• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

YouTubeCURAÇAO – Alicia Blonk, advocaat van de broers V.S.M. en H.D.M., heeft in een persbericht gereageerd op recente berichtgeving over de zaak van de twee broers die vastzitten na het plaatsen van een video op YouTube. De broers worden naast bedreiging ook verdacht van de moord op Helmin Wiels.

Blonk benadrukt dat de broers zichzelf niet aangegeven hebben (wat als een schuldbekentenis gezien kan worden), maar op politiebureau Brievengat uitleg wilden geven over de video. Namens hun advocaat ontkennen de broers “ten stelligste, dat zij ook maar iets met deze moord van doen hebben, noch dat het welomstreden filmpje op YouTube ook maar iets met deze moord te maken zou hebben of dat het filmpje enige bedreiging als doel had”, aldus het persbericht. Op de vraag wat dan wel het doel van de video was, reageert Blonk tegenover Versgeperst.com dat ze dat niet kan zeggen. “Op dit moment is dat niet verstandig”.

Tunnelvisie
“Het Openbaar Ministerie staat uiteraard onder druk de daders van de moord zo snel mogelijk achter slot en grendel te krijgen. Dit mag niet betekenen, dat het Openbaar Ministerie (OM) een tunnelvisie krijgt en bewijs gaat vergaren om de broers als zondebok te kunnen aanwijzen. Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is”, schrijft Blonk in het persbericht. Eerder liet het OM weten dat het een zogeheten Tegenspraak Team heeft gevormd om groepsdenken en tunnelvisie tegen te gaan.

Link
Tegenover Versgeperst.com zegt Blonk dat de timing van de video inderdaad verkeerd was. Daar tegenover stelt ze dat de broers in de video de moord niet bekennen of opeisen. De video bevat volgens de advocaat louter ‘beeldspraak, en niks letterlijks’. “Als de link (tussen de moord en de video) gelegd wordt, dan snap ik de interpretatie. Maar die link is er niet”, aldus Blonk.

20 reacties op “Advocaat broers waarschuwt voor ‘tunnelvisie’”

 1. @Onchi, waarom moeten mensen de ouders van deze jongens boycotten, ben je wel goed in je hoofd? Als je door de misdaden van je familie geboycot moet worden zou de hele handel op curacao stilliggen.

  Aan de andere kant ben ik wel blij dat deze jongens deze advocaat(prutser) hebben. Die blijven nog wel ff zitten. Ze verdienen straf.

 2. Ik hoop dat de rechter commissaris de detentie verlengd. De boodschap van de video moet gezien worden als het aanwakkeren van onrust met als doel opstand en bloedvergieting. Tevens wil ik iedereen vragen om na te denken over het boycotten van de onderneming van de ouders.

 3. volgens de advocate was de timing van het filmpje verkeerd en is het niet verstandig om aan te geven wat het doel van het filmpje was. Dus volgens de advocate mochten de kloten het wel doen alleen op een ander moment. wat een “blonde” Blonk.
  deze zaak geniet geen prioriteit, Om sluit deze kloten ergens op en vergeet ze voor enkele maanden. laat ze dit afleren voor eens en altijd en laat dit een les zijn voor andere potentiele clienten van Blonde Blonk

 4. Achteraf met excuses komen is leuk maar daar red je het niet mee.. Iemand die voor grap zei dat hij een bom meehad in een vliegtuig in amerika kreeg daar ook gevangenisstraf voor. Iemand die de FBI onterecht tipte dat er ergens een vermist meisje was begraven kreeg hiervoor 4.5 jaar cel.

 5. Onderschat deze broers niet. Ze wisten drommels goed waar ze mee bezig waren!
  Laat de FBI deze zaak overnemen en we zullen zien hoe dit zaakje in mekaar zit.

  Er zijn zelfs mensen die na deze dreigvideo een hartaanval hadden gekregen heb ik begrepen!!!

 6. ?
  Bang voor een tunnelvisie?
  Wie gelooft dan dat dit de daders zijn….?

 7. deze paniek/angstzaaier verdienen de zweepslag.

 8. Het fimpje zie ik als paniek zaaien en vooral omdat ze zeiden suggereerden dat er meedere zullen volgen. Beste straf is dat ieder inwoner die angst heeft gevoeld de zweepslag macht toepassen op deze debielen.

 9. Deze ratvocate in wording gaat helemaal voorbij aan het feit dat het schandalig is zo’n video vol bedreigingen te plaatsen nadat net een gruwelijke moord gepleegd is.

  Maar goed, ik moet de eerste advocaat met enige normen en waarden nog tegenkomen.

 10. Zo’n video maken, editten en plaatsen kost hooguit 30 minuten. Als je ‘ongezien’ een moord kan plegen incl. alle voorbereiding en een auto kan laten verdwijnen dan is het echt anoniem plaatsen van een video kinderspel. Zo slim waren ze niet, dus kan het niet matchen, behalve als ze voor een karretje gespannen zijn als afleidingsmanoeuvre. Goed uitzoeken, doorzagen en in ieder geval hard straffen ongeacht de uitspraak.

 11. De Advocate is pas net afgestudeerd dus zal niet zoveel ervaring hebben.. Moet wel zeggen dat ik haar kwa uiterlijk graag als advocate wil hebben!!

 12. helaas ik ben het met “what a shame” eens.
  de maffia heeft hier niets te vrezen.
  alleen met hulp uit NL (politie en justitie) heb je kans dat de maffia aangepakt gaat worden.
  met de huidige politie en het OM, zal er geen actie ondernomen durven worden tegen de maffia….
  zolang Robbie, jamooladin en Gerrit nog vrij rond lopen is het helemaal duidelijk.

 13. Ik geloof idd dat die jongens niets met de moord te maken hebben (eerste gedeelte verklaring) , maar het overige excuus (tweede gedeelte) van advocaat Alicia Blonk’s verklaring is sowieso ongeloofwaardig. Ook voor de rechter.
  En omdat je weet dat het tweede gedeelte niet waar is, heb je ook weer reden om aan het eerste gedeelte te twijfelen.

  Slechte zet van advocaat Alicia Blonk ..

  Als ze een goede advocaat was, had haar advies geweest:
  Toegeven aan een zeer ziekelijke grap en spijt betuigen.

  Maar nu is alles in twijfel en wellicht maar goed (en zelfs terecht?) ook met die 2 etterbakken.

 14. Waarom hebben we het stees over het OM, de politie doet tocht het speurwerk, en ik meen dat ze dat over het algemeen, best aardig doen.

  Verder is het helaas zo dat als een misdaad goed wordt georganiseerd, het voor de politie best lastig is, ze hebben echt goede tips nodig, dus wie iets weet of hoort, meldt je bij de politie!!

 15. Ze zullen nooit achter komen wie de moord gepleegd heeft, en nimmer wie ervoor opdracht heeft gegeven.
  Het was altijd al duidelijk dat het eiland corrupt was, wij zien alleen het topje van de ijsberg. Maak je borst maar nat, want ik geloof dat er nog veel meer van de ijsberg onthult zal worden, aangezien men niet hoeft te vrezen, het OM zal ze toch niks doen.

 16. Het lijkt mij aannemelijk dat de broers verantwoordelijk zijn voor de moord. De video kwam 6 uur na de aanslag op Youtube.

  Geen persoon die niet betrokken is bij de moord, is in staat binnen 6 uur met het idee te komen voor een dergelijke video, de vermomming gereed te hebben, het daadwerkelijk op te nemen, te editen en op youtube te plaatsen.

 17. Ach ja het OM functioneerd toch niet.. criminelen als dos santos en schotte lopen gewoon vrij rond

 18. Zie dit maar als een vuurproef voor het (slecht functionerende??) Openbaar Ministerie. Vooralsnog blijft de moord een mysterie en moet men er alles aan doen om de zaak opgelost te krijgen.
  Hoe langer het duurt, hoe groter de kans bestaat dat alles de doofpot ingaat. En dan is het wel degelijk een politiek geladen moord te noemen.

 19. Mijn naam is haas. Pffffff
  Het was een angstaanjagende video en het kwam zeer zelfverzekerd over.
  Wat was dan hun doel??????????

  Heb totaal geen medelijden met deze schoften!

 20. Een goed Chinees spreekwoord zegt: wie z’n billen brandt moet op de blaren zitten.