• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

marsCURAÇAO – De dodelijke schietpartij bij de Chinese Hua-Jiant mini market en het oprukkende aantallen brute overvallen, heeft de emmer doen overlopen voor Ringo Harrigan van stichting Save Our Youth Curaçao. Zondag organiseert hij een vredesmars tegen de harde criminaliteit op het eiland.

“Voornaamste deel van de huidige criminaliteit is de harde criminaliteit. In veel gevallen zijn de criminelen zwaarbewapend en gewelddadig. Toeristen, stagiaires, gehandicapten, bejaarden en winkeliers worden de laatste tijd vaak het slachtoffer van brute overvallen.”

Nationaliteiten
De mars begint bij Aqualectra/ Isla verde en eindigt bij het Brionplein, waar een woordvoerder van de Chinese familie van het slachtoffer van de Hua-Jiant mini market, Harrigan en een pastoor aan het woord komen. “We hebben 56 nationaliteiten wonen op Curaçao, iedereen kan meelopen en een vlag van hun land meenemen. Zo kunnen we de vlaggen van alle landen verenigen als één voor het volk van Curaçao”, zegt Harrigan. Het is de bedoeling dat deelnemers in het wit gekleed komen.

Route
Zondag wordt er om 15.00 uur verzameld bij Isla Verde, de mars begint om 15.30 uur. De route gaat over Rector Zwijsenstraat, Weg naar weg gelegen, Roodeweg, Breedestraat Otrobanda, De Rouvilleweg en het Brionplein.

11 reacties op “Wandelmars tegen oprukkende criminaliteit”

 1. Over ruim 24 uur begint er (weer) een wandeling/protestmars tegen de toegenomen criminaliteit. Of dit zin heeft kunnen we lang discussiëren, maar zolang geen enkele partij zich betrokken voelt bij de bestrijding van het geweld lijkt het weinig zin te hebben. We moeten het immers van de politiek hebben en wanneer wordt men echt wakker?
  Navarro wil keihard optreden (woorden van vorig jaar?). Nou, laat hij dan eens eindelijk beginnen dan en laat hem gewoon morgen een heel stuk meelopen! Het is maar een uurtje.
  Ik loop in ieder geval wel mee en ben herkenbaar aan mijn witte kleding. Niets doen is volkomen zinloos; strijdlustig blijven totdat de politiek uit de winterslaap komt is daarom voor mij de grote uitdaging. Tot morgen!

 2. FOLLOW THE MUSIC instead of FOLLOW THE CRIME. Zondag is er een mars tegen harde criminaliteit. Is het een idee om alle muziek minnende mensen van het eiland ( dat is iedereen) te verzamelen en samen zingend en spelend naar het Brionplein te lopen? Zeker alle nationaliteiten met hun vlaggen zodat de buitenwereld kan zien dat Curacao één is en niet verdeeld. Zo’n positieve optocht zal alle buitenlandse media halen. Wiels wilde aandacht en dat is er nu. Er is wetenschappelijk bewezen dat Psychic Phenomena bestaat. “Group consiousness strengthens when the group’s attention is focused on a common object or event and this creates togetherness. In short the group mind momentarily has the power to organize and change ” Zingend en musicerend zal ongetwijfeld een omslag betekenen in de negatieve spiraal waarin Curacao nu in zit. Ik ga het volgen via de media.

 3. @Protest: Maar de opkomst was dusdanig schandalig laag, dat ik me er maar niet meer mee inlaat.

  Sinds nagenoeg iedereen met eigen ogen de heftige video van CuraLeaks & Notisia360 heeft gezien:
  de overval: http://www.youtube.com/watch?v=kE3xd0zMars
  en after…: http://www.youtube.com/watch?v=Tm_lBK5wGKQ (heeel verdrietig)
  zijn er heel veel mensen een beetje boos & fed-up… 🙁

 4. wandelmars???? beter is om d.m.v. anonieme meldingen ( belonen) door de burgerij , deze ….. op te sporen en af te maken . De politie is momenteel te druk met het ” bewaken ” van onze ministers en heeft dus geen/ minder tijd voor bijvoorbeeld het opsporen van de verdachten die weer een chinees hebben dood geschoten.
  Wel een enorme politiemacht in gezet om de moord op Wiles proberen op te lossen.
  Een Chinees die handel drijft is dus aanzienlijk minder belangrijk dan een man die aan politiek doet/ deed !

 5. @protest: Maar de opkomst was dusdanig schandalig laag, dat ik me er maar niet meer mee inlaat.

  Dit keer kon de opkomst wel eens groot worden. Men vindt het massaal schandelijk hoe de Chinezen inmiddels stelselmaig de klos zijn.

  @Philiipe Maaskaant: goed bezig!

 6. Natuurlijk ga ik wandelen. Met mijn hond zoals ik altijd doe. Niemand durft in mijn buurt , tuin of huis te komen, mijn hond vreet ze op. Zo lever ik een bijdrage aan bestrijding criminaliteit. Heb ook een hoge muur met prikkeldraad en camera’s rondom het huis. In mijn portemonnaie heb ik hooguit f. 25,– voor telefoonkaartje. Ik kan vermoord worden, maar meer dan die
  f. 25,- krijgen ze niet. Doden lachen niet, jammer anders heb ik de laatste lach indien dat zou gebeuren.

 7. sorry hoor ik ben diverse keren naar dit soort demonstraties geweest.
  Maar de opkomst was dusdanig schandalig laag, dat ik me er maar niet meer mee inlaat.
  de laatste keer waren er 20 mensen….
  triest hoor dat dit volk nooit enige protest zal geven.
  Dit volk krijgt wat het verdient…een maffiosa regering!!

 8. Goed initiatief! Hoop dat veel mensen meedoen om laten zien dat men ‘t meer dan zat is. Begrijp echter een ding niet. Waarom is de nationaliteit van de deelnemers (of zo je wilt zijn of haar etnische komaf) met het meenemen van een vlag van belang als je deze actie als “een volk van Curacao” wilt ondernemen?

 9. Zie www.wikicrimes.org , kaart Curacao voor mogelijke gedenkplaatsen.

 10. Helemaal eens met Answer, wat een geweldig initiatief!
  Ook om het medeleven te uiten tegenover de hardwekende en totaal geen overlast bezorgende Chinese gemeenschap.

  Super idee Ringo Harrigan 🙂

 11. Goed initiatief! Ik loop in ieder geval mee. Witte kleding zonder bloed heb ik nog wel in de kast liggen.