• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

wake WielsCURAÇAO – Ongeveer 4000 mensen liepen vanavond mee met de stille tocht die speciaal is gehouden voor de zondag vermoorde politicus Helmin Wiels. Voordat de wake van start ging vond er bij de Kathedraal in Pietermaai een speciale dienst plaats voor Wiels. Na de dienst vertrok de stoet naar Marie Pampoen.

Buiten de kerk stond de broer van Wiels, Aubert Wiels. De broer hoopt dat de daders zo snel mogelijk worden gepakt. “Ik wil gerechtigheid voor mijn broer. Mijn familie is er kapot van, dit is een harde klap voor ons. Curaçao heeft een groot leider verloren. Met deze wake willen wij laten zien dat wij hiertegen zijn.” Ook demissionair premier Daniel Hodge vindt het onbegrijpelijk wat er is gebeurd. “Toen ik het hoorde was is met stomheid geslagen. Deze wake is daarom ook van groot belang, we sturen hiermee een signaal uit dat we dit niet accepteren.” Ook PAIS-leider Alex Rosaria is het hiermee eens. “We moeten ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurd.”

Stoet
Via de Penstraat richting de Dr. Martin Luther King Boulevard, liep de stoet vreedzaam richting de plek des onheils. Tijdens de tocht sloten ook andere mensen zich aan, waardoor deze steeds groter werd. Bij de Pier in Marie Pampoen stonden nog eens honderden mensen te wachten tot de stoet binnenkwam. De partij van Wiels, Pueblo Soberano, hield daar een speciale dienst voor hun politieke leider.

Martin Luther King
Verschillende mensen kwamen aan het woord zoals pastoor Meris en pastoor Sambo. De partij zong samen met de omstanders ook het volkslied en een kerkelijk lied ter ere van Wiels. Hierna kwam de tweede man van de partij en beoogde leider aan het woord, Ivar Asjes. “We zijn heel verdrietig om wat er is gebeurd, maar we zijn vastberaden en gaan door. Dankzij Wiels zijn mensen die eerst niet in de politiek geïnteresseerd waren, de politiek meer gaan volgen.” Asjes liet ook weten dat de partij doorgaat met het bestrijden van corruptie en vergeleek Wiels met Martin Luther King. Verder zei Asjes dat Pueblo Soberano een eigen onderzoek is gestart naar de moord op hun leider.

Begrafenis
Na de toespraak van Asjes is aangekondigd dat Wiels dinsdag wordt begraven. Omdat de partij verwacht dat er wederom duizenden mensen hun laatste eer willen betuigen, wordt de dienst in het SDK-stadion in Brievengat gehouden. De 54-jarige Helmin Wiels werd zondag bij de Pier in Marie Pampoen doodgeschoten. Kort daarna verscheen een dreigvideo op Youtube. Twee broers die de video hebben gemaakt hebben zichzelf aangegeven en worden momenteel verdacht van moord met voorbedachte rade.

18 reacties op “Begrafenis Wiels dinsdag 14 mei”

 1. @Haime; Bedoel je dat Asjes, Wilsoe en Wiels ook in NL bezig zijn? Van Asjes had ik het al gedacht. Voor politici uit Curacao willen lokale bedrijven in NL nog wel eens een “aardigheidje” doen voor hun daar studerende kinderen. Ik snap de relatie met Nederland dus heel goed. Wie van de drie heeft in NL studerende kinderen? Wie heeft er “bij toeval” een goedkoop appartement gevonden bijv?

 2. Grootschalige corruptie in Nederland. Oplichters

 3. Eens met @Tuna, of je wel of geen goed Nederlands schrijft, daar kan iedereen omheen lezen. Storende toespraak in deze optocht vind ik Ivar Asjes. Deze man zal de strijd tegen corruptie zal voortzetten?? Ik zet deze nog maar eens in de copy-paste:

  Diezelfde Ivar Asjes:
  1) is bij het CTB uitgekotst om zijn exorbitante declaratiegedrag (onder andere dure maatpakken die hem de eeuwige bijnaam Jasjes hebben opgeleverd);
  2) aanvaarde zonder blikken of blozen een politieke directeurspositie bij Selikor die vervolgens door de rechter volledig terecht werd teruggedraaid;
  3) speelde een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw, Holiday Beach F&B manager, in een niet-bestaande functie bij CPA;
  4) speelde nogmaals een uiterst bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw Tara Asjes-Prins als linkerhand (of informant?) van MP Daniel Hodge;
  5) speelt andermaal een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn niet daarvoor geschikte vrouw Tara Asjes-Prins als commissaris bij Aqualectra;
  6) bracht als Staten-Dictator onze jonge democratie in gevaar;
  7) bleek op dubbele salarissen te zitten als sector-directeur Publieke Dienstverlening (wachtgeld) terwijl ook betaald als Staten-voorzitter;
  8) liet zijn schoonvader Cocochi Prins voor hemzelf een baantje inkopen als minister-president: ‘partij-financiering’.

  De screening vindt plaats as we speak. Dat de anti-democraat Asjes als vertegenwoordiger van het grootkapitaal nu wellicht de kans krijgt als minister-president van Curacao en het voortouw neemt op het gebied van anti-corruptie………….?

  🙁 🙁 🙁

 4. @ing schrijf inderdaad een begrijpelijke taal, in nederlands, engels of papiamentu want het onbegrijpelijke gerattel wat je hier heb geschreven komt dom/niet over

 5. Het is geen voorwaarde om foutloos nederlands taalgebruik te moeten hebben ten einde om op versgeperst iets te plaatsen, de taalpolitie lijkt me hier overbodig eerlijk gezegd.

  Rekening houdend met een multicultureel gebeuren is het niet iedereen gegeven om zich juist in het nederlands goed uit te drukken, maar vaak beter in een andere taal die de nederlands sprekenden dan op hun beurt niet foutloos kunnen schrijven/spreken.
  We denken hier ook niet allemaal precies hetzelfde, laat die ruimte ook voor de wijze waarop men zich uitdrukt.

 6. @ Ing R,
  Leer eerst eens foutloos en begrijpend Nederlands schrijven, voordat je iets verstuurt. Wie is hier nu DOM ?

 7. @Ing. R, Leuk dat je er weer bent. Nee jaloers op Wiels ben ik niet, zijn route is niet de mijne… Justitie, die toe moet zien op illegale praktijken, was toen bij de PS dacht ik toch?

  Boeltje pakken kan altijd nog.. Maar is het niet mooi dat we in een democratie allemaal ons eigen geluid kunnen laten horen? Dat maakt dat we hier ook kunnen lezen wat Wiels allemaal heeft bereikt.

  Beste Ing R. wat denk je dat Wiels nu echt voor het eiland heeft bereikt, iets wat we over 20 jaar nog in de gescheidenisboeken zullen lezen? Kun je dat eens uitleggen? (zonder te vervallen in veronderstellingen dat we Corrupt zijn, van de PAR zijn, redacteur zijn en zo, dat leidt maar af van de feiten…)

  Help ons een beetje op weg.

 8. Hallo,
  Ik had beloofd nooit meer hier op versgeperst te reageren, die nooit verander ik vanaf vandaag in NIET meer reageren op versgeperst.

  @ ZORRO was je maar de echte zoro ,want die echte zoro zou niet blij zijn met jou. Zorro jij bent MFK of PAR en politicus hoogstwaarschijnlijk en een curupte. Je bent DOM.

  @ menner Maaskantje, jij had deze week nog geschreven in je reactie over dat de Heer H. M Wiels zelf toen in de koaltie zat en mee was en wist van alles wat er gaande was toen, toch? Nu, jij weet als redacteur, zogenaamd redacteur dat toen der tijd, betreft Uts schandaal en loterij schandaal onder MFK viel!!!!!!!!

  Of ben jij ook betaald redacteur meneertje Maaskantje, jaloers op Dhr H.M Wiels?
  meneertje Maaskantje, als jij als redacteur zit te zeiken, pak je boeltjes en KLM en terug naar Nederland klaar.

  Succes,
  want einsdstand wie het laast lach, lach het best.

 9. Asjes tegen corruptie !

 10. De vergelijking van Wiels met Martin luther King is sinister.
  Je vraagt je af of Asjes ooit iets heeft gezien of gehoord of gezien van King. Het charisma en de acties van King gaven hem de Nobelprijs voor de vrede, zie:
  http://www.nobelprize.org/mediaplayer/index.php?id=1853
  Asjes, ga je geschiedenis leren en doe niet zo populair correct.

 11. R.i.p wiels

 12. Het is voor Curaçao een zwarte pagina dat er een politicus/paralamentariër is vermoord evenals alle moorden die er gepleegd zijn en worden op wie dan ook op ons eilandje. Echter, Wiels is geen martelaar en om juist Asjes en consorten te horen spreken over het feit dat zij de strijd tegen corruptie gaan voorzetten is misslijkmakend. They invented it!!!!!

 13. “We accecpteren dit niet meer volgens Hodge” en ” dit nooit meer” volgens Rosario.
  Een paar dagen later wordt een hardwerkende Chinese man doodgeschoten in zijn eigen winkel door tuig. Heren, het gaat gewoon door en jullie zijn de mensen die er iets aan zullen moeten doen. Wordt wakker.
  Of bedoelden jullie dat iemand van de regering dit nooit meer mag overkomen en laten we voor de rest de boel de boel ?

 14. @ ”Asjes liet ook weten dat de partij doorgaat met het bestrijden van corruptie en vergeleek Wiels met Martin Luther King.

  Als er 1 persoon is, die juist niet met M.L. King, Gandhi, moeder Theresa e.d. vergeleken moet worden is het Helmin Wiels wel en over dictator Jasjes hoeven we al helemaal niet te praten. Wat een mannetje is dat, zeg. Zelfs een vergelijk met Margaret Thatcher is ongepast.

 15. Met Wiels hebben we de eerste Curacaose martelaar en heilige van eigen grond, maar ik pieker me nog suf over de vraag waarom en wie de vijand was.

  Niettemin vind ik wel dat alles prima in goede banen wordt geleid. Bij Disney is “crowd control” ook een aparte tak van management geworden. Ook hier wordt het volk keurig in goede banen geleid. En net als na een bezoek aan Disney..daarna straks weer aan het werk.

  Nu is het wachten op het boek waar de zaken die Wiels heeft bereikt (!) worden opgesomd. Het boek met idealen kennen we wel en het boek met zijn uitspraken en bedreigingen is al in herdruk evenals het boek met prestaties (…) van PS ministers.

  Als er nu een breed gedragen coalitie komt die steunt op meer dan die ene extra zetel, dan ga ik weer geloven in samenwerking op Curacao.

  Nu moeten we na gaan denken over de vraag “Wat heeft de dood van Wiels voor Curacao betekend?” Als we dat dan gaan invullen, kunnen we daar op zijn sterfdag volgend jaar met trots over spreken. Als niets verandert, dan was zijn dood voor niets.

 16. @ Bertil Camps. Je vergeet, dat we er gratis Wiels bij kregen.

 17. In alle wijsheid heeft de regering besloten aan de begrafenis mee te betalen van onze belastingcenten. Als Wiels nu on- of minvermogend zou zijn, zou een verzoek daartoe door de familie ingediend kunnen worden, maar niet om de erfenis te spekken en het deficit van het land te vergroten.

 18. Goede opkomst.

  Jammer dat deze opkomst er niet was in de stemlokalen toen er tegen corruptie gestemd kon worden, wat dus niet gebeurde en we Schotte, Jamaloodin, Constantia e el Hakim kregen.

  Waarvan de gevolgen rampzalig waren.