• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

OvervalCURAÇAO – Yen Minimarket in Gato is gisteravond rond 19.15 uur overvallen. Dit bevestigt de politie. Op het genoemde tijdstip kwamen twee mannen met vuurwapens binnen. De eigenaar van de minimarket heeft onder bedreiging van het duo een onbekende hoeveelheid geld afgestaan.

Na de overval gingen de twee er vandoor in een rode auto. Niemand raakte gewond. De politie roept mensen die informatie hebben over de overval op om te bellen. Het Overvalteam is bereikbaar op 8666140. Ook alarmnummer 911 en de anonieme tiplijn 108 zijn geopend voor tips over deze zaak.

25 reacties op “Chinese minimarket Gato overvallen”

 1. @ V: Oooooh, nu snap ik het. Ik hebvolgens jou geen respect voor de YKD, neem deel aan negatieve netwerkborrels en woon op een beveiligd resort en de criminaliteit roep ik dus over mezelf af.

  Hallo, wordt WAKKER !

  Gisteren weer een toeristisch echtpaar beroofd.Pistool tegen het hoofd en auto meegenomen.

  V, blijf lekker zzzzzzzzzzlapen………..

 2. @Phillipe maaskant Natuurlijk moeten we realistisch blijven. Er zijn misstanden op het eiland, er moet meer samenwerking komen. Maar mijn grootste zorg is dat zo’n kaart het negatieve juist in de hand werkt. Sommige media kanalen benutten maar al te graag alles wat negatief is over Curaçao en vergeten daarbij ook de positieve dingen te benoemen. Het eiland krijgt helaas een steeds slechtere naam. Maar als alle slechte dingen uitvergroot worden zullen we nooit de positieve dingen naar het eiland trekken. Denk hierbij aan het toerisme en investeerders die weer voor werkgelegenheid zorgen. Op het eiland zijn constructieve dingen nodig en het doet me teveel pijn dat alles op het eiland desuctrief zijn.

  @Einstein Je bent 5 jaar op het eiland woonachtig en hebt zo te lezen al heel veel nare dingen meegemaakt. Ik ken Nederlandse mensen die zich op het eiland hebben gevestigd en na 20 jaar nog geen een slechte ervaring hebben. Jouw uitspraken zijn precies hetgeen wat ik bedoelde met de zogenaamde netwerkborrels waar alleen het negatieve wordt benoemd onder het mom “in Nederland waren we een stuk beter af”. Er zijn verschillende documentaires geweest die deze zelfkant van de Nederlanders heeft uitgelicht. Soms over de top, maar altijd met een kern van waarheid. Er zijn mensen geïmmigreerd naar het eiland die niks positiefs te brengen hadden op het eiland en het liefst veilig de YDK provoceert vanaf zijn beveiligde resort. De YDK is een emotioneel volk die daar op reageert. Op zo’n manier werk je de haat alleen maar in de hand. Ik ken genoeg Nederlanders die door de YDK met open armen ontvangen worden. En om welke reden? Ze passen zich aan en tonen het respect wat ze zelf ook wensen.

 3. Goed iniatief mijnheer Maaskant.

 4. @V, We maken het niet slechter dan de feiten. En los daarvan heb ik al heel wat mensen naar Curacao gelokt en enthousiast gemaakt voor ons eiland. De relatie met de zuipfeestjes ontgaat me een beetje. We moeten wel realistisch blijven. Het paradijs Curacao staat onder druk van allerlei criminele invloeden die tot ver in de politiek reiken. Dat kunnen we alleen maar aanpakken door meer openheid en meer samenwerking.

 5. @V. : Ik begrijp je reacties, omdat ik deze namelijk ook bezigde. Je zou het struisvogelpolitiek kunnen noemen. Tegen beter weten in volhouden dat het allemaal wel meevalt en dan wijzen op steden als bij. Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Echter, nu ik hier ruim 5 jaar woonachtig ben, moet ik deze mening toch bij gaan stellen.
  O.a. door 2 inbraken, poging tot tasjesroven vanuit een rijdende auto, auto gestolen, bumper van auto gestolen en poging tot diefstal van een auto. Zes keer hebben wij dus persoonlijk te maken gehad met criminaliteit zul je dit wellicht kunnen begrijpen. En dan heb ik het nog niet over vrienden/kennissen.
  Nee, je kunt me veel wijsmaken, maar Curacao is heel, heel, heel erg crimineel. Ik kan de mensen in Diemen dan ook niet vertellen dat Curacao veilig genoeg is om een 2e huis o.i.d. Helaas……..

 6. @Phillipe Dus als ik het goed begrijp steek jij liever je tijd in Curaçao in een nog slechter daglicht stellen? Jij geeft de media dus graag voer om iedereen te laten zien “hoe slecht” Curaçao wel niet is? Ik als YDK gebruik mijn energie liever om bijvoorbeeld de mensen in Diemen laten zien dat het veilig is om een tweede huis op Curaçao te kopen. Ik steek mijn energie liever niet in een site waarop ik tijdens zuipfeestjes (onder het mom van netwerken) kan aantonen dat het hele eiland crimineel is.

 7. @ Philippe Maaskant,
  http://www.wikicrimes.org/main.html
  Misdaden (2013) die ik op Versgeperst snel kon nagaan op deze kaart gezet.

  Hopi bon Philippe, ik heb alles bekeken en bevestigd, ik hoop dat meerderen, of liever nog iedereen dit burgerintitiatief steunt 🙂

 8. @V, in veel landen heeft de overheid het zelf geregeld. Zie eens op:

  http://www.stopdecriminaliteit.nl/ ook veel steden in de USA hebben dat.

  Wil je daar wonen?

  Doel: Burgers bewust maken wat er speelt en interactie met de poltiie bevorderen.
  Weet jij wie de wijkagent is van (bijv) Cas Grandi? Wat zeg je? Die is er niet?
  Inderdaad en daarom is de politie bij ons een anonieme instelling die autos controleert en niet preventief werkt. Dat schiet niet op.
  Toen ik in Diemen NL woonde kon ik de wijkagent een mailtje sturen als ik wat gezien had en dan kreeg ik antwoord, want hij zorgde voor “zijn wijk”. Daar had ik respect voor.

 9. Misschien heb ik het mis met de omvang van de groep en het wel of niet van het eiland komen. Maar toch blijft mijn mening dat er een kleine groep is geweest die de rest op dit pad heeft gewezen. En dan weet ik ook wel dat het met alles zo is. Maar was dit eerder in de kiem gesmoord, dan was het nooit zo geëscaleerd. Justitie had veel eerder hard moeten optreden.
  En om nu als Phillipe een soorte van eigen rechter te gaan spelen??? Dit is gewoon een vorm van het negatieve aanwakkeren. Ik heb eens op de site gekeken en overweeg te verhuizen naar Bogota of Amsterdam….. gewoon 0,0% criminaliteit. Nou ja…… volgens de site dan

 10. Ja Sander, daarom heb ik het zinkende schip verlaten. Niet omdat ik me onveilig voelde, maar vanwege de waardeloze mentaliteit . Ik wil daar gewoon niet meer wonen, wat niet weg neemt dat mijn hart huilt om het mooie eiland, en om de goedwillende mensen die er wonen. Het ziet er naar uit dat ze aan de goden zijn overgeleverd !

 11. @V, @Marius.

  Mijn indruk is dat de criminaliteit beter aangepakt moet worden. Hoop dat met deze wikicrimes website de politiek en de politie tot een betere aanpak worden gestimuleerd. Beperk mezelf tot Curacao, maar hoop dat andere eilanden het overnemen. Kleinere zaken als huiselijke ruzies sla ik maar over. Overigens is me opgevallen dat er weinig toeristische zaken bij zitten. We doen het elkaar aan…

 12. @V.

  Het is absoluut niet een kleine groep. Het is een groeiende groep jongemannen 18-25 jaar die zonder opleiding, zonder inkomen op jacht zijn naar munten om weer even een paar dagen vooruit te komen.
  Afgelopen 6 maanden zijn er zoveel overvallen geweest op toeristen, huizen, auto’s, hotels, mini markets en ga zo maar door. Er zijn veel arrestaties verricht door de politie, bijna allemaal lokale mannen. Er zijn ook al een aantal berecht met gevangenis straffen. En hier moet meer ruchtbaarheid aan gegeven worden! Als je een overval pleegt dan volgt daar een zware taakstraf op! Je zal boeten voor de materiele schade als wel de immateriele schade! Het loopt nu uit de hand, want deze groeiende groep have nots hebben niets te verliezen en deinzen nergens voor terug. Je zal taakstraffen krijgen totdat je aangetoond hebt dat je een positieve bijdrage kan leveren aan de maatschappij, zowel kwa gedrag als arbeidsinspanning. Laten we dit weer voortkabbelen dan mogen de burgers zich wel gaan bewapenen (te beginnen met pepperspray) tegen deze groeiende groep parasieten.

 13. gewapende overval moet veel zwaarder bestraft worden en overvallers moeten zo lang mogelijk uit d eroulatie gehaald worden. zet ze voor minstens 15 jaar vast en je hebt er 15 jaar geen last meer van. na 15 jaar eerst 10 jaar met een enkelband om. Geloof niet dat veel van de boefjes tot inkeer gaan komen. beter om ze kort te houden en geen kans te geven. is weinig aan verloren als deze loosers niet meedraaien in de maatschappij en voorkom dat ze een spoor van gewonden, doden en getraumatiseerden achter laten. dus niet net als de first offender van deze week die bij een gewapend eoverval op een vrouw in een woning 4 jaar krijgt omdat ie een first offender is , terwijl zelfs de rechter aangeeft dat de kans op herhaling groot is. Er zijn al een paar mensen zwaar getraumatisserd ( en dan bedoel ik niet een aangepraat 150 jaar oud trauma), moeten er nu ook nog doden vallen . als er dan al een dode valt, laat het dan geen hartwerkende winkeleigenaar zijn. maar dan zo’n “stoere” losser van 16. Dat klinkt heel erg maar de schade aan een buurt en de bewoners al een toko sluit is veel groter dan het verlies van een 16 jarige die nog een lange cariere van geweld, diefstal, schade en ongewenste nakomelingen achter zich laat. Castratie kan ook wel afschrikwerkend werken, is niet zo macho en voorkomt toekomstige problemen., laat loosers zich 10 keer bedenken voordat ze met een pistool rond gaan lopen, zorg dat ze echt wel wat te verliezen hebben. ze calculeren echt wel en als het te riscky en te weinig winstgevend is laten ze het wel. laat overigens ook de familie van minderjarige sukkels voor alle schade aan slachtoffers opdraaien ( vooral de vaders)

 14. @ Philippe Maaskant, Ja ik mis alle “gevallen” van omringende (ei)landen.

 15. Bedrijf met deze in en in trieste situatie geen politiek! Politiek kan als vuile olie alles verpesten, waardoor de Curacaose motor niet meer kan draaien.
  Ik heb mijn nieuwe boek bijna klaar: I AWOR? , WAT DE TOESTANDEN OP ONZE EILANDEN BEHANDELT. Dit boek draag ik mede op aan HELIM MAGNO WIELS.

 16. @V,

  het domme is om dit soort criminaliteiten te blijven verhullen.
  Het land curacao moet hier iets aan gaan doen.
  En heel snel!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  want anders blijven de toeristen uit US en Zuid amerika weg
  alleen de NLers, die hier komen omdat ze banden hebben met Curacao en familie/vrienden of een 2e huis op een beveilgd resort hebben blijven komen.
  De rest van het toerisme zal instorten…
  Dus Politie/justitie doe er iets aan.

  Begin bij de basis: namelijk het gezin (moeders met kleine kinderen), die zelf niets aan de opvoeding doen omdat ze of moeten werken of moeten uitgaan.
  kinderen verwaarlozen, die dan weer asociaal gedrag krijgen.
  de 1e 3 jaar van deze baby”s/peuters zijn heel belangrijk.
  Als deze kinderen geen liefde krijgen zullen ze later ook nooit enig gevoel voor anderen ontwikkelen.
  dit worden dan de criminelen/revolverhelden en de kind moedertjes/drugsverslaafden van de toekomst….
  vicieuze cirkel moet doorbroken worden…..
  begin in te grijpen bij deze domme meiden, die nsteeds weer zwanger worden van foute mannetjes.
  desnoods sterilisreren…
  nood breekt wet.

 17. @Phillipe Maaskant mooi idee jouw “crimikaart” van Curaçao. Maar denk je niet dat dit juist een negatieve smaak aan het eiland geeft? Wat als je kaart straks rood gekleurd is door ook minder erge dingen? Ik noem maar een klein opstootje of een woordenwisseling bij een snek. Ik denk dat het juist uiterst stom is om zo’n kaart te plaatsen als je de beste intenties met het eiland hebt. Hoe denk je dat de media deze kaart gaat gebruiken??? Ik zie al een reportage van Pauw & Witteman die de kaart aangrijpen om het mooie eiland in een nog kwader daglicht te plaatsen. Maar het zou natuurlijk ook heel goed mogelijk zijn dat jij deze kaart daarvoor ook in het leven wil roepen.

 18. Dezelfde boeven misschien???

 19. http://www.wikicrimes.org/main.html Is met dit geval bijgewerkt. Curacao kleurt steeds feller.

  Alles van de laatste 12 maanden wat ik op versgeperst heb gelezen is er aangegeven.
  Wie nog zaken weet of mist…

  Iedereen kan zelf helpen de crimi kaart van Curacao verder in te kleuren, ook voor zaken die niet aan de politie zijn gemeld.

 20. Wellicht tijd om het geld en belkaarten te regelen in een hokje met kogelvrij glas. Dan kunnen de dieven niets pakken Ook heb je van die schijfpuien die in 1 seconden naar beneden vallen en de dief opgesloten is. tevens een alarmknop die met de politie in dienst staat.

 21. Als niemand meer met cash geld betaald of als er aan het eind van de dag geld naar de bank wordt gebracht dan valt er niets te stelen. Maar ja dan moet je wel belasting betalen en daarom hebben alle minimarkets al hun geld gewoon in een sigarendoosje.
  Oh en dan zijn er ook vele chinese minimarkets die Euro’s omruilen voor Guldens, soms wel 1 op 1.

 22. Dit is helaas een kleine groepering nietsnutten die het eiland ten schande maken. Naar mijn idee zijn het gewoon steeds dezelfde en is het maar een relatief kleine bende. Door het steeds weer opnieuw slagen van de overvallen en het beperkte optreden van politie en justitie voelt deze kleine groep zich steeds sterker en zullen de overvallen steeds sneller volgen en gewelddadiger worden. Dit zijn profs die zichzelf steeds meer onoverwinnelijk gaan voelen. Grote kans dat deze groep nog geen eens uit YDKs bestaat.

 23. Kennelijk hebben overvallers een nieuwe trent: pak de Chinezen maar….
  De hardstwerkenden onder ons hebben tevens het hardst te voorduren 🙁

 24. Gaat lekker , de 3e in 5 dagen tijd.

 25. Alweer? Het lijkt wel een rage…. gebeurd het nu vaker dan normaal of was dit altijd zo? Het lijkt erop alsof het zich elke dag opnieuw afspeelt maar dan in een andere setting!