• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws helmin wielsCURAÇAO – De Vereniging van Internationale Banken (IBA) toont zich geschokt door de moord op PS-leider Helmin Wiels. De vereniging is bezorgd over de verdere gevolgen van de moord. De IBA wijst er onder meer op dat de financiële sector gebaat is bij rust en stabiliteit.
IBA betuigt haar medeleven met de nabestaanden van Wiels, evenals met de samenleving als geheel. De organisatie staat ook stil bij de mogelijke gevolgen van de moord. IBA: “De moord op de heer Wiels raakt meer dan menselijke en maatschappelijke emoties. De laffe daad heeft ernstige schade toegebracht aan het beeld dat wij als burgers van de eigen samenleving hebben en aan het gezicht van Curaçao naar buiten toe. Dat laatste kan ernstige gevolgen hebben voor de hier gevestigde internationale financiële sector en andere onmisbare bronnen van inkomsten voor ons land.”

Vertrouwen
“Deze bronnen bestaan in de eerste plaats bij de gratie van vertrouwen. Vertrouwen in de integriteit van de sectoren, maar ook vertrouwen in de veiligheid en politieke stabiliteit van ons land. De moord op een leider doet daar grote afbreuk aan en kan ernstige gevolgen hebben voor de levensstandaard op Curaçao”, aldus de organisatie.

11 reacties op “IBA bezorgd over gevolgen moord op Wiels”

 1. “De IBA wijst er onder meer op dat de financiële sector gebaat is bij rust en stabiliteit.”

  Misschien komt die rust en stabilitiet er nu juist wel? Nooit wanhopen.

 2. @paulina, Dus stel je voor als de mensen met een Academische AUSBILDUNG ook merkwaardig gedrag vertonen in de gemeenschap HOE zal het dan zijn met mensen bijvoorbeeld die in het bestuur van het land MET HEEL VEEL GELD te doen krijgen, zijn ze dan zonder de nodige professionele kennis toch in staat de financien goed te besturen??. Het is wel waar wat U schrijft MAAR het is belangrijk mensen met CAPACITEIT het land te laten regeren men hoopt dat ze het goed zullen doen. Bij de anderen die bijvoorbeeld een gebouw neerzetten ZONDER kennis van bijvoorbeeld de grond e.d. kan het gebouw instorten. Wat ik schrijf zijn alleen maar voorbeelden. Men heeft werkelijk hoogopgeleiden nodig over op de wereld althans in l veel vakken. . Als niet gebeuren er gekke dingen

 3. Ik vraag me af of de leden van de IBA zichzelf eens een spiegel moeten voorhouden. De witwaspraktijken die diverse lieden via banken uitvoeren vragen wettelijk om melding bij het MOT.
  Wordt dit door de banken ook voor 100% gedaan? Hoe is verder de controle daarop? Waarschijnlijk is dit allemaal een wassen neus want er wordt m.i. nooit een melding gemaakt aan het O.M. en indien wel dan wordt er ook niets mee gedaan.
  Misschien moeten de diverse wetten eens aangepast worden ter voorkoming of vermindering van deze praktijken.
  Zijn de huidige wetten voor die ook gelden voor o.a. Notarissen, KvK, etc nog voldoende? Of worden de zo genaamde “investeerders” daardoor afgeschrikt . Curaçao zakt steeds dieper weg in het criminele circuit. En inderdaad ECHTE investeerders blijven door al deze, helaas negatieve berichtgeving, weg.
  En wat denkt u van de negatieve invloed op het toerisme.

 4. @ Rasmijn

  Hoog opgeleid (studie economie, ing., architecten) betekent niet altijd dat ze het land goed kunnen regeren. Want er zijn heel veel van die hoog opgeleiden die grote frauders zijn en hun eigen zakken vullen.

  Het gaat erom dat de mensen zeker de kennis moeten hebben, en HART voor Curaçao moeten hebben. Dat is belangrijker dan alleen gestudeerd zijn.
  Mensen die bereid zijn om al hebben ze niet de kennis wel bereid zijn om te gaan studeren en zich erin verdiepen.

  Want diploma hebben is belangrijk, maar nog belangrijker is het toe te passen ( in praktijk brengen). Er zijn mensen die dingen uit het hoofd leren, een diploma behalen, maar presteren als een ongeschoolde.

 5. Helaas Jasmijn, wat jij wil kan niet omdat wat jij omschrijft is geen democratie is.

 6. als men onafhankelijk is en niet met SCHOTTE of nie mett WIELS dus van geen enkele partij deel uitmaakt etc., denk ik dat het volgende moet gebeuren a. Het geld voor sanering is toch gegeven door Nederland. b. op dit moment is er grote schade aangericht dus kan het volk de hulp van Nederland inroepen door een referendum. Eerst moet Nederland bijv. PRICE WATERHOUSE grondig laten nagaan hoe en waar het geld is gebleven. . c. om inzicht te krijgen van de mensen beschuldigt van corruptie en/of onrechtmatig toeeigenen van het Nederlands geld en/of grootschallig schade berokkenen aan het Belastingwezen. 1, Moet of kan Nederland niet dan PRICE WATERHOUSE inschakelen om grondig na ta gaan waar het inmens geld is gebleven. 2. Alle leiders e.a voorlopig uit het regeringsbestuur halen. 3. Daarna verkiezingen uitschrijven, MAAR . met mensen die zoalsmen in duits zegt AUSGEBILDIT zijn om het eiland te besturen, met Ing,. Architecten, enz.enz. met RECHTSSTUDIE met economie-studie etc. etc. iedereen in de top dus met een academische AUSBILDUNG. dus niet zomaar iemand het land laten regeren.
  Dat wil zegge n eerst Nederland door ervaring en kennis Curacao door HUN professionele mensen helemaal saneren picobello achterlaten. Als dat niet kan dan is er geen reddi
  ng meer.

  Wie kan mij zeggen of wat ik nu denk mogelijks is, en mijn visie door mensen op Curacao laten uitwerken ???

 7. @Gerda Dunk, het ligt niet aan een statuut of welk volgeschreven blad dan ook, het ligt aan ons. De bevolking zelf het er een rotzooi van geschopt en of toegelaten dat het gebeurde. Het verschil is dat tot 10-10-10 de rekening toch wel betaalt werd, maar nu niet meer.
  En terecht overigens, we willen onze eigen broek ophouden en we gaan dan dus een regering neerzetten die barst van de fraudeurs en criminelen, niemand heeft onze arm op de rug gedraaid en gezegd dat we dat moesten doen.

  Wordt het niet eens tijd dat we zelf verantwoordelijkheid nemen, het is typisch voor Curaçao om altijd maar naar anderen te wijzen of naar situaties die er geen barst mee te maken hebben, zelden hebben we zelf schuld, het zijn de anderen die ons in de problemen brengen….., ja hoor welterusten.

  Er zijn geen statuten of grondwetten die de negatieve of niet actieve of op acceptatie en angst gebaseerde mentaliteit hier wegnemen, want daar zit het probleem, nergens anders. We hoeven toch niet voor alles een papiertje te hebben, we hebben een land, met mogelijkheden, en kansen, maar we presteren het al om er jaren lang een zooitje van te schoppen, en er enkelen aan te laten verdienen ten koste van de rest.

 8. De situatie is kaotish en het is uit de hand gelopen als het zo ver is gekomen, hier gaat het niet om de schuld te gooien op de een of de ander! Hier gaat het om de totale nalatigheid van dit “Koninkrijk” die uit een STATUUT en een GRONDWET bestaat dus uit buitekinderen van het rijk die niet erkend worden als Nederlander op GROND GEBIED NEDERLAND! Curacao Aruba Bonaire Saba St. Maarten en Statia is schandalig! Beatrix was met een aloctoon getrouwt en Willem ook! De tijd is gekomen om te gaan kijken hoe we echt dit eiland kunnen hellpen uit de rotzooie waar het zich nu in bevind. Wij zijn Geen buitekinderen van dit Rijk of maar horen erkend te worden en opgenomen in de GRONDWET! Het statuut van 54 is de rotte appel die onze relatie heeft verpest door het zaaien van onrechtvaardigheid binnen het KONINKRIJK! Mijn oom had gelijk 6 gemeentes 1 provinsie met gelijkwaardigheid! Bonaire is een Bijzonder Eiland met bijzondere mensen die in dollars verdien maar hun kinderen in Euros moeten studereb, dat is NIET eerlijk vandaar dat het daar ook een rotzooi is! Onafhankellijkheid schreewen is zelf moord plegen! kijk maar naar WIELS!!!!!!

 9. wie durft er nog te investeren op curacao in een bedryf,,de kans is nl groot dat je overvallen wordt..als ze het bedryf niet overvallen kryg je thuis wel een bezoekje van gewetenloze overvallers die de trekker waar dan ook overhalen..maakt niet uit wat je bent..met 10NAF zijn de overvallers al blij

 10. Zelfs nu steken

  Zelfs nu denk het bankwezen zijn ziekelijk eigen belang / egoisme nog ten toon te moeten spreiden! Ikke, ikke en de rest kan stikken. Die hele sector (wereldwijd) moet zich doodschamen!!

 11. Wat het IBA bedoelt is dat er NOG MEER schade aan ons landje is toegebracht dan dat er al was.
  Curaçao is het eiland in deze regio wat achteruit gaat economisch gezien, en of stilstand ervaart in bepaalde sectoren. Met dank aan Schotte en het volkomen uit zijn verband trekken van alles wat wenselijk is voor een normaal stabiel investering klimaat. De nasleep daarvan is nog steeds niet over.

  Laten we ook de rol van de PS daarin niet vergeten, er wordt nu wel erg hard gejubeld over hun `positiviteit`.