• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Helmin WielsCURAÇAO – De twee broers die worden verdacht van de moord met voorbedachte rade op politicus Helmin Wiels, blijven acht dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten. Dinsdag meldden de negentienjarige H.D.M. en 27-jarige V.S.M. zich bij het politiebureau in Brievengat.

De broers hebben kort na de moord een dreigvideo op YouTube geplaatst waarin zij suggereren achter de moord op Wiels te zitten. Daarnaast zeggen zij dat eerste pion is die is gevallen en dat meerdere zullen volgen. Op Facebook werd het duo ontmaskerd door mensen die één van de broers herkenden. Een dag na de aanhouding benadrukte de politie dat het onderzoek hiermee niet ten einde is, omdat er meer verdachten kunnen zijn.

Persconferentie
Vanmiddag om 15.00 uur geeft de politie een persconferentie in de vergaderzaal van het politie in Rio Canario aan de Winston Churchillweg. Onder andere Justitieminister Nelson Navarro, hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong en korpschef Marlon Wernet zijn aanwezig.

Moord
Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels werd zondag omstreeks 17.00 uur doodgeschoten bij de Pier in Marie Pampoen. De politicus stond al sinds 2011 onder beveiliging nadat hij meerdere bedreigingen had ontvangen. Op de dag van de schietpartij had Wiels zijn lijfwacht Karel Josefa naar huis gestuurd.

 

1 reactie op “Verdachten moord Helmin Wiels langer vast”

  1. Alhoewel ik ervan uit ga dat de jongens niets met de moord van doen hebben vind ik wat zij hebben gedaan zo smakeloos en bedreigend dat ze wat mij betreft tot de kerst mogen blijven vastzitten.

    Ik las ergens dat ze gerelateerd zijn aan de MFK, en dat is natuurlijk een partij waar normen en waarden totaal onvindbaar zijn.

    Benieuwd wat hun vader, naar ik las een gerespecteerd ondernemer, ervan zegt, want die heeft toch een paar steekjes laten bij de opvoeding van zijn zoons.