• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

lottoCURAÇAO – Algemeen directeur van Sure Lottery, Jurino Eugenio, heeft woensdag tijdens een persconferentie hard uitgehaald naar de Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK). Eugenio beschuldigde de FWNK van ‘oneerlijk handelen.’ Concurrenten Robbie’s Lottery en Joe Black zijn vertegenwoordigd in de FWNK. 

Sure Lottery krijgt geen vergunning voor 2013. Eugenio begrijpt niet waarom. Volgens hem voldoet Sure Lottery aan de gestelde voorwaarden. Het bedrijf heeft een brief van de Ontvanger van de belastingdienst met daarin de vermelding dat er een betalingsregeling is. De minister van Economische Ontwikkeling moet ook formeel op de hoogte zijn. Het FWNK-bestuur zou er op 15 april over vergaderen. Een dag later kreeg Sure Lottery een brief met de afwijzing voor 2013.

Regeling
Sure Lottery trof daarop een regeling met Curaçao Lottery. Sure Lottery kon tijdelijk de nummers verkopen die Curaçao Lottery krijgt van FWNK. Die nummers zijn officieel. Curaçao Lottery verkocht deze week de laatste bonboeken. Inmiddels hefft het FWNK bepaald dat Curaçao Lottery geen nummers beschikbaar mag stellen aan Sure Lottery. Sure Lottery kan al wekenlang niet meer normaal draaien. Een faillisement van het bedrijf kost 300 banen, meldt Sure Lottery.

6 reacties op “Sure Lottery: 300 banen op het spel door FWNK”

 1. Indien de loterijen van de staat worden, dan is dat zeker hier in het dorp Curaçao geen borg dat er dan niet gemalverseerd zou worden. We gaan namelijk een raad van commissarissen benoemen, die bepaalde zaken op hun beurt ook weer zullen uitbesteden. Zie daar het eerste euvel. De raden van commissarissen van de staatsbedrijven op het eiland blinken niet uit door een gebrek aan nepotisme of door het feit dat men elkaar de bal niet zou toespelen. Dat is in de periode dat we landje proberen te spelen wel heel erg duidelijk geworden.

  Zolang de macht van “de kliek” welke hier op de achtergrond de dienst uitmaakt niet terug wordt gebracht naar zo goed als nul, dan gaat dit dus weer gebeuren.

  Verder zetten we staat in de positie om gokken eventueel zelfs te propageren, want des te meer er gegokt wordt, des te meer inkomsten, is dit wel echt zo fris op dit rotsje waar een hoop mensen toch al een gok gerelateerd probleem hebben?

  Verder is daar dan het probleem van de inning van de fondsen, iets waar de staat dan dus rechtstreeks verantwoordelijk voor is, net zo als bij de douane, of belastingen, en dergelijke. We weten dat het daar ook niet goed gaat en het recente verleden heeft zelfs bewezen dat er geknoeid werd, dan wel slecht of helemaal niet geïnd werd.

  We hebben hier nu eenmaal nog een belachelijk en hopeloos veroudert betaling systeem wat werkt met bonnetjes en stempels en doordrukjes, en voornamelijk gebaseerd is op contanten, waar dus bij de inbreng al meteen de basis ligt voor het ontkennen daarvan, wat in de gokwereld zeker dus dankbaar gebruikt word.

  Er zal het nodige moeten veranderen wil zo een plan ooit een echte kans van slagen hebben, tot nu toe is gebleken dat overal waar hier contant geld bij betrokken is, men veelvuldig die luxe niet aan kan, douane, forti, kranshi, en recent bureau rijbewijzen zijn daar enkele voorbeelden van, met de nadruk op enkele.

 2. Eens met Zeepie.

  En die 300 banen zullen ook geen topbanen zijn, waarschijnlijk van het
  niveau “Walmart greeter”
  Dus van die dames die met die lotjes wapperen langs de weg…..

 3. goed plan van zeepie, alle casino”s en loterijen van de staat maken.
  zodat het land zelf de miljoenen kan verdienen aan het domme deel van de bevolking, die steeds door gokken in de problemen weten te komen.
  Welek politieke partij gaat dit in zijn programma opnemen?

 4. Zeepie; I could not have said it better, totally agree with you. Only in third world countries like our little island are lotteries owned by private individuals who benefit from the poorest part of the population.

 5. zo weet ik er nog een paar : failliissement kost 300 banen.
  jaja, als iedereen die thans zijn belasting niet betaald dit alsnog wel doet, dan gaan er misschien wel arbeidsplaatsen verloren. Dus laat maar zitten die belasting. Als er een bordeelverbod komt dan worden een aantal mensen misschien werkeloos. Dus laat dat verbod maar. Als illegale wapenhandel wordt verboden dan hebben een aantal mensen geen inkomen meer.Dus laat maar gaan. Als de handel in verdovende midellen wordt verboden dan……etc etc etc,

 6. Mischien gewoon vergunning intrekken van alle loterijen? Dan kan FWNK zelf nummers gaan verkopen aan die domme mensen die nummers kopen. Dat geld komt dan in de staats-kast waarmee we weer datzelfde domme gedeelte van het volk kunnen helpen. Het opgeleide deel van de bevolking hoeft dan niet meer op te draaien voor de sociale projecten voor dat domme deel. Lijkt me beter dan het nog rijker maken van de paar maffia families die al jaren over de ruggen van de armen exhorbitant rijk worden.