• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws helmin wielsCURAÇAO – Zo een 300 mensen waren vandaag aanwezig bij een lawaaimanifestatie op het Zuidplein in Rotterdam. De manifestatie is gehouden wegens de moord op Helmin Wiels. Een woordvoerder van één van de organisatoren, het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN), stelt dat de bijeenkomst goed is verlopen.

Onder anderen minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk (PvdA), die namens Nederland naar de uitvaart van Wiels gaat, hield een toespraak. Tijdens de manifestatie speelde daarnaast een brassband. “We hadden fluitjes, er waren pannen meegebracht, er was kinderspeelgoed waarmee we lawaai konden maken. Kortom, we hebben flink van ons laten horen”, aldus de woordvoerder.

‘Dankbaar’
Met de bijeenkomst wilden de organisatoren Curaçaoënaars de gelegenheid bieden ‘om te herdenken en hun gevoelens te uiten’. “Hiermee willen wij een statement maken voor mensen die zich uit willen spreken voor rechtvaardigheid voor Curaçao en Curaçaoënaars en tegen het monddood maken van mensen”, aldus de organisatie eerder in een verklaring. 

Moord
De 54-jarige Helmin Wiels werd zondag doodgeschoten bij de Pier in Marie Pampoen. Kort daarna verscheen een dreigvideo op YouTube waarop de spreker op de video suggereert achter de moord op Wiels te zitten. Twee broers die de video hebben gemaakt zitten momenteel vast en worden verdacht van moord met voorbedachte rade. Helmin Wiels wordt dinsdag begraven.

© Novum

7 reacties op “300 mensen op lawaaimanifestatie Wiels”

 1. Ing. R, op 11-05-2013 om 14:09 schreef:

  ……., ik had zelf 3 uur in de trein gezeten…….
  Dan woon je tussen Groningen en Delfzijl. Het enige stuk dat langer duurt dan 3 uur.

 2. @ Ing R, omdat ik zelf niet met de auto wou gaan

  Kan je in Nederland een rijbewijs “kopen”?

 3. Ing. R, we waarderen de strijd van Wiels tegen de dos Santos (en MFK) mafia, maar dat neemt niet weg dat Wiels ook grote fouten gemaakt heeft. Laten we het goede van Wiels (de strijd tegen corruptie) voortzetten zonder het slechte (hij keek bewust de andere kant op bij de wandaden van de MFK regering en zijn partijgenoten Wilsoe en Monk) te vergeten, want ook daar kunnen we van leren hoe het niet moet.

 4. @percy matina, gast denk een beetje na!!!!! gebruik je hoofd want je l** maar wat. Of ben jij ook betaald??En zelfs wat je zei, nu Wie vecht tegen dat waardeloze dos santos???

 5. mennertje Maaskantje, Het regent in Nederland deze dagen en veel Antilliaanen wonen ver van Rotterdam, ik had zelf 3 uur in de trein gezeten omdat ik zelf niet met de auto wou gaan ,naar DenHaag voor het tekenen van de condelianse rigister.

 6. Nederland had per 1 januari 2010 bijna 16,6 miljoen inwoners. Hiervan zijn er 138.420 van Antilliaanse herkomst. Nu is niet alles wat in NL “Antilliaans” heet van Curacao afkomstig, maar het draagvlak van Wiels in NL lijkt me niet bijster groot.

 7. Ik lees op NOS Teletekst dat er 50 man (51 met minister Plasterk erbij) waren. Hoe triest de moord op Wiels ook is, laten we elkaar niet wijsmaken dat er een groot staatsman heen gegaan is en zeker geen martelaar van hem maken.

  Daarvoor had hij de bewijzen tegen de MFK mafia, die hij al jaren beweert te hebben, moeten gebruiken. Zoals het een goed burger betaamt.

  En af moeten rekenen met Wilsoe (brief naar de US voor dos Santos) en Monk (pastechi van een ton voor zijn byside).