• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De dubieuze webapotheek ‘Dokteronline.com’ is het onderwerp van discussie in de Tweede Kamer. Na het debat van dinsdag heeft minister van Volksgezondheid, Ab Klink, beloofd om de activiteiten van de internetapotheek de pas af te snijden. 

De online apotheek, die in Willemstad is gevestigd om zo de Europese wetgeving te ontduiken, zou medicijnen verkopen aan klanten in Nederland en andere landen in Europa. Wie de eigenaar is van de webapotheek, is onduidelijk. Die verschuilt zich achter de, bij de Kamer van Koophandel in Willemstad ingeschreven, naamloze vennootschap Webpartner Holding.  

Per post
Dokteronline laat de recepten uitgeven door een buitenlandse arts. Zo zorgt de webapotheek dat de wet vermeden wordt. Als de recepten eenmaal besteld zijn, worden ze uitgeschreven onder de naam van een Duitse vrouwenarts, Helmut Benkert, en worden de recepten aangemaakt. Nederlandse klanten krijgen vervolgens hun bestelling per post geleverd door de ‘Multatuli Apotheek’ in Delft, zonder dat ze ooit nagekeken zijn door een arts.

Slechte praktijken
Zo kreeg een depressieve Nederlandse vrouw enkele jaren geleden pillen die zij via Curaçao had besteld en pleegde hiermee zelfmoord. De Tweede Kamer leefde in de veronderstelling dat deze praktijken, sinds de wet in 2008 naar aanleiding van dit soort gebeurtenissen aangescherpt is, niet meer zouden bestaan.

Aanpakken
De Inspectie voor de Volksgezondheid is een procedure begonnen tegen de leverende apotheek, aangezien zij niks kunnen beginnen tegen de webapotheek zolang er nog mazen in de wet zijn. De zitting tegen de leverende apotheek begint in juli.

www.versgeperst.com