• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

nieuwe druktankCURAÇAO – Curacao heeft eindelijk een werkende decompressietank. Dit bevestigt medisch-directeur Cai Winkel tegenover Radio Hoyer 2. “De tank heeft proefgedraaid en werkt, maar maandag wordt het pas officieel in gebruik genomen. Voor ongevallen is de tank wel al beschikbaar”, aldus Winkel.

De nieuwe druktank die het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) overnam van de NASA zal door het ziekenhuis zelf geëxploiteerd worden. Hiermee is er een eind gekomen aan het conflict tussen het Sehos en het Medical Center Curaçao (MCC), dat sinds 2011 speelt.

Pilotproject
Hoe het verhaal rondom de druktank precies zat, is nog steeds niet duidelijk. In maart nam de Staten een motie aan waarin de regering is gevraagd Stichting Overheidsaccountantsbureau (SOAB) onderzoek te laten doen naar het pilotproject ‘Druktank’ . De uitslag hiervan is nog niet bekend.

5 reacties op “Druktank maandag in gebruik”

 1. waarom worden de mensen van het MCC niet aangepakt.
  het zijn toch misdadigers.
  o ja, ik weet het alweer het OM hier fuctioneerd niet….

 2. De Vrijer is al een jaar of drie dood.

 3. Vaag bedrijf dat MCC. het heet trouwens Medisch Centrum Curaçao (MCC) N.V.in het Nederlands dus.
  Het staat ingeschreven sinds 2008. Als een bedrijf voor specialistische cirurgie en algemeen ziekenhuis. zozo

  Bij de kamer van koophandel staat het ingeschreven met als directeur ene Willem de Vrijer uit Amsterdam.
  Ik kan hem nergens op het internet vinden, dus of hij arts is.. Maar hij is dik in de 80 volgens de kvk, dus ik hoop dat hij dan zowieso geen invloed meer heeft op de behandelingen!

  De eerste waarnemend directeur, Bas Kooyman (jaja, die van de detailhandel en de VBC) is ook al 70 en duidelijk geen arts.

  Het jongste directielid, Roland Ignacio is 62 en zou volgens het huidige systeem nog niet gepensioneerd zijn. Hij is welbekend van het General di Trahadonan di Corsow en zit in de raad van toezicht van de CHB en is meteoroloog, geen arts…

 4. Laatste citaat van de Dag.(SOAB onderzoek?) De uitslag is nog niet bekend,en zal wel ook nooit bekend worden, als zoveel aangiftezaken ( SOAB/OM ) tegen deze Gerrit de Raaf Clan

 5. Ach ja, de druktank. Het zoveelste staaltje van de Schotte MFK en MAN volksverlakkerij en het elkaar toespelen van de bal en baantjes. Eerst was het een gift, toen was het een… ach laat maar. Leugens, leugens en nog eens leugens.
  En dom Curaçao stemde weer voor deze onbenullen, of werd gekocht kan ik beter zeggen.