• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De overval van vanmorgen op de Hua-Jiant mini market in Janwé, heeft het leven gekost van de eigenaar. Dit bevestigt politiewoordvoerder Reginald Huggings. Op klaarlichte dag stapten twee gewapende mannen de minimarket binnen. Hierna ontstond een worsteling met de vrouw van de eigenaar.

Tijdens of na de worsteling is de man doodgeschoten. De vrouw is gewond geraakt aan haar hoofd en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens Huggings maakt de vrouw het naar omstandigheden goed. Vrij kort na de beroving/schietpartij heeft de politie een verdachte aangehouden. Het onderzoek is in volle gang.

Schietpartij

38 reacties op “Eigenaar Hua-Jiant minimarket doodgeschoten”

 1. @Jean-Paul: ekker doorschreeuwen NARDY want je wilt erg graag gehoord worden!

  Wat een vreemde reactie? Ik ben de laatste die iemand aanvalt op condoleances aanbieden? Ik vind elke vorm van condoleances, wanneer welgemeend, heel aardig en sympathiek? Maar ik denk gewoon niet dat de Chineze gemeenschap Versgeperst leest?

  Ik zoek, net als jij en vele anderen, zoveel mogelijk publiek voor de video, zodat zoveel mogelijk mensen de video zien en de moordenaars herkennen. En dat gaat verbaingwekkend goed via Facbeook, en hoe meer mensen nog hoe beter, net zolang iemand zijn buurjongens herkent. En ja, ben erg enthousiast om mee te kunnen helpen in deze. Het is wel natuurlijk CuraLeaks en Notisia360 die voor de video hebben gezorgd. Dank hiervoor!

 2. @Jean Paul: selectief lezen is ook een kunst. Nergens staat dat je de familie niet mag condoleren. Alleen op de manier zoals jij het doet, is niet zoals het hoort. Normaal hoor je mij hier niets over zeggen, maar als jij mensen er op wijst dat ze maar eens eerst de nabestaanden moeten condoleren, dan krijg je van mij te horen dat het uiterst ongepast is hoe jij dat doet.

  Condoleren doe je persoonlijk aan de nabestaanden, niet via een website-tje.

 3. Deze wereld verbeteren zal zeker een utopie zijn, als je mensen online krijgt die een condoleance naar familie van een vermoord iemand ONGEPAST noemen! HUH?? serieus?? Ik ben dr gelijk uit want het zal zeker aan mij liggen maar hier kan ik echt niks meer mee… lekker doorschreeuwen NARDY want je wilt erg graag gehoord worden!

 4. @ Nardy

  Aurelius, op 11-05-2013 om 21:27 schreef:

  @ Jean Paul. Je hebt een punt: mijn eerste reactie was ongepast. Daarvoor excuus. Mijn vraag aan jou (en een herinnering aan mezelf): laten we het niet op de persoon gaan spelen!

  Mi commentaar hanja e commentaar aki bek, pabo nardy, a mi ta cuminsa ku condoleances pa famia, paso kere mi ku e meneer su famia ta google anto aki nan, nan ta lesa e bericht nan sigur….so ora abo mes ta drenta e combersashon ku ta bai over di hende su famia… cuminsa tambe ku bo condoleances ( i no grita i bonchincha paso ami no tin respect pa bo manera di sali aki!)

 5. Polis ta súplika tur persona ku ta kere ku nan tin informashon riba e kaso di ladronisia ku violensia ku morto aki, pa pasa e informashon pa polis. Por yama Atrako tim na 866-6192/ 866-6140 òf tambe por yama na 911 durante di 24 ora, òf e number anónimo 108 na unda bo anonimidat ta garantisá.

  Hebt u informatie: bel 866-6192/ 866-6140 of 911 34/7, of het anonieme nummer 108

  Wie o wie herkent de daders.
  De video wordt uniek vaak geshared: 564 x (!!) en dat alleen op Curacao: UNIEK 🙂 !!
  http://www.youtube.com/watch?v=kE3xd0zMars
  Laten we met zijn allen dit oplossen voor onze hardwerkende Chinese gemeenschap 🙂 !!

 6. ik heb net de beelden gezien….
  verschrikkelijk…..wat een moed die vrouw heeft….
  helaas had ze beter die gasten kunnen laten lopen…
  wat een drama.
  een gezin verwoest, weer angst in de gemeenschap.
  voor een paar lulllige centen, die ze veel sneller met gewoon werk hadden kunnen verdienen.
  iedereen die wil werken kan werken….
  maar van werken wordt je moe en vies, dan maar stelen?
  feit is: van stelen kom je uiteindelijk in de gevangenis, je leeft op een eiland: het gaat 4 keer goed, maar de 5e keer wordt je gepakt.

  Straks weer 3 criminelen die voor 20 jaar kunnen leven op kosten van de belastingbetalers.
  kan dat geld niet beter besteed worden aan jeugdzorg en gezinsbegeleiding.

 7. En hier voor de mensen die geen Facebook hebben:

  de overval: http://www.youtube.com/watch?v=kE3xd0zMars
  en after…: http://www.youtube.com/watch?v=Tm_lBK5wGKQ (heeel verdrietig)

  zegt het voort, deelt, en bij herkenning het OM tippen !!

 8. Hier de overval video op Facebook!!
  https://www.facebook.com/CuraLeaksOfficial

  Binnen 12 uur 486 shares op Curacao!!! Hoooopi bon Cura Leaks 🙂

  Schrik niet te hard bij het zien. Maar deze 3 rotzakjes gaan het goed in hun broek doen de komende tijd!!

  Wie o wie herkent ze?

 9. Jean-Paul, op 11-05-2013 om 13:32 schreef:

  ……… je zou als eerste op een serieus onderwerp als dit kunnen beginnen met condoleances…….

  @Jean-Paul: een condoleance is een rouwbeklag wat je doet DIRECT AAN DE NABESTAANDEN en niet op een site die met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet wordt gelezen door de, Chinese, nabestaanden.

  Het klinkt chique: “allereerst mijn condoleandes aan de familie.”, maar is volkomen ongepast.

 10. @aurelius, sorry maar ik ben ook gewoon geirriteerd met al deze gekkigheid, komt maar geen eind aan!

  hier zie je wat er zich daadwerkelijk heft afgespeeld! te triest voor woorden
  http://www.youtube.com/results?search_query=hua+jiant+mini+market&oq=hua+jiant+mini+market&gs_l=youtube.12…0.0.0.259508.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0…0.0…1ac..11.youtube.

 11. @ Jean Paul. Je hebt een punt: mijn eerste reactie was ongepast. Daarvoor excuus. Mijn vraag aan jou (en een herinnering aan mezelf): laten we het niet op de persoon gaan spelen!

 12. goeie dag gecondoleert voor deze familie waar gaan wij naar toe in gods naam wat doet de politie agenten daar julie moeten op straat zijn en niet makkelijk binnen zitten en geld verdienen als julie actief wordt en buiten gaan werken in plaats van binnen zitten dan gaat het nog slechter mensen stap op de fiets of scooter of rijdt een paar rondjes af en toe houdt de straat veilig voor de mensen want zolang julie geen andere middelen hebben om de criminaliteid te voorkomen dn is het toch een weg stuur iedereen naar buiten het is mooi weer geen sneeuw wat is julie probleem zitten rijk worden pratten kunnen julie niet want julie zijn niet mondig van ver schieten wel dus ga op straat zo als in nederland ik ben blij als nederland curacao helemaal in beslag neemt dan pas gaat alles goed voor curacao kijk bonaire geen probleem aruba geen probleem alleen curacao kampt met overval mensen dood schieten kom op het is geen irak en bosnie daar de politie zitten allemaal in hun neus te vreten verder doen ze niks niks wordt opgelost daar alles gaat naar de doofpot het werk moet afgemaakt worden geen halve werk laat de hollanders julie vuile troepen oprapen of de amerikanen nee nee nee ik kan het zelf in tussentijdt julie kunnen en weten niks

 13. Philippe hat gelijk, allein durft noemt hij strategische punten omdat hij angst heeft om de wijken te noemen.

  Darum noem ik ze voor hem: Souax, Seru Fortuna, Muizenberg, alt Brievengat en Seru Papaya.

 14. @VITO hier de gevraagde tips.
  Tip 1. Meer cameras op strategische punten, zodat (zelfs goudkleurige. .) autos gespot kunnen worden. Het wegenpatroon op Curacao is zodanig dat we de plekken zelf kunnen bedenken.
  Tip 2. Road blocks op wisselende strategische punten, zeker in de avond en nacht, waar iedereen wordt gecontroleerd op papieren, wapens, drugs en alcohol.
  Tip 3. Een regering die rechterlijke uitspraken niet negeert, maar er naar handelt. Daardoor krijgen we vertrouwen.
  Tip 4. Een onafhankelijke Veiligheidsdienst, zonder politieke bemoeienis.
  Tip 5. Een minister van Justitie die niet zelf ingrijpt in zaken (Wilsoe, PS!, dos Santos).
  Tip 6. Politici (als Wiels) stoppen met roepen dat het OM corrupt is.
  Tip 7. Politieke partijen die hun jaarverslag en financiering bekend maken.
  van die dingen……zucht.

  Het is niet allemaal fijn, maar ik denk dat de situatie het nodig maakt.

 15. @ aurelius , over intelligentie starten getuigt ervan dat er niet veel soeps inzit bij jouw, je zou als eerste op een serieus onderwerp als dit kunnen beginnen met condoleances, en je sarcasme lekker spuien op je verjaardags feestjes waar jij de feestgangmaker bent!

  Reacties zoals de eerste die je plaatste springen bij heelveel mensen in het verkeerde keelgat ja zelfs bij de Chinese bevolking op Curacao, plaats jezelf niet in een daglicht zoals je zelf NIET wilt zijn(voorkomt veel verwarring!), om vervolgens mijn intelligentie de schuld ervan te geven dat ik er doodmoe van wordt dat er telkens weer van dat leeghoofdige commentaar wordt geleverd op zulke serieuse kwesties!

 16. @ Jean Paul. Ik zeg niet dat we gewoon maar moeten overgaan tot de orde van de dag. Ik zeg dat dit gebeurd. Deze moord, noch de moord op Wiels, noch de moorden die zullen komen, zullen dit volk in beweging zetten. Men is murw. Dat zou weleens door de politici kunnen komen…
  Verder was mijn stuk natuurlijk sarcastisch bedoelt, maar dat was teveel gevraagd van je intelligentie, begrijp ik.

 17. als eerste mijn condoleances aan de familie leden, wordt er ddodmoe van dat dit maar doorgaat!

  Voor Aurelius idd zullen wij moeten overgaan tot de orde van de dag, en dat is je biezen weer oppakken en weer dagelijks aan het werk, met de wetenschap dat er een stap onverholpen rondlopen die morgen ook bij mij thuis binnen kunnen staan! met andere worden ik vind jouw even zielig als deze overvallers om mij, mijn familie en het overgrote deel van de curacaonaars te vergelijken met deze stront! aub hier niet op vakantie komen om ons onze stinkende best voor jouw te laten doen!

 18. Mensen laten wij ophouden met elkaar zwart te maken en verder te komen met voorstellen hoe dit probleem zullen oplossen. Kom maar met goede ideeen ook al klinken ze een beetje dom. Zodra die minister met een voorstel komt om een geheel straatverbod af te kondigen voor iedereen en huiszoeking te doen voor iedereen ongeacht of je Rechter, Advocaat,Dokter, Account of noem maar op. Dan begint iedereen te schreeuwen over hun eigen woon en zelf beschikkingsrechten, dat je woning heilig is en dat niemand het recht heeft, zomaar je woning te betreden en dat je recht heb om je gezin en je prive zelf te verdedigen. Dat zou de minister gelijk weerstand krijgen van het volk dat het niet kan. Snappen jullie allemaal het pardoxale in zo’n aanpak. Niemand zou het leuk vinden. Maar durft wel uit te halen naar de minister dat hij oud is en dat hij zijn werk niet goed doe. Mensen kijk hoe verdeel wij allemaal zijn het is ook nooit goed. Wiels heeft de lef getoond onder druk van Nederland corruptie te gaan aanpakken en moest het bekostigen met zijn leven. Net als wijlen minister Pourier stond hij op gegeven moment ook alleen te dansen. Wij moeten ons wel gaan realiseren dat zolang wij onder de juk van Nederland blijven geen enkele harde wet kan worden gemaakt of toegepast om criminaliteit harder aan te pakken. Want dan krijg je gelijk de windt van voren van de humanisten van de Internationale mensenrechten comité dat het schering en doodslag is. Dat kan niet onder de Nederlandse vlag. In het verleden is het al gebeurd toen exminister Martha 10 mensen of criminele in een cel wou stoppen. Toen was er een hele hetse daarover dat Curacao onder druk de gevangenis moest uitbreiden. Een ding kan ik je wel garanderen dat als het aan het volk ligt van al die eilanden dat men allang de doodstraf zou hebben ingevoerd. Onderzoeken hebben uitgewezen dat men dat wil maar zolang wij in het koninkrijk blijven dat het niet mogelijk dus moeten wij dit ongemaak blijven verdragen. Ik zeg niet dat dit de oplossing is er zijn meerder oplossingen maar dit en van de mogelijke oplossingen. Een ander oplossing2 is een totale militaire ingrijpen van Nederland en alle huizen samen met de politie van Curacao een voor een gewoon roskammen op zoek naar wapens. Oplossing3 de ideeen van Wiels voortzetten het aanpak van Corruptie waar het volk zelf beu van is. Oplossing4 het reorganiseren van Justitie,Openbare Ministerie reorganiseren en orde herstellen. Ik weet het zeker dat het Curacaose volk heel erg dankbaar zal zijn. Dat si mijn mening je hoeft niet eens te zijn met mij ideeen.Maar kom dan met nieuwe ideeen wat wel werkbaar zijn en wat de minster kan toepassen om criminaliteit te bestrijden. Sukses.

 19. Het is natuurlijk niet iets van deze tijd. Ik herinner me nog he goed toen vroegere eigenaar van de Pizzahut voor 1000 gulden werd doodgeschoten. Ik denk dat het inmiddels 15 jr geleden is. Des moordenaar ikreeg ik meen 10/15jrdie zal wel inmiddels op vrije voeten zijn. Dan vraag je je af of zulke zware criminelen nog gevolgd worden, want het zou zo maar kunnen dat ze doorgaan met moorden.

 20. Waarom betaalt de regering niet mee aan zijn begrafenis of aan die van het vermoorde Chinese echtpaar? Die families hebben het geld meer nodig en wat zijn zij minder dan een simpel parlementarier en partijleider, die het zelf opzocht?

 21. Je zou toch willen dat vrijwillige euthenasie hier op het eiland wat meer werd toegepast. Zou een hoop kosten en ellende schelen.

 22. Bijzonder om te merken dat de Curacaoenaar na de politieke moord direct weer overgaat tot de orde van de dag: roven, moorden en n*.@!ken. Wat een nuchter volk toch, respect 😀 NIET DUS…

 23. @observator, Ik denk dat er ook naar oorzaak dient te worden gestraft.. Vader zal wel de hele dag bij een snek hangen en met jan en alleman kindjes maken en er niet voor zorgen. Moeder speelt misschien de H of werkt de hele dag. Persoon krijgt geen normen en waarden mee. Welicht een idee om de zgn ouders ook een straf te geven want het is ook te makkelijk om alles af te schuiven op iemand die nooit enige normen en waarden heeft meegekregen.

 24. levenslang opsluiten dat tuig

 25. @M. van der Dijs: Minister van Justitie Navarro met zijn grote mond (‘criminelen, wees bang’) wordt met de dag belachelijker.

  Jullie Wilsoe stak illegaal en onwettig al zijn moeite in DS gelden vrijgeven en ontkende de toename van criminaliteit* …. En dan val je Navarro aan???

  * https://www.versgeperst.com/nieuws/158788/geen-sprake-van-meer-criminaliteit.html

 26. Triest it sems it never ends.
  OVERHEID DOE NU EEN KEER UW TAAK. HR. NAVARRO DIT IS UW DEPARTEMENT.

 27. Helaas is ons van Nederland afgeleid opsporings- en vervolgingsapparaat en natuurlijk ook onze rechtspraak ‘dader centrisch’. Alles is er op gericht om na te gaan hoe het nou komt dat de arme criminelen in de fout gaan en deze te resocialiseren. Het is de hoogste tijd dat de slachtoffers van deze criminelen centraal gesteld worden en dat primair vergoeding van de schade en verzachting en waar mogelijk teniet doen van veroorzaakt leed nagestreefd wordt. Criminelen dienen vooral zeer zwaar gestraft te worden en pas veel later kan resocialisatie overwogen worden. Dit tuig dient eerst opgeborgen en zeer zwaar gestraft te worden. U wilt toch ook niet dat een geresocialiseerde moordenaar Uw buurman wordt?

 28. Wat is er gebeurd nadat de overvallers en moordernaars van het chinese stel in de Savaan werden gearresteerd? Ja, de bak in en daarmee is de zaak gesloten !

  Niemand, politie niet, officieren van Justitie niet, minister van justitie niet interesseert het zich waar al die wapens vandaan komen. Of weten ze het wel maar durven niets te doen? Of erger nog, zijn ze medeplichtig en doen ze zelf handel in pistolen en ander moordwapens?
  In ieder geval, zolang er geen onderzoek gedaan wordt naar de herkomst van dat wapentuig en de handelaars veroordeeld worden, dan zijn zowel officieren van justitie en de minister medeplichtig aan de moorden.

 29. @M van de dijs,

  nee Wilsoe was goed bezig!!??

 30. Mijn condoleances voor de chinese gemeenschap. Primitief Curaçao verdient deze vriendelijke ijverige chinese mensen helemaal niet!
  Hoog tijd voor een pistool of geweer achter de toonbank! Dan worden overvallers gewoon direct afgeschoten en houdt de ellende misschien ooit op. Scheelt de burger ook jaaaarenlang betalen voor verblijf van dit uitschot in gevangenis.
  China is hopelijk zo wijs om die intentieverklaring per direct te verscheuren!

 31. Minister van Justitie Navarro met zijn grote mond (‘criminelen, wees bang’) wordt met de dag belachelijker.

  Wat een clown.

 32. Zal het komen omdat een Chinees tegen wijlen Wiels heeft gezegd dat hij bij Lobby moet zijn!
  Nee geen grapjes !!
  Mijn oprechte medeleven gaat uit naar deze hardwerende zakenlieden hun landgenoten vrienden an familie.

 33. Wanneer krijgt Curacao een Minister van Justitie in de vorm van Dirty Harry ? Met die trekpoppen die de afgelopen tijd zogenaamd aan de touwtjes hebben getrokken gaat die schiettent voorlopig gewoon verder.

 34. Waar blijft de Minister van Justitie met “fasten your Seatbelt”
  Hij heeft wel een paar Seat belt gefastned maar dat van de B-Class vliegen heen en weer in de Luchtvaartmaatschpijen.
  Ook praten met de pers of op een perconferentie komt hij niet goed uit zijn woorde,
  Oot van Mediatraining gehoord?
  HIJ MOET OPSTAPPEN HIJ HEEFT REEDS DE PENSIOENGERECHTIGDE LEEFTIJD EN GEEN ENERGIE EN INOVATIEVERMOGEN MEER OPSTAPPEN!!

 35. Het wordt tijd dat we daders van dergelijke gruwelijke misdaden loslaten bij de leeuw in Parke Tropical, voordat ze weer dankzij advocaat in notime op straat staan en hun volgende atrako kunnen plegen.

 36. Het houdt maar niet op, dit buitensporig geweld……. triest!!!

 37. 🙁 🙁 🙁

  Dat de meest hardwerkenden onder ons nu weer zo zwaar getroffen worden door een stelletje onverlaten die te beroerd zijn op een eerlijke manier hun geld te verdienen…. 🙁

  Heel veel sterkte voor de vrouw, met innige deelneming.

 38. Onvoorstelbaar triest maar weer. Weer is de hardwerkende groep het slachtoffer.
  Als groep moet het voor de Chinezen zo langzamerhand toch wel heel erg zijn, zo ver van huis een bedrijfje/bestaan opzetten en dan veelvuldig geconfronteerd worden met overvallen en moord en doodslag.
  Mijn sympathie hebben ze.