• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De politie heeft vandaag een auto, die in verband wordt gebracht met de moord op Helmin Wiels, op de Gosieweg gestopt en in beslag genomen. De auto voldoet aan de beschrijving van het voertuig dat is gezien bij Marie Pampoen, het strand waar Wiels op zondag 5 mei is doodgeschoten.

De politie heeft vanavond om 18.30 uur samen met het Openbaar Ministerie een inval gedaan in Rooi Santu, bij een bedrijf dat auto’s verhuurd. Daar heeft de politie nog een auto en andere goederen in beslag genomen.

Verdachten
De twee broers die worden verdacht van de liquidatie van Wiels, worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die zal bepalen of het voorarrest van de verdachten wordt verlengd of niet. De twee zouden na de moord een dreigvideo op YouTube geplaatst hebben, waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is. De broers ontkennen echter iets met de moord te maken te hebben.

13 reacties op “Auto in beslag genomen in verband met moord Wiels”

 1. Jammer dat dit de enige die gevonden is. De politie is niet capabel om dit te kunnen oplossen. De opdrachtgever en de moordenaar kan hierdoor trost zijn op hun daad.

 2. Wat ik me afvraag. Al dat onderzoek van Wiels.. Deed hij had helemaal alleen of had hij een team van PS medewerkers die hielpen? Kunnen deze mensen dan niet de documenten aan het OM geven. En wat deed Wiels met de onderzoeksresultaten? Stond op een PC of in files?

 3. Wanneer komen de dokumenten die een nucleaire BOM zouden doen af gaan eens boven water of zijn er vijf personen in hun broek zitten te sch..ten.Asjes aan jou de taak om te laten zien tegenover Wiels die nu uit den hemelen op je neer kijkt of je ballen hebt.

 4. Politie kan ook gewoon even aan Ivar Asjes vragen wie de daders zijn:

  09 mei 2013: https://www.versgeperst.com/nieuws/211740/moord-op-wiels-houdt-verband-met-illegale-loterijen.html

  De partij Pueblo Soberano van de vermoorde politicus Helmin Wiels, zegt zeer sterke aanwijzingen te hebben dat de moord verband houdt met informatie die Wiels had over illegale loterijen op Curaçao. Dat zegt Ivar Asjes, interim- fractieleider van de partij, in een interview met EenVandaag (luister naar het gesprek)

  Maar dan, op 14 mei 2013:
  http://www.antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2013/Mei/14-05-13/P03.pdf

  Willemstad – Ivar Asjes, de nummer 2 van PS, ontkende gisteravond ten stelligste dat hij enig idee zou hebben wie de moord op Helmin Wiels zou hebben gepleegd ,,Als ik dat zou weten, zou ik de weg naar het OM en de politie bewandelen, en dit niet via de media of in een openbare bijeenkomst bekendmaken”, zo gaf Asjes gisteravond bij Telenotisia aan. Asjes laakte het artikel in de krant, en stelde dat met dat artikel zowel zijn leven als dat van zijn familie in gevaar zou worden gebracht.

  Politie hoeft dus feitelijk alleen even de juiste dag hiervoor uit te kiezen 🙂

 5. Tuna heeft gelijk.
  De politie lost hier geen zaken op met “speurwerk” , maar door tips.
  Dit is een zaak die waarschijnlijk al opgelost was geweest als men gelijk 150,000.00 gulden voor de juiste tip had uitgeloofd. (i.p.v. 1,5 miljoen voor het “onderzoek”). En de authoriteiten wetten dit !
  Het lijkt wel of men de zaak niet opgelost wilt hebben.
  (Gelukkig weet John Baselmans wel wie de daders zijn, volgens zijn eigen woorden op faceboek … een kwestie van een foto naschilderen en voila .. een lichtpuntje)

 6. Loof geld uit, dat zie ik als de meest simpele benadering waar men wel gevoelig voor is, met een beetje geld is al een stem op de MFK te koop, dus met een hoop geld moet hier meer mogelijk zijn.

 7. Knap speurwerk van de polis !! Ongelooflijk op welk nivo deze hier fungeren !

 8. Ik schaam me echt voor de zoveel negatieve reacties die zo vaak hier verschijnen.
  Zijn jullie zogenaamd niet slimmer en beter opgevoed dan de gemiddelde Curacaöenaa?
  Geef dan een beter voorbeeld.
  Schaam jij je ook maar.

 9. @CRIMIcao
  …..it takes a whole lot of ignorance to come up with your conclusion

 10. En waarom vindt men niet een goede tip ? De auto moest toch VOOR de aanslag ergens geparkeerd zijn geweest of ergens even hebben rond gereden de dagen of uren voor de moord. En indien de auto daarna is gespoten in een andere kleur, dan moet men OOK kunnen traceren wanneer en waar verf is gekocht EN in welke kleur. Men doet zulke investigatie altijd in andere landen en altijd is er wel iemand met een TIP.

 11. politie hier is van mindere kwaliteit dat een met helemaal niets uitgerust wijkteam uit tjietjerrkstredeel te Friesland

  ze kunnen hier nauwelijks een bon uitschrijven

 12. Als de daders echt zó dom zouden zijn, komen ze zéker van het eiland zelf.

 13. Wow wat snel en wat een doorbraak… en waarom denk ik dat ze er naast zitten? De echte auto zou al niet ergens op de bodem liggen? Of zijn de getrainde moordenaars toch niet zo slim….

  Hoe dan ook wat een puike prestatie… ahum.