• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

StraatvraagCURAÇAO – Het eiland werd gisteren opgeschrikt door een gewelddadige overval waarbij een Chinese man werd doodgeschoten en een vrouw gewond raakte. Zondag werd politicus Helmin Wiels doodgeschoten. Versgeperst.com  ging de straat op met de vraag: Voel jij je nog veilig?

“Volkomen”, zegt de 71-jarige Pedro bij een snèk in Saliña. De vraag lijkt hem te verbazen. “Ik voel me compleet veilig en zou echt niet weten waarom niet. Nee, ik neem geen extra maatregelen. Ik heb de auto hier gewoon openstaan. Ja, dat doe ik thuis ook”.

Klein eiland
“Ja, ik voel me hier veilig. Ik spreek de taal”, zegt de 23-jarige Sander, een Nederlandse toerist van Curaçaose afkomst. “Ik voel me hier niet onveiliger dan ergens anders. “Ik bekijk het zo: het is overal gevaarlijk, maar omdat het eiland klein is heb je er sneller mee te maken. Dan lijkt het alsof er meer geweld is dan ergens anders, maar in principe is het hier niet erger dan ergens anders.”

Extra bang
Jeanet (28) ziet het minder zonnig in. “Het is sowieso niet veilig meer op het eiland. Waarom moesten ze Wiels doodschieten? Dat moest niet gebeuren, laat iedereen gewoon rustig leven! Net als dat met die Chinezen gisteren. Waarom? Die mensen werken iedere dag voor hun geld. Nu ben je gewoon bang om ergens uit de auto te stappen. Ik ben extra bang omdat je gewoon niet weet waar je hier op dit eiland om het leven kunt komen. Voor een klein dingetje schieten ze je dood. ‘s Avonds ga ik niet zomaar meer uit. Dan blijf ik liever thuis. Maar ook thuis kun je neergeschoten worden als ze inbreken”. Toch zal ze Curaçao niet snel verlaten. “Dit blijft toch mijn eiland, dus we moeten er iets van maken”.

Nieuws
De 21-jarige stagiaire Danielle voelt zich niet onveilig, zegt ze. “Mijn vriend is ook op het eiland. Hij kent het eiland goed. Nee, ik volg het nieuws niet. Mijn televisie staat uit. Maar ik hoorde dat ze vorige week een minister ofzo hebben doodgeschoten?”

8 reacties op “‘Voor een klein dingetje schieten ze je dood’”

 1. ……..Ik hoorde dat ze vorige week een minister ofzo hadden doodgeschoten?
  Dank voor je oplettendheid Danielle…
  Jouw bijdrage zal het eiland zeker vooruit helpen

 2. @Philippe Maaskant, kom met een alternatief in plaats van te klagen dag in dag uit.
  @Zorro, idem dito.

  Aan klagers heeft Curacao geen donder, maar wel aan mensen die tenminste iets willen doen om de problemen aan de bron aan te pakken.

 3. Phillipe Klopt als een bus. De 80/20 regeling werkt averechts.
  Zo komen er geen investeerders die ook weer werkgelegenheid scheppen.
  Maar ook dan is het moeilijk omdat een groot deel van de eiland bewoners te lui is om te werken. Komt ook nog bij dat er veel laag en zelfs ongeschoolden zijn
  Niet raar als je de leerplicht bij 12 jaar laat stoppen.Vandaar dat curacao zoveel laag ontwikkelde bewoners heeft.

 4. Het wordt met de dag erger daar in curacao.

 5. @Piet. Gratis onderwijs…Citaatje uit Amigoe van Jo Hanssen

  “Vertel vooral ook niet dat mensen die niet genoeg geld hadden om boeken aan te schaffen en de ouderlijke bijdrage te betalen, werden geholpen door SSC. Vertel dan zeker niet dat gratis onderwijs alleen gunstig is voor diegenen die het eigenlijk wel gemakkelijk kunnen betalen; die houden elk jaar een aardig bedrag over. De anderen merken er financieel niets ”

  (Jo Hanssen is rector van het Kolegio Jandi Paula, het voormalige Peter Stuyvesant College. Dit jaar zal Hanssen met pensioen gaan.)

  De 80/20 regel werkt averechts. Als Curacao bol zou staan van de buitenlanders, dan was er genoeg bedrijvigheid om de werkwilige YDK aan het werk te krijgen. Ook was er dan genoeg geld om de echte werkloze YDK van een uitkering te voorzien. Door de 80/20 regel en buitenlanderhaat die Wiels etaleerde blijven ze weg! Dan is het 00/00. Tel uit je winst!

  Wiels zijn verhalen waren niet doordacht.

 6. @ Piet. Dhr. Wiels deed echt alles wat hij kon om mensen aan een baan te helpen 80-20 regeling gratis onderwijs etc.

  Aha, je bedoelt het koppel Jasjes en Tasjes en het gratis onderwijs, waarvoor een prima regeling bestond, maar nu ook voor rijke ouders, die zelfs voor 10 andere kinderen ook het onderwijs hadden kunnen betalen. Natuurlijk moet dit gesaboteerd worden, maar het is helaas (nog) niet gelukt.

 7. @observator, omdat ze te lui zijn om te werken!
  Dhr. Wiels gaf ze wel een schop onder hun dikke kont, en daarom werd hij gehaat door een bepaalde zielige groep.

  Dhr. Wiels deed echt alles wat hij kon om mensen aan een baan te helpen 80-20 regeling gratis onderwijs etc. maar zijn plannen werden keer op keer bruusk gesaboteerd door bekende politici die alles bij het oude willen laten.
  En vooral het handje blijven ophouden bij Nederland.
  Typisch OUDE Curacaose politiek.Triest!!!

 8. De reacties van de geinterviewden bevestigen het epidemisch struisvogel gedrag op Curaçao.