• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

robbie's sms lotteryCURAÇAO – Telecombedrijf UTS heeft op eigen initiatief een brief gestuurd aan minister van Justitie Nelson Navarro. Recentelijk ontstond veel commotie over vermeende illegale loterijen op Curaçao. Wijlen Helmin Wiels stelde er 31 vragen over aan verschillende ministers.

Het telecombedrijf ontkent dat het zelf loterijen aanbiedt. UTS en dochterbedrijven, waaronder de Sint-Maartense dochter Radcomm, bieden wel gelegenheid voor sms-diensten. Dienstaanbieders, waaronder loterijen, kunnen dan tegen betaling gebruikmaken van het telecomnetwerk van UTS. Voor deze netwerk- en administratieve diensten aan dienstverleners houdt UTS een vergoeding in. Radcomm heeft sinds 2008 een overeenkomst met Smartplay, de Sint-Maartense aanbieder van loterijen per sms. Die inkomsten bedragen volgens het bedrijf nog geen 1 procent van de totale netto inkomsten.

Loterijverordening
Ook ontkent het bedrijf per sms loterijen aan te bieden die vallen onder de Loterijverordening 1909. UTS en haar dochtermaatchappijen houden weleens raffles, maar die zijn volgens het bedrijf bedoeld als ‘klantenbinding’. Sommige sms-spellen zijn wel betaald, zoals het spel van TeleCuraçao waarbij de prijs van een auto geraden moet worden. Die tellen echter niet als loterij, omdat deelnemers invloed uitoefenen op de uitkomst door een ‘intellectuele inspanning’ te leveren, stelt het bedijf.

Wetgeving
Het bedrijf suggereert dat de huidige regelgeving toe is aan modernisering. “De wetgeving op het gebied van loterijen stamt van ver voor het elektronische tijdperk. Om die reden is deze wetgeving mogelijk lastig toe te passen op de moderne informatiesamenleving”, aldus het telecombedrijf. Verder kondigt UTS aan dat eventueel nieuw overheidsbeleid gewoon opgevolgd wordt.

1 reactie op “UTS ontkent loterijen aan te bieden”

  1. STANDAARD is op Curaçao ALLES altijd niet waar en een ander heeft het gedaan, ja toch? Vervolgens komt er dan altijd een of ander warrig verhaal van de betrokkenen.
    Ben net van mijn stoel gevallen bij het lezen van de woorden, het leveren van een ‘intellectuele inspanning’, hahahahahaha. Gelukkig wel tussen aanhalingstekens 🙂