• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

StraatvraagCURAÇAO – De politicus Helmin Wiels wordt morgen herdacht. Voor de begrafenis wordt eerst een herdenkingsceremonie gehouden in Sentro Deportivo Kòrsou (SDK). Vergeperst.com ging de straat op en vroeg aan voorbijgangers: ga jij morgen naar de herdenking?
De 54-jarige Viola zegt dat zij niet naar de herdenking gaat omdat zij moet werken. “Daarnaast ben ik het niet eens met de uitspraken van Helmin Wiels en ben ook geen aanhanger van zijn partij. Het is natuurlijk vreselijk wat er is gebeurd, maar voor mij is het goed zo.”

Steun
Dudley (41) zegt dat hij zijn best gaat doen om toch even te gaan. “Ik moet morgen wel werken, maar wil wel graag even gaan om mijn steun te betuigen. Niet alleen mijn steun, maar ook om te laten zien dat dit nooit meer mag gebeuren. Waar gaat het heen met Curaçao?”

Trotse aanhanger
Morven is een trotse aanhanger van Pueblo Soberano, maar kan wegens zijn gezondheid niet naar de herdenking. “Ik zou heel graag willen gaan. Helaas laat mijn gezondheid dat op dit moment niet toe.” Morven vindt het heel verschrikkelijk wat er zondag is gebeurd. “Dit is niet meer de Curaçao zoals ik die kende. Vroeger was het heel rustig. Natuurlijk waren er wel ruzies en vechtpartijen, maar lang niet zo erg als de dag van vandaag. Nu hoef je maar iets te zeggen waar iemand het niet mee eens is en dat kost je leven. Zo werkt het niet. Toen ik het nieuws hoorde dacht ik dat het om een broadcast ging, iemand die zomaar iets verspreid. Ik hoorde de buren hierover praten en heb toen de radio aangezet en toen bleek dat het wel zo was.” Volgens Morven was Helmin Wiels iemand die de mensen heeft laten realiseren waarvoor een regering staat. “Er is alleen maar corruptie geweest. We krijgen zoveel ontwikkelingsgeld van Nederland, maar we zien dat geld hier niet terug. Kijk maar naar onze infrastructuur. Waarvoor betalen we eigenlijk wegenbelasting?”

Investeren in het volk
Morven vertelt dat er geïnvesteerd moet worden in de mensen. “We moeten goede zorg hebben voor de mensen en de mensen opleiden. Dat zei Wiels ook. Ik bedoel daarmee te zeggen dat we niet alleen maar op fouten moeten wijzen, maar ook de familie moet worden aangepakt. Dat zijn tenslotte de opvoeders. Ik heb idee dat de politiek de mensen wil dom houden. Dat gebeurt overal in de wereld. Hou iedereen dom en achter de deur worden ze rijker en daar was Wiels tegen.” Morven denkt dat als de partij de visie van Wiels aanhoudt zij een krachtige partij blijven. “Maar dan moeten wel alle neuzen dezelfde kant opwijzen, anders gaat het niet werken.”

‘Dit had ik nooit gedacht’
De zus van Morven, de 67-jarige Idisona, is ook een aanhanger van de partij van Wiels. Maar ook zij gaat niet naar de herdenking. Idisona legt uit dat zij niet tegen teveel drukte kan. “Het wordt morgen een drukte van jewelste en ik kan daar niet tegen. Ik ga nog langs bij het partijgebouw om het condoleanceregister te tekenen en ik wil langsgaan bij de gedenksteen in Marie Pampoen.” Idisona is wel naar de stille tocht van afgelopen vrijdag geweest. “Toen ik het nieuws hoorde was ik op Aruba op een feestje. Ik kon het niet geloven, dit had ik nooit gedacht. Ik had überhaupt nooit gedacht dat dit op Curaçao kon gebeuren, dit hebben we nooit eerder meegemaakt.”

Werk en herdenken
“Ik ga naar alle waarschijnlijkheid naar SDK, want ik moet werken”, vertelt de 43-jarige Elvis. “Ik ben een politieman en wordt morgen daarnaartoe gestuurd. Het gehele politiekorps is hiervoor ingezet. Normaliter werk ik als rechercheur in burgerkleding, maar morgen gaat iedereen in uniform. Voor mij is dus werk en tegelijkertijd een herdenking.”

7 reacties op “‘Waar gaat het heen met Curaçao?’”

 1. @Edgar, zeker voor dat soort zaken, waar de politie het laat afweten, is in Brazilie dus www. wikicrimes.org gestart. Heb een aantal zaken van Curacao daar geplaatst. Misschien iets om deze zaak daar ook te plaatsen? Zo informeren we elkaar.

 2. Ach, hoorde net dat afgelopen zondag weer iemand is overvallen in het parkje in Scharloo. Politie was niet eens geïnteresseerd, wisten het slachtoffer te vertellen dat hij daar ook niets te zoeken had en dat ze de aangifte niet op zouden nemen.
  Tja, met dat soort politie ambtenaren is het ook niet vreemd dat velen op dit eiland besluiten om maar overvallen te gaan plegen.
  It beats working !

 3. naar de verdoemenis met al die criminaliteit,na de zoveelste overval,,en de moord op Dhr Wiels en de moord op de chinese eigenaar van de mini-market..het wordt echt crimicao op deze manier,waar criminelen losgeslagen zijn

 4. @Pukkie, niet nu a.u.b.

  Ieder zijn mening, maar niet nu.
  Laat zijn familie en geliefden afscheid van hem nemen.

  Dank u.

 5. Jacob Gelt-Dekker zocht naar oorzaken en gevolgen in Curacao. Zijn oordeel is niet mis.

  http://www.ftm.nl/followleader/wiels-was-geen-martin-luther-king.aspx

 6. Als het gehel politiecorps wordt ingezet is wel het advise dat mensen op hun zaak/huis letten.

 7. Waar gaat het heen met……..? kortom welk natie danook. Een vraag, dat in vroegere tijden en het huidige, moeilijk te beantwoorden is en zal blijven. Van oudser tot heden waren, zijn en zullen er moorden, (waaronder politieke) plaatsvinden en blijven plaatsvinden. Conflicten zijn er zullen er zijn. Oneigheid, evenals het feit dat er verschillen zijn van denken, mening en handelen zullen blijven bestaan. Wat er nu op Curaçao is gebeurd is gewoon een herhaling van geschiedenis? van wat er elders in de wereld in het verleden is geschied zal blijven geschieden? Het hoort gewoon niet te gebeuren doch neem maar Rome… Italië.. Julius Cesar, Karachi…Pakistan… Benadir Bhuto, Nederland…Willem van Oranje,….Duitsland…”Tweede Wereldoorlog…in een Duitse bunker (doch doel bleef in leven, Libanon…Hariri…, Nederland…Pim F. enz. als voorbeeld… en het antwoord is er. Mijnersmening mogen er op politiek gebied c.q. anders denkende redenen geen enkele motieven zijn om het gebeurde niet af te keuren. Dat is, salvo de redenen van ontstentenissen, te doen door het bijwonen van de begrafenis van Helmin Wiels. Een ding wel, gezien wat er mogelijk gaande is, er zijn vele dingen die je vrij mag denken maar op moet passen die ook vrij uit te spreken. Je moet van je mond geen moordkuil maken. Je geest en mening is van jou en niemend die tot in je psyche je dat af kan nemen. Getuige daarvan?, zie Nelson Mandela tig jaren Robben Eiland opgesloten en toch met dezelfde gedachten, zonder wroeging, op vrije voeten. De enkele gedachte is onweerstaanbaar, dubbele gedachten hebben geen kracht. Mandela had maar een gedachte.