarna dat de gouverneur van deze klachten geen blijvende of aanvullende schade aan zijn hart heeft overgehouden, maar de oud-gouverneur diende op 22 oktober toch zijn ontslag in.

4 reacties op “Frits Goedgedrag naar de Raad van State”

 1. @Sander, Een blik op de Staatsregeling en we weten dat hij geen feitelijke macht had. Vragen hem in te laten grijpen is net zo iets als in Nederland de Koning vragen in te grijpen. In een democratie kiest het volk de Staten en die bepalen wie er gaat regeren.

  Waarom neem je het de politiek niet kwalijk? de PS bijvoorbeeld? DIE konden er wat aan doen en deden het niet.

  De Gouverneur is alleen een soort allerlaatste stop voor dramatische gevallen. Hij kan niemand afzetten. Dat kunnen de Staten. Maar die moeten dan eigen ministers afzetten en we hebben gezien dat Jamaloodin zelfs een motie van wantrouwen naast zich neerlegde. De Staten pikten het!

 2. weer een lekker zakkenvullend baantje.
  maar als het moeilijk wordt kan hij weer afhaken.
  hij is mede schuldig aan het MFK/PS/MAN kabinet.
  hij had veel eerder moeten ingrijpen.
  We zitten niet meer op hem te wachten.
  slappe figuren genoeg in de ambtenarij hebben we genoeg.

 3. @Arend Hersing, De situatie van de eerste screening was gecompliceerder. Het land “Nederlandse Antillen” was opgehouden te bestaan. Je kon dus niet de zittende regering vragen nog even te blijven zitten. Een land zonder regering is erger dan een land met een slechte regering. Schotte heeft dat door vetragingstactieken goed uitgebuit. Gelukkig heeft onze democratie dat na twee jaar gestopt.

  Sinister is wel, dat als het aan PS Asjes (toen Statenvoorzitter) en Wiels had gelegen de regering Schotte er nog steeds zou zitten. Asjes heeft uit alle macht geprobeerd die ministersploeg te redden, ook al deugde de club niet en had de PS al veel ministers weggestuurd. Alleen Wilsoe heeft het gered. Ondanks zijn poging om het geld van dos Santos (buiten het OM om) uit Amerika vrij te krijgen, staat hij hoog op de PS ranglijst. Daarom snap ik nog steeds niet waarom Wiels als “corruptiebestrijder” werd gewaardeerd. Hoop dat ooit nog eens te snappen.

  Ik gun het Goegedrag wel.

 4. Dus de man die ons door zijn slappe screening opzadelde met de rampzalige MFK/PS regering wordt daarvoor nu ruimschoots beloond.

  Dacht trouwens dat de goede man om gezondheidsredenen niet meer werkte?