• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gedenksteen Helmin WielsCURAÇAO – De Staten houdt morgenochtend een plechtige bijeenkomst voor de vorige week vermoorde Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels. Vanaf hier vertrekt een rouwstoet met de lijkwagen naar het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) waar een ieder afscheid van Wiels kan nemen.

De plechtige bijeenkomst in de Statenzaal duurt van 10.30 tot 11.30 uur en wordt bijgewoond door het volledige demissionair kabinet Hodge, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk, familie en andere genodigden. De kist met het lichaam van Wiels wordt in de zaal geplaatst. Het parlement krijgt hier de gelegenheid om afscheid te nemen. Bij het SDK kunnen belangstellenden tijdens de ceremonie tussen 12.30 en 17.00 uur afscheid nemen van de politiek leider en nabestaanden condoleren.

Route
Na de bijeenkomst vertrekt de rouwstoet vanaf de Ansinghstraat tussen 11.30 en 12.00 uur richting het SDK. De stoet gaat via Plasa Smeets, Johan van Walbeek Plein, Kaya Wilson (papa) Godett, Abraham de Veerstraat, De Ruyterkade, Theaterstraat, de Pietermaaiweg en vervolgens de Breedestraat (Punda) in. Daarna vervolgt de stoet naar Otrabanda via de Emmabrug. Daar gaat het linksaf de De Rouvilleweg in, via de rotonde bij het Riffort de Pater Eeuwensweg op. Bij het stoplicht voor Aqualectra gaat de stoet rechtsaf, via de Van Eyck v. Voorthuyzenweg en over de Schottegatweg West langs de sede van Pueblo Soberano. Na de sede gaat de route richting Brievengat via de F.D. Rooseveltweg, Cubaweg, Winston Churchillweg, Schottegatweg Noord, Gosieweg en Bonamweg naar het eindpunt SDK.

Programma herdenkingsceremonie Wiels

www.versgeperst.com