• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

brandCURAÇAO – Woonwarenhuis Building Depot in Zeelandia is compleet afgebrand. De brandweer en de politie zijn sinds 19.00 uur ter plaatse. De politie heeft de weg afgesloten en de brandweer probeerde het vuur te bedwingen, maar dit mocht niet baten. Het gebouw was niet meer te redden.

De politie meldt dat de Erieweg, Castorweg, Dokweg, Schottegatweg Oost, Orionweg, Kaya Jombi Mensing en Nieuwe Haven zijn afgesloten. Mensen die geen reden hebben om in de omgeving van Building Depot te zijn worden verzocht het gebied te verlaten. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Video: Kenneth Koeyers

27 reacties op “Building Depot afgebrand”

 1. Protection kandela. Domoor zonder te weten waar het over gaat een oordeel vellen. Denk je nu echt dat er niets aan brandpreventie is of was gedaan. Check even hoe lang ‘onze brandweer’ er over deed om fulltime force aanwezig te zijn… Kuch, de enige keus hierdoor om de boel zogenaamd controleerbaar uit te branden . Heel veel sterkte voor de eigenaars en het personeel.

 2. Triest dat dit is gebeurd. Sterkte voor de werknemers, die mij altijd zeer vriendelijk en service gericht hebben bediend (kan ik van een ander hardware depot niet zeggen). Ik hoop dat bd snel weer overeind staat.

 3. ondanks alles 1 lichtpuntje: gebouwen zijn tenminste te vervangen…

 4. Fam.Lucia en personeel sterkte THE BEST PLACE TO BE.Ik kwam altijd met veel plezier ik hoop dat jullie snel weer boven jan zijn.Hopi Forsa!!

 5. Dit is DE gelegenheid voor de afdeling wegenbouw om de Kaya Jacob Posner eens grondig aan te pakken. Dat wil zeggen: opnieuw asfalteren! En als na een half jaar bouwen Building Depot II in gebruik genomen gaat worden is iedereen weer blij! Kom op wegenbouwers, rug recht, schouders naar achteren en maak er iets nieuws van. Grijp je kans! Er moet een “Positive Wave” door de samenleving gaan!

 6. Jules, het zou erger zijn als je spijt had van de spullen die je wel gekocht hebt.

 7. @protection, aantal van de branden die je noemt waren moedwillig aangestoken.. daar helpt een sprinkler niet tegen!

 8. Wees gerust.De vriendelijke geslaagde zakenman Rick Lucia zal samen met zijn klantvriendelijk en hardwerkend personeel Building Depot als een Phoenix uit het as laten verrijzen. Deo Volente.

 9. In een roerige tijd als dit vraag je je altijd af of dit een delinquente actie, een verzekeringskwestie of gewoon een incident is. Erachter komen doe je niet. Wel is het zaak om het hoofd koel te houden en door te gaan om het eiland op te bouwen en dit soort incidenten niet te gebruiken voor politiek getinte uitspraken. Weg met alle corruptie en maak iets moois van Curacao.

 10. Ik was gisteren nog tot sluitens toe in de zaak. Het personeel was aan het afronden en zat er vermoeid bij, maar wees met even veel service de weg en hielp me de spullen te vinden die ik nodig had. Ik heb nog lopen twijfelen bij een beddenset en bedacht toen, ik kom van het weekend wel even terug om op mijn gemak te kijken. Ik had geen idee dat een uur later de vlammen uit het dak zouden komen en heb heel veel spijt van alle spullen die ik niet gekocht heb. Mijn gedachten zijn bij het personeel die nu een hele onzekere tijd tegemoet gaat…

 11. Opvallend, gezien de reacties, hoe het (hopelijk tijdelijke) verlies van Building Depot de mensen aan het hart gaat! Inderdaad een zaak waar je zeer persoonlijk en zeer goed werd behandeld! Waar veel van het personeel je vriendelijk groette. Waar je zelfs de altijd hardwerkende zichtbaar (!) aanwezige directie ook in levende lijve mocht aanspreken. Waar je ook zeer regelmatig gewoon gezellig binnen liep ook al had je niets direct nodig.
  SUCCES met de opbouw!

 12. Waar hebben wij dit aan te danken!.De eene na de andere catastrofe valt over ons heen op ons eiland.ik hoor het hem nog zeggen,wij gaan het anders doen,wij gaan het beter doen?.

 13. wij wensen jullie heel veel sterkte toe om dit grote verlies van zo,n mooie zaak te kunnen verwerken

 14. Peter ,wat verschrikkelijk. Daar heb je 15 jaar heel hard voor gewerkt en met veel liefde en plezier .Het eerste wat je vannacht zei,mam,hoe moet dat nu met mijn mensen.Ze stonden altijd voor me klaar
  Ook voor de Fam Luccia een hele harde klap .
  wij leven met ze mee en wensen jullie heel veel sterkte

 15. My deepest sympathies go out to all those affected by this immense loss. It was one of the places most frequented by all of us. I truly hope a new bigger and better building will rise from the ashes. Good luck!

 16. Jammer hoor. De beste winkel van het eiland.

 17. Overigens komen bedrijfsbranden in tijden van crisis meer voor. Vaak is de eigenaar beter af met een verzekeringsuitkering dan met onverkochte waar en maandelijkse kosten (Aqualectra, payroll, financieringslasten) die hij niet meer kan betalen.

  De andere oplossing, een faillissement, blijft je (in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt) een leven lang achtervolgen.

  Niettemin jammer van deze prachtige zaak waarvan ik hoop dat hij nog beter opnieuw opgebouwd wordt. Enige concurrentie voor het overprijsde Kooyman kan geen kwaad.

 18. Sterkte aan alle betrokkenen, dit is verschrikkelijk!

 19. Answer: een bedrijfsschadeverzekering dekt het doorbetalen van lonen en salarissen gedurende de herbouw.

  Ik wil het geen betaalde vakantie noemen, maar de werknemers raken niet in de problemen.

 20. Verschrikkelijk! Ik wens de eigenaar veel sterkte. Daar heeft hij meer aan dan aan onzinreacties.

 21. Flauwe grapjes zullen vele lezers volkomen ongepast vinden. Mijn gedachten gaan nu uit naar die tientallen aardige hardwerkende medewerkers die vandaag noodgedwongen thuis moeten blijven. En morgen en overmorgen en wie weet voor hoe lang. En over zo’n grote brand en onzekere tijden maak je geen ‘grappige’ opmerkingen.
  Ik hoop dat er een goede verzekering was (inclusief dekking van verliezen van inkomsten), dan kan straks een modern gebouw herrijzen op de plek waar ik als klant graag kwam.

 22. Management Building Depot, Overheid van Curacao en andere ondernemers van megastore en supermarkten.

  Heel triest dat dit is gebeurt en mogelijk ook voorkomen had kunnen worden door het toepassen van een goede en gecertificeerde sprinklerinstallatie.

  Helaas is de motivatie vaak niet aanwezig om dit soort objecten goed te voorzien van een goede brandprefentie installatie, om meerdere redenen een kwalijke zaak, “de veiligheid voor klienten en personeel”, “werkgelegenheid”, en natuurlijk “het verlies van object en inventaris”.

  Nu heeft men mijoenen schade, bij een aanschaf van een sprinkler installatie had men bedrag van om en de nabij een miljoen gulden aan installatiekosten en daarbij op jaar basis enkele duizenden guldens aan onderhoud, maar dan was deze brand niet zo dramatisch geweest als nu, de brand was dan in een beginnende stadia geblust of beheersbaar gebleven, nu is het pand totaal verwoest.

  Waarom wel bepaalde Hotels, Supermarken voorzien van een sprinklerinstallatie enkele voorbeelden van het brandbeveiligings beleid wat totaal niet deugd en wordt toegelaten door de overheid (lees brandweer). Waarom worden objecten onder de 1000 M2 meter niet voorgeschreven om te beveiligen met een sprinklerinstallatie? en Waarom is er bij de uitbreiding van dit object geen sprinkler installatie geinstalleerd? waarschijnlijk heeft men aangegeven dat er voldoende brandwerende scheidingen zijn en hiermee de brandweer en overheid zand in de ogen gestrooid. Nou als we kijken naar het resultaat hebben die brandwerende scheidingen niet echt goed hun werk verricht.

  In verleden waren er al grote branden bij Centrum, Hubo, Dokweg Centrale (2x), Nieuwe Haven (3x) en nu dus Building Depot, is er dan helemaal niets geleerd door de ondernemers en de overheid van Curacao?? en blijven wij wachten op de volgende ramp??

  Niemand hoeft echt een brandexpert te zijn om te zien dat er veel zaken niet goed worden aangepakt door ondernemers die denken “Er gebeurt mij niets” of “De overheid die een heel zwak acteerd in deze” Beroepsmatig ben ik betrokken bij veel zaken die te maken hebben met brandbeveiliging maar wordt dagelijks geconfronteerd met partijen die niets willen, en een overheid die vreemde besluiten neemt of vaak niet doet, Helaas komen de vreemde besluiten vaak ook voort uit dingen die Dhr Wiels ook aan bestreiden was (de goed verstaander begrijpt wat ik bedoel). Ik zal mij tactisch uitdrukken de overheid (brandweer) heeft strijdige belangen in het beleid van verplicht stellen van brandbeveiligings installatie met het gevolg dat nu een grote megastore is afgebrand, met een eerlijk en duidelijk beleid had dit nooit zo ver hoeven komen.

 23. Triest van dit leuke en vriendelijke bedrijf met een dat groot assortiment, waar ik graag kocht. Nu net een van de weinige bedrijven op het eiland die zònder gezeur een kleine klacht oploste en terugbrengen en geld terug ook al geen enkel probleem. Service zoals die hoort te zijn en die service vindt je heláás bijna nergens op Curaçao!
  Ben benieuwd of de zonnepanelen niet de oorzaak zijn.

 24. Doet me denken aan de tijd dat HUBO een paar keer is afgebrand…..

 25. JAMMER< JAMMER< JAMMER

 26. It wasn’t me!

 27. Jammer dat de gebroeders Martis vastzitten, anders hadden ze weer een filmpje op You Tube kunnen zetten.