• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtszaakCURAÇAO – Een negentienjarige man is gisteren door het Gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. De man stond terecht voor de diefstal van twee auto’s en brandstichting van één van de twee gestolen voertuigen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Het Gerecht heeft daar ook een proeftijd van drie jaar bij gedaan en als bijzondere voorwaarde moet de man verplicht contact onderhouden met Stichting Reclassering. Ook als dat inhoudt dat hij zich moet oplaten nemen bij Stichting Brasami. Dit was tevens de eis van de officier van Justitie.

Diefstal
Uit onderzoek is gebleken dat de tiener in de nacht van 22 op 23 november een auto had gestolen die geparkeerd stond op het Waaigatplein in Punda. Dit deed hij samen met een twintig- en eveneens negentienjarige man. Deze mannen zijn op 20 maart al veroordeeld door de rechter. De twintigjarige man zit een straf uit van achttien maanden en de negentienjarige man een gevangenisstraf van 263 dagen.

3 reacties op “Tiener bestraft voor diefstal en brandstichting”

 1. @patrick,

  idd, een goed idee om dit hier en ook in NL in te voeren.
  dat zal een hoop slachtoffers schelen.
  deze boefjes moeten opgevoed worden, niet goedschiks dan kwaadschiks.
  hun arroganite moet gebroken worden.
  ook voor de ouders van dit tuig zou het een opluchting kunnen zijn.
  als hun kroost niet naar de gevangenis gaat maar naar een opvoedingskamp.
  in een jaar moet er toch wel resultaat behaald worden.
  meteen scholing en een vak leren…veel verpicht sporten en sociale vaardigheden leren.

 2. Opvoedingskamp hebben ze in Amerika en als de ouders hun kind er voor op geven worden ze thuis opgehaald en moeten ze echt mee !!!!!!!!!!! zou goed zijn voor die jeugd maar ook in Nederland hebben ze het hard nodig.

 3. Hun arrogantie en trots zal er niet minder op worden HELAAS. Geen schaamtegevoel en het woord RESPECT kennen ze ook niet. Opvoedingskamp!!!