• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DAE vleugelCURAÇAO – De Venezolaanse luchtvaartautoriteit INAC blokkeert alle vluchten van DAE (Dutch Antilles Express) naar Venezuela. INAC is van mening dat de Curaçaose luchtvaartmaatschappij niet voldoet aan de veiligheidsnormen. DAE laat in een reactie weten de maatregel niet te accepteren.

Volgens het bedrijf hebben ze correct gereageerd op de eerdere inspecties. DAE overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen INAC-directeur Francisco Paz Fleitas en zijn bedrijf, en ook de Venezolaanse staat. Ook roept de luchtvaartmaatschappij de Curaçaose regering op om actie te ondernemen.

9 reacties op “Landingsverbod DAE in Venezuela”

 1. @ras, Ik snap dat ook wel maar voor mij als zakenreiziger zijn sommige vliegschemas van Insel Air zeer onverdelig. Jammer dat DAE en Insel bv deze vluchten dan niet dagelijks samen kunnen doen. Zowiezo kan de klachtenafdeling van Insel ook wat effectiever werken maarja dat schijnt een probleem van het eiland te zijn..

 2. En waarom vliegt die Ramiz niet met zijn vliegtuigen van FalconAir naar Venezuela?? Is hij soms daar niet gewild?? Die prachtige md80s van DAE/FalconAir zijn hier voor spek en bonen of alleen om geld wit te wassen?? Laat maar InselAir die troep oplossen. Zolang hij zijn vluchten naar Orlando betaald krijgt vanuit de kassa van DAE

 3. @ Rignald
  Enige bestemming dat DAE vliegt dat Insel niet vliegt is Orlando. Dit is puur door de CAT2 status van Curacao. Ramiz wist dat te omzeilen door in Amerika geregistreerde vliegtuigen te laten vliegen. maar deze in amerika geregistreerde vliegtuigen zullen waarschijnlijk nooit toestemming krijgen om naar venezuela te vliegen. Iedereen weet dat Venezuela en Amerika niet goed samen gaan. En dat Amerikaanse luchtvaart maatschappijen niet naar venezuela mogen vliegen. Vandaar dat iedereen via Curacao vliegt.

  DAe vliegt idd op meer dagen naar bepaalde bestemmingen maar als je met 10 man in een kist met 100 of 150 stoelen zit weet je ook wel dat het niet lang gaat duren. Daarom vliegen airlines niet willekeurig dagelijk op bepaalde bestemmingen. het moet realistisch zijn. Anders krijg je wat DAE nu doet. Vluchten cancellen wegens te weinig passagier. En daar wordt INAC niet blij van natuurlijk. Van de 2 dagelijkse vluchten is er bij DAE ook alleen over gebleven doordat er gewoon wegniet genoeg passagiers zijn.

  Een airline moet tenminste zijn kosten eruit kunnen halen om zijn hoofd boven water te houden. En als maar blijven leven bij Korpodeko zit er gewoon niet in.

  Op gegeven moment wordt de stekker eruit getrokken. Vind het heel erg voor de medewerker van het bedrijf. Want Mr Ramiz heeft wel al die tijd zijn zakken gevuld door zijn vage wetlease constructie voor zijn MD vliegtuigen.

 4. Volge mij zijn de vliegtuigen zelf in Venezuela ook niet echt veilig..

 5. Ik hoop dat het beter gaat want ze vliegen op meer bestemmingen en ook op meer dagen. Met Insel Air ben je verplicht meerdere dagen ergens te blijven en dan heb je nog de kans dat ze je van de vlucht gooien.

 6. Waauw is het toch echt zo ver gekomen? Had wel gedacht dat de magische Ramiz dit allemaal opgelost zou hebben op zijn bijzondere manier. Oh ja het gaat om Venezuela. Daar kan hij niet naar toe wegens zijn beruchte verleden.

  En idd wat gaan z enu met de passagiers doen? Nu is er geen uitweg meer via een andere bestemming van DAE. Zou maar vlug tickets kopen bij Insel air. Laast ging het weer helemaal mis hie rop Hato. Zag op tv een hoop gestrande passagiers die wederom slecht behandeld werden.

  Een luchtvaartautothoriteit zal niet zomaar voor de lol een airline verbieden om te reizen. Ze zullen echt hun redenen hebben.

  De niet dat het de Venezolanen enigzins boeit hoeveel banen er veloren gaan in Curacao. Dit argument/dreigement gebruiken ze altijd tegen de Curacaose regering en hier werk het wel. Good luck in Venezuela. INAC is het gewoon zat!! meer dan 10000 klachten in 5 maanden. Good on you INAC zo hoort een luchtvaartdient te functioneren. Alleen op Curacao durven ze geen actie te ondernemen. geen wonder dat we CAT 2 zijn.

 7. De Curacaose regering moet gewoon niets doen, want die heeft de downgrading van onze luchthaven al aan haar hoofd. Laat DAE het maar lekker zelf uitvechten.

 8. DAE is toch van een Venezolaan?

 9. Dit zat er aan te komen. DAE behandelt haar passagiers op zo’n schofterige wijze dat de Venezolanen er zat van zijn. De vele uren (6+) vertragingen die dagelijks voorkomen hebben hiervoor gezorgd. Nadat de vluchten vanuit Maracaibo verboden waren was de oplossing van DAE… “je zorgt maar dat je in Caracas (1000KM verderop) komt als je je ticket alsnog wilt gebruiken”. En ik ben benieuwd hoe ze nu de nog in Curacao aanwezige passagiers gaan behandelen, want de telefoon opnemen doet DAE al maanden niet meer.