• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin WielsCURAÇAO – Op een vanmiddag belegde conferentie hebben de autoriteiten laten weten dat de opgepakte broers het maken van een YouTube-video bekend hebben, maar de moord op Wiels ontkennen. Hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong voegde eraan toe dat het onderzoek verderging.

Minister van Justitie Nelson Navarro, korpschef van de politie Marlon Wernet, plaatsvervangend hoofd van het Recherche Samenwerking Team (RST) Eric Kok en plaatsvervangend brigadecommandant Guus Tempelers van de Koninklijke Marechaussee Caribisch Gebied waren de andere aanwezigen. Verdere inhoudelijke mededelingen werden niet gedaan over de zaak. De Jong vroeg begrip voor het feit ‘dat we niet alles kunnen delen met het publiek’, omdat dat mogelijk het onderzoek schaadt.

Sectie
Vandaag doet een team van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie op het lichaam van Wiels. Details daarover zijn nog niet bekendgemaakt. Desgevraagd zei Wernet dat het tijdstip van de schietpartij is vastgesteld op 16.55 uur, en is om 18.45 uur het overlijden van Wiels vastgesteld. Het aantal daders staat nog niet vast.

Financieel
Navarro meldde verder dat Curaçao ondanks een zwakke financiële positie alles in het werk stelt om de moordzaak op te lossen. Vereiste financiële middelen worden hoe dan ook ter beschikking gesteld. “De parlementaire democratie is niet veilig als deze lafhartige moord niet wordt opgelost, dus hebben we alle registers opengetrokken”, liet Navarro weten. Ze gaan zich beraden of er een beloning wordt uitgeloofd voor de gouden tip.

Samenwerking
Meerdere betrokkenen benadrukten dat de samenwerking tussen de verschillende teamleden uitstekend verliep. Kok zei het jammer te vinden dat Nederlandse media over een ‘stroeve samenwerking’ spraken.

17 reacties op “Broers ontkennen moord Wiels”

 1. Allemaal leuke scenario’s, maar het is een schande dat de politie nog geen enkele aanwijzing heeft.

  Als deze jongens zich niet hadden aangemeld, dan had de politie a) de video makers niet en b) de moordenaars niet (opdrachtgever(s).

  Dat op een eiland waar iedereen elkaar kent en je alle personen die het eiland verlaten kunnen checken.

  Het eiland is door en door corrupt wat je kan accepteren en hier blijft wonen of je trekt het niet en kiest te verlaten. PAIS stelt ook erg teleur en zij hebben justitie ook nog….

 2. Ze kunnen toch Dos Santos de onderzoek laten financieren.. Hij heeft ook zijn dood gefinancieerd dus…..

 3. Colombianen ? Nee dan denk ik eerder dat het een stel “onder de boom zitters” betreft die als afleidings manouevre die paar woorden Spaans, die ze van het luisteren naar de TV hebben opgestoken (meestal niet wetend wat ze betekenen), hebben uitgekraaid.

 4. Het lijkt mij ook stug dat deze 2 broers het hebben gedaan. Desalnietemin vindt ik dat ze wel een jaartje mogen gaan zitten nadenken over hun schandalige grap en stoerdoenerij op die video. Zo leren ze dat ze zulke soort gevoelige grapjes nooit meer moeten uithalen.Verder geloof ik ook niet dat deze joingens het hebbn gedaan. Oog getuigen hebben reeds al aangegeven dat het om Columbianen spaanstaligen gaat. Trouwens waarom heeft men diezelfde dag niet alle Columbiaanse mannen in dit geval ,op Curacao direct een meldings plicht hebben gestuurd hebben gestuurd, om zich te melden op het politiebureau zodat er heel wat heb kunnen uitsluiten en concentreren op de rest. Ik geloof dat er niet zoveel zullen zijn op Curacao. Ik ken het aantaal niet. Dan had je misschien een beter beeld. Velen zullen wel uitroepen dat het discriminatie is maar in een bijzondere situatie kan je als OM of hoofd van de politie wel uitzonderingen maken.

 5. @Gijs, hij had zichzelf aangegeven omdat men hem herkent had. Als hij dat niet gedaan had dan had men hem gelynchd. Het is en blijft een laffe kl.zak!

 6. Forget your enemies, watch UR FAKE friends who will STAB U in the back !!

 7. Gewoon domme jongens.

 8. Ze moeten deze broers levenslang geven.
  Wat, als men ze herkent niet had? Dan was er totale chaos op Curaçao ontstaan met alle gevolgen van dien.
  Ik heb absoluut geen enkele medelijden met de ouders, die jongens hebben het niet van een vreemde. Ze hadden het over de pensioenen, ja ja.
  Opsluiten en nooit meer loslaten dit gevaarlijke tuig.
  Ga een echte baan zoeken!

 9. @Onge, zoiets plaats je binnen enkele minuten met je mobiele telefoon, nadat je het ook daarmee gefilmd had. Niks ingewikkeld.

 10. De moord op de chinees is zeker niet minder erg, echter werd hier geen video over op youtube geplaatst. En dat is nou juist waar dit artikel over gaat…

 11. Geloof niet dat er iemand verwacht had dat ze het gedaan hadden.
  Wie geeft zichzelf aan als hij een moord heeft gepleegd, die aangifte is om erger te voorkomen.
  Denk echt dat het jasjes is geweest die de macht wil overnemen.

 12. Hoe lang na de lafhartige moord is de video op youtube geplaatst? Daar wordt alleen de dag vermeld maar niet het tijdstip. Het kost tijd en enige voorbereiding om zo’n filmpje op te nemen en te plaatsen. Rond 1730 werd algemeen bekend wat er gebeurd was. Als de plaatsing binnen een uur daarna gebeurde lijkt er een causaal verband. Als het na 1830 geplaatst werd lijkt het me een volledig misplaatste en ondoordachte puberstunt waarvan de daders het effect niet beseften en nu de terechte gevolgen ervan (hopelijk nog wat langer) ondervinden.

  Helmin, RIP, een ieder op Curacao, voor- en tegenstanders, gaan je markante persoonlijkheid missen!

 13. Het heeft wel lang geduurd voor de dood was vastgesteld, bijna 2 uur na het incident! Ik vraag me af of Wiels nog levenskansen had als er snel was gereageerd.
  Wat de 2 jongens betreft, die hebben niet overzien wat hun grap teweeg kon brengen. Om deze jongens nog langer vast te houden vind ik onzin, ze hebben een stommiteit uitgehaald die ze de rest van hun leven niet meer zullen maken.
  Je kunt natuurlijk ook overdrijven om ze een jaar vast te zetten.

 14. Door deze jongetjes langer vast te zetten getuigt van incompetentie en onmacht van OM en politie. Geef die lulletjes een schop onder hun hol en stuur hen naar huis. Wat voor zin heeft het om hun op te sluiten. Om te laten zien hoe machtig en geweldig OM is? Stelletje prutsers.
  En waarom is Wiels zoveel belangrijker dan de vermoorde Chinees?

 15. En de laffe moord op de chinese eigenaar van de Hua-Jiant mini market, hoe is het daar mee gesteld?
  Ik hoor dáár niets over ………. Vind ik namelijk nèt zo belangrijk!!

 16. Deze mededeling was te verwachten,lijkt mij stug dat deze twee broes Wiels hebben vermoord,hier moet toch echt voor in een andere hoek gekeken worden.Het is wel beter en voor hun eigen bestwil dat deze Broers om nog ff een tijdje veilig achter de tralies blijven zitten.Het is niet niks wat ze geflikt hebben,ze zijn er nu wel achter dat dit geen youtube grapjes zijn.ps, ze hebben wel gescoord met hun filmpje??.

 17. Met de boeien om hun getatoeerde handen op de foto in de Amigoe zien de gebroeders Martis er een stuk minder stoer uit dan in hun filmpje op You Tube.

  Laat ze maar een jaartje over hun schandalige video nadenken in Bon Futuro.