• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Roland DuncanCURAÇAO – Minister van Justitie Roland Duncan van Sint Maarten, heeft gisteren zijn ontslag aangeboden aan gouverneur Eugène Holiday. Vier andere ministers weigeren vooralsnog af te treden. Dat meldt Caribisch Netwerk.

 
Vicepremier William Marlin zei op een door hem belegde persconferentie dat hij vasthoudt aan de ontbinding van het parlement gevolgd door nieuwe verkiezingen.

Steun ingetrokken
Afgelopen maandag ontving de gouverneur een brief van de tweemansfractie van de Democratische Partij en het onafhankelijk parlementslid Romain Laville waarin staat dat zij hun steun aan de coalitie hebben ingetrokken. Op dezelfde dag overhandigde minister-president Sarah Wescot-Williams de gouverneur een brief getekend door de vijf leden van de Verenigde Volkspartij UP, de Democratische Partij fractie en Laville waarin zij hun bereidheid een nieuwe regering te vormen aangaven.

Knallende ruzie
De groep van acht diende ook een regeringsverklaring in bij de gouverneur, die mede is ondertekend door UP-leider Theo Heyliger, DP-leider Wescot-Williams en de acht parlementsleden die de nieuwe meerderheid vormen. Op dinsdag ontstond een knallende ruzie in de ministerraad tussen met name Wescot-Williams en Duncan. Wescot-Williams weigerde stappen te ondernemen om het parlement te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven zoals de meerderheid van de ministerraad wil.

Wens
Vicepremier William Marlin zei gisteren dat hij vasthoudt aan de wens het parlement te ontbinden. Maandag vergadert het parlement, maar volgens Marlin zal daar ‘geen meerderheid zijn voor moties van wantrouwen’ tegen de ministers die hem steunen.

Schending ambtsgeheim
Duncan is over de beraadslagingen in de ministerraad, uit de school geklapt met gedetailleerde verklaringen die op een roddelwebsite verschenen. Hem hangt mogelijk vervolging wegens schending van het ambtsgeheim boven het hoofd. Het Openbaar Ministerie is op de hoogte van de uitlatingen die Duncan heeft gedaan, maar heeft nog geen beslissing genomen over vervolging. Op schending van het ambtsgeheim staat een boete of gevangenisstraf van maximaal een jaar.

3 reacties op “Justitieminister Duncan dient ontslag in”

 1. Een wapendragende bordeelhouder als minister van justitie.

  Weet niet of dat nog gekker is dan een mislukte MAVO scholier als premier.

 2. Wat doet deze grote crimineel in vredesnaam in een regering????
  Deze man hoort in Point Blanche!!!

 3. hij hoort in de gevangenis thuis niet in het kabinet.