• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

PakketCURAÇAO – Een 33-jarige man is vandaag door het Gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan negen voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar, voor het posten van een postpakket met daarin 2.450 gram cocaïne. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het pakket bevatte een luchtmatras waarin de drugs zat verstopt. Nadat het pakket door de douane werd ontdekt, is de man in de kraag gegrepen.

Foutief adres
De man verklaarde iemand anders een plezier te hebben gedaan. Hij zou duizend gulden krijgen voor het posten van het pakket. De man had volgens het Gerecht beter moeten weten en rook zelf onraad, want de verdachte gaf bij het verzendbedrijf een verkeerd adres en foutief telefoonnummer op. Hij was zich volgens de rechter dus wel degelijk bewust dat er iets niet goed in orde was.

2 reacties op “Gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel via post”

  1. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Hiermee bedoel ik dat er overal in de wereld hetzelfde gebeurd als dat er nu een commentaar over is. Ooit was er een minister van Nederlands overzeese gebieden die er de mond vol had van “onbehoorlijk bestuur” in die gebieden doch bij zijn terugkomst in Nederland de wind van voren kreeg van de Tweede Kamer. Reden?, hij had als, tevens minister van justitie, in Nederland veroordeelde criminelen rondlopen waarvoor er zgn. geen cellen voorhanden waren. Ironisch genoeg bleek er in tegenstelling van zijn eerdere antwoorden i.c. weldegelijk voldoende cellen te zijn om er de veroordeelden in op te sluiten. Dit laatste conform de rapporten van de onderscheidenlijke commissarissen van politie. Wat moet het Openbare Ministerie dan doen, vrijspel geven, verslapping van het drugsbeleid etc….?????

  2. Ja, openbaar ministerie, staat stoer zo’n straf maar de veroordeelde gaat deze straf niet uitzitten.

    Die belt namelijk zijn ratvocaat die zal zeggen, je gaat zitten maar we laten Brian Mariano toch even voorgaan. Die wacht inmiddels namelijk al 4 maanden.