• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws fort amsterdamCURAÇAO – Fundashon Desaroyo Popular (FDP) organiseert een zesdelige politieke cursus. FDP geeft aan dit te doen vanwege de bestaande noodzaak om tot een kabinetsvorming te komen. Deze aankondiging werd gedaan voor de moord op de politicus Helmin Wiels.

 
De eerste cursus start op dinsdag 21 mei van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens de cursussen worden de volgende onderwerpen behandeld: wat is politiek?, het functioneren van de regering en het parlement, de grondwet en het statuut, economie, financiering en het monetair beleid, geopolitiek en arbeidsgedachten. De cursus wordt gecoördineerd door Nelson Smith. Inschrijven kan tot aankomende dinsdag bij Smith op telefoonnummer 511-6232 of via nrsmith@onenet.an.

1 reactie op “FDP organiseert politieke cursus”

 1. “het functioneren van de regering en het parlement”

  Gaat het dan over hoe het zou moeten? Een regering die regeert en plannen maakt en een parlement dat controleert?

  Of:

  Een Partijleider die vanuit de Staten regeert, ministers die hun kunstjes moeten doen en een Statenvoorzitter die de democratie opzij zet als iemand zijn partij verlaat? En een Staten die de echte controle aan justitie moet overlaten?

  “Geopolitiek” is heel nuttig om onze politici te laten beseffen dat we een arm caribisch landje zijn dat niet moet doen alsof we een mini Nederland zijn. NL ligt duizenden kilometers ver, NL zal ons niet verdedigen. We hoeven geen ombudsman, inspecteur-generaal gezondsheidszorg, rekenkamer en nog wat van die dingen. Wat weten we hier over Colombia, onze grootste en meest natuurlijke buurman? Waarom orienteren we ons daar niet op en wel op China?

  Zouden ze in de cursus ook kunnen ingaan op de waarde van rechterlijke uitspraken?
  Is het normaal dat een regering die steeds naast zich neerlegt? En zo nee, waarom doen ze het dan?