• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Daniel HodgesCURAÇAO – De vermoorde Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels krijgt geen staatsbegrafenis, maar wel een ‘officiële begrafenis.’ Dat zegt demissionair premier Daniel Hodge tegenover Caribisch Netwerk. “De Staten heeft een commissie ingesteld voor de begrafenis van Helmin Wiels en gaat samen met de familie dit regelen”.

“De regering verleent hier haar medewerking aan”, zegt Hodge. Wanneer deze begrafenis gaat plaatsvinden, is nog niet duidelijk. De patholoog-anatoom is woensdag aangekomen op Curaçao en de autopsie wordt waarschijnlijk vandaag verricht. Daarna kan pas een datum geprikt worden voor de begrafenis.

Kosten
Of de regering deels de kosten van de begrafenis gaat dragen, kan Hodge niet zeggen. “Het is mogelijk dat de regering deels zal bijdragen. Wiels was immers actief Statenlid toen hij werd doodgeschoten.” Helmin Wiels werd afgelopen zondag doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. De fractieleider stond al sinds 2011 onder beveiliging na meerdere bedreigingen aan zijn adres. Op de bewuste zondag had Wiels zijn lijfwacht naar huis gestuurd.

Stille tocht
Vanavond organiseert Pueblo Soberano een stille tocht in verband met de dood van Wiels. Om 19.00 uur start de tocht bij de kathedraal Pietermaai, de kerk die Wiels regelmatig bezocht. Via de Penstraat loopt de tocht naar Marie Pampoen, waar de fractieleider is gestorven.

2 reacties op “Commissie voor ‘officiële’ begrafenis Wiels”

  1. Kan er ook een commissie komen voor: het OM door te lichten, wantoestanden, waaronder service en illegale loterij bij UTS te bekijken, de veiligheidsdienst in oude staat terug te brengen, resultaten van het Bientu onderzoek bekend te maken, een degelijke minister van justitie te vinden, alle benoemingen uit naam van nepotisme bij overheidsbedrijven terug te draaien, de subversieve activiteiten van Wilsoe, Schotte en Asjes te onderzoeken, etc.
    En ten slotte, kan er een commissie komen om een commissie op te richten.

  2. Een heuse commissie, wel ja. Kunnen ze ook een commissie instellen van mensen die wél weten hoe je daders opspoort op een paar vierkante kilometers?