• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hr.Ms. FrieslandCURAÇAO – De Zr. Ms. Friesland, het stationsschip van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, heeft vorige week een drugstransport voor de kust van Costa Rica verstoord. Hierbij zijn 89 balen marihuana met een totaal van 1600 kilo in beslag genomen.

 
Tijdens een nachtelijke patrouille ontdekte een Amerikaans maritiem patrouillevliegtuig twee verdachte boten van het type ‘go-fast’. De Zr. Ms. Friesland werd hierop naar de boten gedirigeerd. Eén van de ‘go-fasts’ probeerde te vluchten in de richting van Costa Rica. Samen met het Amerikaans patrouillevliegtuig werd de achtervolging ingezet. De Friesland lanceerde haar snelle boot van het type FRISC met aan boord een boardingteam van het Korps Mariniers.

Achtervolging
De ‘go-fast’ werd getracht tot stoppen te dwingen, maar probeerde met gevaarlijke manoeuvres de Friesland en haar FRISC van zich af te schudden. Ondertussen werd de contrabande overboord gegooid. Hierop heeft de marine besloten de achtervolging af te breken en bij daglicht de contrabande op te pikken. Samen met de Belgische boordhelikopter van de Friesland is de marihuana uit zee gehaald. De drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht voor verder onderzoek. In maart wist de Friesland al een drugstransport van 1453 kilo cocaïne te verstoren.

Marihuana

2 reacties op “Marine onderschept 1600 kilo marihuana”

  1. @ napoleon gebruik aub deze naam niet want degene die deze naan droeg was duizende malen slimmer. het verliezen van boot, lading en bemanning is voor een drugscartel en verlies van +/- 0.000001% van hun jaar omzet heeft dus niets met slimheid te maken maar met goede berijfsvoering dus zal de marine hun tacktiek moeten aanpassen zo simpel is het

  2. En de te slimme (snelle) bende? Die gaat dus vrolijk verder ……..