• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Korps Politie Curaçao (KPC) en Justitie heeft in het onderzoek op de moord op parlementslid Helmin Wiels verschillende structuren ingezet. Internationaal behoren deze in de opsporingspraktijk tot de zogeheten ‘best practice’. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Zo is er een Team Grootschalig Opsporing (TGO) opgezet, waarin rechercheurs van de lokale politie en van het Recherche Samenwerkingsteam zeer nauw samenwerken. Deze rechercheurs staan onder leiding van een teamleider van het KPC en een officier van Justitie. Deze laatstgenoemde wordt weer bijgestaan door twee collega’s voor forensische expertise en informatievoorziening. Het TGO wordt aangestuurd door een stuurgroep bestaande uit de hoofd-officier van Justitie, korpschef van het KPC en de teamchef Recherche Samenwerkingsteam.

Tegenspraak Team
Naast het bovenstaande, is er een zogenoemd ‘Tegenspraak Team’ opgezet bestaande uit een officier van Justitie en twee ervaren rechercheurs. Dit team is er om de opsporingsmethoden en –technieken kritisch te volgen en te toetsen om groepsdenken en een tunnelvisie te voorkomen. Verder wordt vanuit het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ook ondersteuning geboden, onder andere bij het verrichten van de sectie.

Verdachten
De twee verdachten, die afgelopen dinsdag zijn aangehouden, namelijk de 27-jarige V.S.M. en de negentienjarige H.D.M., worden vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

3 reacties op “‘Best practice’ in zaak-Wiels”

  1. Als we in de zaak Wiels publiceren dat we daar nu de “best practice” gaan toepassen, wat doen en deden we dan met alle andere moorden? Je vraagt je af..

  2. Wat moet ik mij voorstellen bij “de lokale politie”?

  3. En niet te vergeten alle telefoongesprekken die kort voor de moord op Wiels gevoerd zijn op dat strand traceren. ”Iemand had misschien de moordenaar gebeld vanaf dat strand toen hij door had dat Wiels zonder zijn lijfwacht daar was.”