• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

BEA_4941CURAÇAO – In de Staten is op emotionele wijze afscheid genomen van de vermoorde politicus Helmin Wiels. De rouwstoet vertrok rond 10.30 uur onder politiebegeleiding van het rouwcentrum. Aangekomen bij de Staten droegen agenten de kist tot de deur. Daarna nam een zestal politici de kist over.

Ivar Asjes, Alex Rosaria, Melvin Cijntje, Humprey Davelaar, Glenn Sulvaran en Jaime Cordoba droegen de kist de zaal binnen. Statenvoorzitter Mike Franco opende de plechtigheid met een toespraak. Daarna kwam demissionair premier Daniel Hodge zichtbaar aangeslagen aan het woord. Aansluitend was het woord aan de fractieleiders van de verschillende partijen.
BEA_4926
Genodigden
De Statenleden herdachten Wiels in een ceremonie samen met familie en genodigden. Vertegenwoordigers uit Aruba en Bonaire waren daar ook bij aanwezig, evenals een Sint-Maartense delegatie. Namens de Arubanen was premier Mike Eman aanwezig. Andere belangrijke aanwezigen waren de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk en de gouverneur van Curaçao Adéle van der Pluijm-Vrede.

Afsluiting
Aansluitend aan de toespraken werd het volkslied van Curaçao gezongen. Daarna werd de kist de zaal uit gedragen, waarmee de plechtigheid was afgelopen. De kist is nu onderweg naar het SDK-stadion.

kist (door Aruna)
Bovenste twee foto’s: Bea Moedt / foto onder: Aruna Jhagru

2 reacties op “Emotioneel afscheid van Wiels in de Staten”

  1. Volgens Schotte in zijn toespraak is Curacao zo diep gezonken en is er niets gedaan na de staatsgreep. Hij loopt dan toch iets te snel van stapel, want het is allemaal begonnen door Schotte’s frustreren van de screening. Begin bij het begin, Gerrit, en ben jij de grote boosdoener. Jij hebt ook helemaal niets gedaan en is ons land in de meest ruime zin aan lager wal geraakt, maar dat zal je met mavo-3 niet willen en kunnen begrijpen. Gelukkig begrijpen velen het wel.

  2. Heel veel sterkte toegewenst aan de families van helmis magno wiels.