• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

RouwregisterCURAÇAO – Loco-burgemeester van Tilburg, Marieke Moonen, heeft gisteren met gevolmachtigde minister Roderick Pietersz een rouwregister geopend voor wijlen Helmin Wiels. In het SAT-gebouw (Sírkulo Antiyano Tilburg) kunnen Antillianen in Nederland en andere belangstellenden het register tekenen.

In het gebouw van de Antilliaanse gemeenschap heeft gisteren ook een korte plechtigheid plaatsgevonden ter nagedachtenis van Wiels. De politicus werd zondag doodgeschoten op het strand in Marie Pampoen.

Indruk
Pietersz vertelde tijdens zijn speech hoe hij in een korte tijd Wiels heeft leren kennen en onder de indruk raakte van zijn ideeën om van Curaçao een eiland te maken waar een goede kwaliteit van leven voor iedereen realiseerbaar zou zijn. “Een Helmin Wiels die op zeer bevlogen wijze kon vertellen over onafhankelijkheid, het recht op goed onderwijs en die zich hevig verzette tegen alle vormen van corruptie.”

Medeleven
Loco-burgemeester Moonen sprak de aanwezigen bemoedigende woorden toe. “Het Tilburgse gemeentebestuur leeft met het Curaçaose volk mee.” Moonen keurt het drama van afgelopen zondag stellig af. “Verschillen in opvattingen hoe groot dan ook, worden in het debat uitgevochten, niet met wapens.”

Steun
Volgens Ludwin Colastica van SAT is deze dag georganiseerd om steun te betuigen aan de familie van Wiels en ook als teken van medeleven aan de gehele Curaçaose gemeenschap. “Het register is ook een manier voor de mensen om bij elkaar te komen en met elkaar te rouwen om de dood van een groot politicus.”

Rouwregister
Vertegenwoordigers van het Beraad Antillianen en Arubanen in Tilburg (BAAT) hebben samen met vele andere belangstellenden het condoleanceregister getekend. Iedereen die nog een laatste boodschap voor Wiels en/of zijn familie en vrienden wil achterlaten, krijgt tot en met zondag daarvoor de gelegenheid. Het gebouw van SAT aan de Goirkestraat 80 in Tilburg, is tussen 14.00 en 17.00 uur geopend.

Rouwregister
Foto’s: Mecanea Production

1 reactie op “Tilburg opent rouwregister voor Wiels”

  1. Kunnen we meteen ook het rouwregister tekenen voor Willem II?