• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Schotte toespraak WielsCURAÇAO – Veel politici brachten vanmorgen tijdens de plechtige bijeenkomst in de Staten,  eer aan wijlen Helmin Wiels. MFK-leider Gerrit Schotte gaf ook een toespraak. Schotte noemt onder meer de huidige situatie een gevolg van ‘samenzweringen tegen de vorige regering op 2 augustus 2012’.

Tijdens de andere toespraken werd over Wiels gesproken als een groot leider, een eervolle man en over het doel dat hij voor ogen had voor Curaçao. Onder de sprekers waren onder meer demissionair premier Daniel Hodge, onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran en waarnemend PS-fractievoorzitter Ivar Asjes. PS-minister Sherwin Josepha was te overmand door emoties om de herdenking bij te kunnen wonen.

Toespraak Schotte
“Curaçao, 444 Km2 land waar wij van houden,

Daar waar er geen ruimte is voor tegenwerkingen. Daar waar wij dagelijks minstens één vriend of kennis tegenkomen. Daar waar 60 verschillende culturen samenwonen in harmonie.
Daar waar wij altijd de verschillende religies en geloofsbetuigingen van een ieder van onze gemeenschap respecteerden. Daar waar respect, consideratie, gelijkwaardigheid en solidariteit de onderdelen moeten zijn van het gedrag van ons allen die van Curaçao houden, van ons allen die zich een goede ‘Yu’i di Kòrsou’ noemen!

De realiteit is echter, ongelukkigerwijs, dat je altijd belangstellenden hebt die samenzweren en samenzweringen maken tegen het belang van Curaçao en haar gemeenschap. De samenzweringen afgelopen jaar op 2 augustus 2012, deed de vorige regering omvallen. Een regering die regeerde voor het welzijn van alle inwoners en niet voor één of sommige groepen, elementen of situaties. Met deze kwaadaardige actie van de kant van de samenzweerders, zonder respect, consideratie, gelijkwaardigheid en solidariteit voor het volk van Curaçao, raakt en breken zij de fundering van de werking van een gemeenschap, in dit geval van het volk van Curaçao.

Zij trapten op de democratie, justitie, moraliteit en wensen van het volk en schepte een totale chaos in onze gemeenschap en Curaçao en een boodschap geven dat dit soort agressieve en zieke gebeurtenissen acceptabel zijn. Voor een ogenblik hebben zij Curaçao gekaapt. Niets werkelijk voor de interesses en het welzijn van het volk, in plaats daarvan creëerde het in onze gemeenschap een groot gevoel van wanhoop van wat kan komen!

De trieste en betreurenswaardige waarheid is dat intolerantie, agressiviteit en geweld Curaçao teistert op een oncontroleerbare manier. Wij als inwoners moeten een steunpunt vormen voor onze gemeenschap en onze voortuitgang als land gewekt door agressie en woede. De tijd voor bezinning is aangekomen. Bezinning op ieder ons gedrag als moeder, vader, broer/zus, bewindsman, als burger en werkelijk berouw hebben en verantwoordelijkheid dragen daar waar wij faalden en falen in het woord van God.

Eer Helmin Magno Wiels en laat hem niet onnodig gestorven zijn. Laat het een heldere boodschap sturen naar iedereen van onze gemeenschap, dat Curaçao geen ruimte heeft voor intolerantie en geweld. Wij zijn een volk van eer, respect, tolerantie, harmonie, vrede en nederigheid. Ik wil een oproep doen aan het nobele volk van Curaçao, nu meer dan ooit, om onze krachten te bundelen en werkelijk werken in het belang van ons dushi Kòrsou! Helmin Magno Wiels, rust in vrede in het land van de heer!”

De Staten

Foto’s: Ramsay Soemanta

49 reacties op “Opvallende toespraak Schotte”

 1. De lijsttrekker van PVV, Geert Wilders zou zeggen: “Die man, G.S. is knettergek”.

 2. Een volk dat massaal op een MAVO3 fraudeur stemt verdient niet beter, dus niet zeuren.

  In een beschaafd land vullen types als Gerrit Schotte ‘s avonds de vakken bij Albert Heijn. Hier worden ze premier.

  En dan durft men op dit eiland nog te vragen om respect.

 3. Hier heb ik geen woorden voor. toppunt van onbeschoft. Hoe waag je bij zo’n gebeurtenis waar mensen verslagen en verdrietig en,kappot van zijn, je kostuum schoon te stoffen over een lijk. Jij moet met spoed opgenomen worden voordat er weer slachtoffer vallen door jouw gedrag.

 4. En Jamalodin schijnt het leuk te vinden om dhr. Wiels nu al ”defuntu” te noemen op facebook. Hij heeft het steeds over defuntu dit, defuntu dat.
  Hij vergeet dat de geest van Wiels er nog is!

  Dat is ook een van de redenen waarom die twee (huurmoordenaars?) hun eigen graf gegraven hadden. Dhr. Wiels had ze vanuit zijn nieuwe wereld erin geluisd.
  Ze hadden Wiels wel vermoord, maar zullen nooit toegeven omdat dat hun eigen leven zal kosten etc.etc. De geest van Wiels zal ze blijven achtervolgen totdat ze knettergek van worden.

  Dhr. Wiels leeft voort op zijn manier en zal hoe dan ook terugslaan. Het zal nu alleen maar erger worden voor zijn vijanden. Vooral voor degenen die zijn dood verheerlijken.
  Dhr. Wiels verandert niet. Zijn lichaam is er niet maar zijn geest wel!

 5. Ik vraag me af; “Hoe is het mogelijk dat GW toch zoveel kiezers achter zich heeft”
  EQ van de kiezers? Of moet ik het zien als ons gunt ons. Corrupt.

 6. jesus,wat een ongepaste toespraak zeg,van deze man..oneerbiedig

 7. Ik zat me gewoon te ergeren toen Schotte aan het woord was.
  Deze man spoort echt niet

 8. Jan van Houten schrijft dat Schotte gezegd heeft: ‘“Deze tragische gebeurtenis bevestigt nog eens dat het geweld op Curaçao totaal buiten controle is.” Daarin staat echter een ‘l’ teveel. Schotte had moet zeggen: ‘“Deze tragische gebeurtenis bevestigt nog eens dat het gewed op Curaçao totaal buiten controle is.’.

  Daarin schuilt het probleem: louche loterijboeren stoppen Schotte geld toe die daarmee stemmen koopt en wanneer hij die stemmen heeft gunsten en baantjes uitdeelt. Niemand stemt op Schotte om zijn integriteit, maar juist om zijn gebrek daaraan. Want dat levert Blackberries en andere voordelen op.

  Dat verklaart ook waarom na 2 jaar wanbeleid van de MFK Schotte nog zoveel stemmen krijgt. Zolang Schotte uitdeellt blijft een groot deel van het volk op hem stemmen, welk wanbeleid hij ook voert.

 9. En Asjes gaat nu corruptie aanpakken??
  Asjes gaat lachen met de MFK verder en ze gaan de screeningswet afschaffen

 10. Een beetje hypocrtiet. De man vergeet dat hij de oorzaak was dat iedereen zich tegen dhr. Wiels keerde op facebook. Ik denk zelfs dat daar naar de moordenaar gezocht moet worden.
  Meneertje beledigde Wiels anoniem op facebook, Wiels had het heel vaak daarover.
  Dat was dus misschien voer voor gekken en dwazen die G.S. een gunst wilden doen?

  Kon de zot zwijgen, men hield hem voor de wijs.

 11. Op 5 en 6 mei direct na de moord op Helmin Wiels waren de eerste reacties van politici te lezen. Iedereen sprak zijn afschuw en verbijstering uit en toonde medeleven aan de familie en vrienden en volk.
  Iedereen, op 1 na dan. Het viel me al direct op dat alleen Schotte er meteen een beschamend politiek praatje van maakte. ALLEEN SCHOTTE DUS! Wat Zei hij ook alweer toen?
  “Deze tragische gebeurtenis bevestigt nog eens dat het geweld op Curaçao totaal buiten controle is. De overheid is verantwoordelijk om te garanderen dat de veiligheid terugkeert”

  Werkelijk niemand haalde het in zijn hoofd om zo schofterig en gevoelloos te reageren.
  Die man is ZIEK. Google maar eens op de definitie van narcistisch. Wie hij denkt dat hem in de weg staat, zal hij gewetenloos opruimen. Laten opruimen. Als hij al niet in Bon Futuro gekregen kan worden, geef hem dan minstens een enkeltje Caprileskliniek. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

 12. Vijand nummer 1 van Curacao: Schotte, marionet met grootheidswaanzin. Nog voordat zijn opponent en slachtoffer goed en wel begraven is, probeert deze machtswellusteling zaken weer te verdraaien en haat te zaaien. Ik spreek de hoop uit dat NIEMAND deze gevaarlijke narcist en zijn bedreigende MFK-club ooit nog gelooft. Laat voor altijd duidelijk zijn dat MFK en de grote mannen binnen en buiten deze club alleen aan zichzelf denken en Curacao als sprinkplank zien voor absolute eigen macht en geldelijk gewin. Laten we vooral vasthouden aan de visie van Wiels en daarin blijven geloven.

 13. Het wordt nu echt werkelijk eens tijd dat de Curaçaose bevolking deze pathologische beroeps leugenaar Gerrit de Raaf allias kaptein van het Narrenschip cabinet 10.10.2010 tot augustus 09.2012 voorgoed genegeerd gaat worden.

 14. Deze man heeft een persoonlijkheidstoornis,is gekrent en levens gevaarlijk,mag nooit meer minister worden.Ik adviseer de leden van mfk met een beetje opleiding om deze man de rug toe keren hij verlaat mfk voordat het te laat is.

 15. Ieder idioot kan zijn bek optrekken en gif spuwen.

 16. @ Luder. Het lijkt wel dat hij van plan is de screening wet ongedaan te maken om weer aan de macht te komen.

  Inderdaad zal het aan het volk liggen of hij voor een screening in aanmerking komt. Na 22 maanden Schotte-ellende werd de MFK de 1 na grootste en bijna grootste partij dus veel hoop heb ik niet.

 17. Jammer was een groot en integer mens had heel wat kunnen betekenen voor Curaçao . Als je iets goed doet zijn er altijd figuren die je tegenwerken vooral de figuren die over de ruggen van de zwakkeren rijk willen worden . R.I.P

 18. OM, Wanneer wordt deze crimineel opgepakt? Hoeveel bewijs heb je nog meer nodig??

 19. De opmerking van Jasjes en Cooper waren ook behoorlijk ongepast en volstrekt niet van toepassing tijfdens deze herdenking.

 20. “Zij trapten op de democratie, justitie, moraliteit en wensen van het volk en schepte een totale chaos in onze gemeenschap”

  Heeft hij het nu over de voormalige coalitie van MFK-PS-MAN?

 21. Dat de man niet geheel normal isblijkt duidelijk uit zijn gewauwel. Als ik familie was geweest had ik geweigerd dat deze gestoorde figuur ook maar iets zou zeggen. Wat een domme treurigheid. Zodra deze knap zijn mond opentrekt komt er werkelijk een diarrhea aan onzin uit.
  Jammer van de plechtigheid.

 22. Belachelijk en te veel eer voor dit onderkruipsel dat deze reactie integraal wordt afgedrukt.
  Triest dat het simpele feit dat Schotte kopietjes van zijn toespraak uitdeelt al genoeg is om deze rommel integraal te plaatsen. Hoezo je voor een karretjes laten spannen?
  Tijd om versgeperst te laten voor wat het is, dit is toch niet de NL-editie van MFK-uithangbord Ultimo Noticia?

 23. Dit onderdeurtje heeft Curacao internationaal belachelijk gemaakt door zijn geschreeuw over een staatsgreep vorig jaar.

  Hij maakte zich nog belachelijker door te beweren dat hij zichzelf een maand in Forti zou opsluiten maar toen hij zag dat niemand dat iets interesseerde na een dag al weer buiten stond.

  En het meest belachelijk maakte Schotte zich door te schermen met steun van de premier van de Cayman Islands. Die 2 weken later is opgepakt wegens corruptie.

  Schotte is de bananenrepubiek in optima forma.

 24. Een ras politicus die een heleboel figuren trotseerde . En een beschamende toespraak van de persoon Schotte . Jammer voor zo’n mooi eiland ,

 25. Narcistische mensen moeten laten weten wie ze zijn en wat ze gedaan hebben. Hoop dat justitie het ook zo kan zien en is goed gaat zoeken.

 26. Deze man is gewoon GEK. Schaamteloos. BAH BAH BAH.

 27. Wat een zelfkennis heeft die man. Hij bezit alle eigenschappen waar hij anderen van beticht.
  Erg zielig.

 28. Er mankeert iets aan GS. Het lijkt wel dat hij van plan is de screening wet ongedaan te maken om weer aan de macht te komen. Zo komen we nooit af van de uitspraken van boevenbende op Curacao. Kiezer van Curacao aub let in de toekomst op wie er gestemd kan worden. Stem niet op gedane eenmalige “gift” maar op langere termijn plan en dat is op mensen die echt willen regeren en niet zakkenvullers.

 29. “Wij zijn een volk van eer, respect, tolerantie harmonie, vrede en nederigheid.”

  Als Schotte dat zegt, zie ik hem gaan in zijn politie escorte en met zijn hof fotograaf.

  De eer had hij aan zichzelf moeten houden.
  Respect hebben we in zijn periode niet gezien.
  Tolerantie was ver te zoeken.
  Harmonie zat al in bodybags.
  Vrede met wie?
  Van nederigheid heb ik nog geen enkele politicus verdacht…

  We praten onszelf een ideaal aan dat allang niet meer bestaat helaas.
  Als we politiek gaan bedrijven vanuit een utopie en de realiteit vergeten, wordt het link.

 30. Hoogmoed komt voor de val

 31. Ik zwijg. Hoe meer wij Schottes naam noemen, hoe meer wij hem in de kaart spelen.

 32. Tja, wat kan ik ervan zeggen. Typisch een MAVO3 spreekbeurt.

  Gelukkig had Schottes slippendrager Soemanta de spiekbriefjes meegenomen.

 33. Gerrit Schofte !!!

 34. Pukkie, nog een reden om de daders in MFK kringen te zoeken. Gezien de ellenlange lijst van wandaden van Schotte (waar was papa Hendrik toen hij hem op moest voeden) sluit ik het in in ieder geval niet uit.

  Maar met ons amatueritsche politioneel en justitieel apparaat vang je nog geen leguaan.

 35. Wat moet ik hier van zeggen ? Maar ja, meneer laat weer zien wie hij werkelijk is. Laag, laag laag, zeer laag meneer schotte. Het enigste wat meneer wil is aandacht, en nog eens aandacht. Triesttttttttttttt.

 36. Ik lees net op de site van Het Caribisch netwerk/NTR het volgende over de herdenking van Wiels in de staten:

  Ongepast
  Even was er een ongemakkelijk moment, toen ex-premier Gerrit Schotte tijdens zijn speech in de Staten verwees naar de val van zijn kabinet op 2 augustus 2012 en de tegenstanders van zijn regering verantwoordelijk hield voor het hedendaagse geweld en agressie. “Het was ongepast om over zijn eigen politieke pijn te praten op zo’n dag als vandaag en met een beschuldigende vinger te wijzen”, aldus toehoorders naderhand. Schotte zelf en zijn PR-voorman zagen geen onheil in de speech en deelden er naderhand zelfs nog kopieën van uit aan een aantal leden van de pers

  Bron http://caribischnetwerk.ntr.nl/

 37. Schotte gaat over lijken!

 38. Het is natuurlijk wel zo, dat deze figuur Schotte, door het tragisch overlijden van Helmin Wiels, op basis van de verkiezingsuitslag, nu weer de populairste politicus van Pais Korsow is.
  Met deze brallerige toespraak lijkt hij daar al een voorschotje op te nemen.

 39. we blijven bidden, zodat hij nooit zijn straf zal ontlopen!

 40. Wat erg, zelfs nu moet dit narcistische mannetje met zijn gigantische eigen overschatting het over zichzelf hebben.
  Gebruik maken van de dood van een ander om jezelf proberen in de schijnwerpers te zetten is zo laag bij de grond, en zo laf en smerig daar zijn eigenlijk geen woorden voor.

 41. Het begon met de screening, die jij frustreerde en kreeg het volk, dat zonder verstand eens wat anders wilde, een regering van het laagste allooi ooit.

 42. “Curaçao, 444 Km2 land waar wij van houden,
  waar je met een niet afgemaakte MAVO opleiding, een lange rij faillissementen, een reeks veroordelingen voor creditcard fraude, oplichting van de verzekering, een door jou veroorzaakt dodelijk verkeersongeluk en veelvoudig vreemd gaan
  ministerpresident kunt worden
  en vervolgens met een malle prive fotograaf en een sprekend mantelpak op kosten van de belastingbetalers over de hele wereld vakantie kunt vieren
  waar je je verplaatst met 15 door de belastingbetalers betaalde bodyguards in gepantserde auto’s om je toch nog enige status te verwerven wat je met je MAVO 3 opleiding niet lukt
  waar je je omringt met mensen van jouw niveau die vooral opvallen door dronkenschap, enorme betalingsachterstanden en zelfs strafbladen vol winkeldiefstallen en meineed”
  Helmin Magno Wiels, rust in vrede in het land van de heer waar ik nooit zal komen!”

 43. Duidelijk geval van zieltjes winnen voor de volgende verkiezing, walgelijk.

 44. Jammer dat de grootste narcist van de Cariben zo veel aandacht krijgt hier. Waarom eigenlijk? Wat schuift het? En waar zijn de andere integrale toespraken???????

 45. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahoehoeoeoeo..
  ik kom niet meer bijijijijijijij!!!

 46. Nou nou G. Schotte, vanuit het moeras is het voor jou blijkbaar makkelijk en vooral een genoegen om met modder te gooien. Stop daarmee en probeer nu eens de kant te bereiken! Daar wachten uitgestoken handen van PAIS, PS, PAR of wie dan ook om jou op het droge te trekken. En dan besluit je tot samenwerken, gericht op de toekomst. Niet langer haat & jaloezie, maar vriendschap en daadkracht. Word toch eens een keer volwassen snotneus!

 47. Duidelijk gevalletje van hopi veel steekjes los…

 48. huichelaar…….
  daar laat ik het even bij.
  maar ik had niets anders verwacht van deze psychopaat.
  zonder enig besef van beschaving.

 49. Om je dood te lachen, en dit alles uit de mond van iemand die nog nooit in zijn leven iets overeind heeft weten te houden, zakelijk of bestuurlijk gezien of zelfs maar een huwelijk of relatie, het eindigde altijd in een faillissement of een veroordeling of separatie.
  Iemand die leiding heeft gegeven aan de meest desastreuse regering die dit eiland ooit gekend heeft en waar we nu met zijn allen de prijs voor moeten betalen, letterlijk en figuurlijk.
  De aandacht die hij telkens naar zich toe probeert te halen, zoals nu ook met deze walgelijke speech, is deze dramatische payaso absoluut niet waard.