• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag een brief van Nardy Cramm die zich zorgen maakt over de rust en veiligheid op het eiland. 

 
Fractieleiders van het parlement zijn gisteren bijeengekomen in het seniorenconvent voor een overleg over ontwikkelingen in de laatste 48 uur na de moord op politiek leider Helmin Wiels. Er is onder andere gesproken over het onderzoeksproces en de veiligheidssituatie.

Over die veiligheidssituatie het volgende verzoek aan minister van Justitie Nelson Navarro en minister van Algemene Zaken Daniel Hodge: Als we het over de veiligheid en rust van Curacao hebben, dienen we eerst te kijken naar onze eigen veiligheidsdienst VDC. Sinds het enige echte VDC-hoofd Gumbs eind 2011 door Schotte onrechtmatig de toegang tot het VDC-kantoor wordt geweigerd (wegens een pijnlijk nauwkeurige screeningsmemo), en Schotte de heer Gumbs (vanwege een ‘vertrouwenscrisis’) zogenaamd heeft vervangen door een Schotte-vazal, functioneert de VDC niet meer. Interim Michael Römer werd niet alleen negatief gescreend, ook Aruba en Nederland willen niet met hem samenwerken.

Bepaald niet zonder reden. Niet alleen is interim ‘crisis’ manager VDC Michael Römer verantwoordelijk voor het kopiëren en uit het zicht (in koffers) brengen van alle dienst-intelligentie, ook Dipol Colombia kreeg een ongepaste inzage in onze VDC. Ondanks de uitgebrachte persberichten kwam de AIVD echter niet helpen reorganiseren, en ook de commissie-Liberia kreeg geen groen licht. Vervolgens zette Schotte-vriendje Michael Römer vorig jaar mei 2012 de vijftien meest mondige medewerkers thuis op de bank (‘reorganisatie’). Ook screende Michael Römer Monk en Trinidad als ‘positief’.

Nu moet Michael Römer als VDC crisis-manager alleen nog Ivar Asjes positief screenen voor de functie minister-president. U kent Asjes nog? Ivar Asjes:
1) is bij het CTB uitgekotst om zijn exorbitante declaratiegedrag (onder andere dure maatpakken die hem de eeuwige bijnaam Jasjes hebben opgeleverd);
2) aanvaarde zonder blikken of blozen een politieke directeurspositie bij Selikor die vervolgens door de rechter volledig terecht werd teruggedraaid;
3) speelde een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw, Holiday Beach F&B manager, in een niet-bestaande functie bij CPA;
4) speelde nogmaals een uiterst bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw als linkerhand (of informant?) van MP Daniel Hodge;
5) speelt andermaal een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn niet daarvoor geschikte vrouw als commissaris bij Aqualectra;
6) bracht als Staten-Dictator onze jonge democratie in gevaar;
7) bleek op dubbele salarissen te zitten als sector-directeur Publieke Dienstverlening (wachtgeld) terwijl ook betaald als Staten-voorzitter;
8) liet zijn schoonvader voor hemzelf een baantje inkopen als minister-president: ‘partij-financiering’.

Dat de anti-democraat Asjes als vertegenwoordiger van het grootkapitaal nu wellicht de kans krijgt als minister-president middels een positieve screening van interim-VDC hoofd Michael Römer, ik moet in ieder geval niet aan de consequenties denken. Mijn mening over Asjes daargelaten, ik denk dat als we naar rust en veiligheid kijken, vooral moeten zorgen dat vazallen van Schotte Inc. verdwijnen van het Curacaose toneel. Te beginnen op essentiële plekken als ons VDC. En dat het enige echte VDC-hoofd Edsel Gumbs weer toegang krijgt tot Forti, waar deze integere man rechtmatig en niet in de laatste plaats welverdiend thuishoort. Alleen dan kan de VDC weer functioneren. Zonder een continuerende stroom aan protesten en opspelingen. En met een capabel team van kritische, moedige en mondige medewerkers. En last, but certainly not least, in een gezonde samenwerking in de regio, met Nederland en andere buitenlanden. Zoals dat voor 10-10-10 het geval was. Tot die tijd zit Curacao met een intern-gevaarlijk Veiligheidsdienst en screenings-probleem.

Fix this Navarro & Hodge, lost Curacao’s core-probleem op.

21 reacties op “Ingezonden: rust en veiligheid”

 1. Ik roep iedereen op om alle inbraken, overvallen etc op Internet te zetten. Dan houden we een overzicht en misschien komt er dan actie.Crime-meldingen vragen bevestiging, dus laten we emailadressen delen. De moord op de Chinese winkelier bij Janwe heb ik er op gezet. Wie volgt? philippemaaskant@hotmail.com mag gemeld worden als iemand die wil bevestigen. Zie:

  http://www.wikicrimes.org/main.html

 2. Volledig eens met de woorden van Cramm. (J)Asjes zou een blunder zijn van de 1e orde en dan zijn we weer in Schotteachtige nachtmerrie scenarios beland. G’d helpe dit arme volk met zulke “leiders”.

 3. @ Nardy. I cannot agree with you more but will Hodge c.s. also agree as they should do before it is too late?

 4. @Justus “Als ze dat niet doet dan komt Ned later misschien voor een tribunaal te staan voor het ontlopen van hun statutaire verplichtingen.”

  Jawel, maar Wiels heeft het nu zo gemaakt dat NL het daar gewoon op aan laat komen.
  Als het geluid van Wiels is verstomd, zijn er misschien weer kansen.

  Met alle politiek correcte teksten van medeleven met de moord op Wiels, denk ik toch dat veel NL politici in stilte dachten “Nieuwe ronde, Nieuw kansen”…

 5. Jasjes naar Selikor zou ik niet zeggen. Selikor loopt net best lekker. Naar de landfill kan ik t mee eens zijn.

  @Justus, in Nederland schijnen ze zowieso weinig besef te hebben wat di epolitici allemaal op hun kerfstok hebben

 6. Er zijn ook mensen die wel door de screening komen maar daarnaast zou er ook een IQ screening nodig zijn alvorens iemand de taak van Minister zal kunnen bekleden!

 7. Er is net weer een hardwerkende chinees een kogel door zijn kop gejaagt door een stelletje tuig van de eerste riggel.

 8. Uitzending gemist: Een Vandaag.
  Asjes zegt bereid te zijn het werk van Wiels voort te zetten en de corruptie te lijf te gaan. Klinkt als wanneer een misdadiger zegt dat ie de misdaad gaat bestrijden. Maar maximaal in 2014 – verkiezingen- is het over en uit met de PS en Asjes. Maar wat dan weer op het toneel verschijnt …,????
  Nederland laat het overigens gewoon gebeuren en neemt een veel te slappe houding in. Nu ze zien dat de maffia de macht overneemt dient Nederland in te grijpen om de curacaose bevolking te beschermen. Als ze dat niet doet dan komt Ned later misschien voor een tribunaal te staan voor het ontlopen van hun statutaire verplichtingen.

 9. Nardy, zou jij geen politieke partij willen oprichten? Mijn stem heb je!

 10. @Allen, dank jullie wel. Het volk, dat zijn wij, en als we corruptie zat zijn, en rust en veiligheid wensen, moeten we stoppen met zwijgen, en leren praten. Mijn boodschap: een corruptie clean-up start bij een integer VDC….

  @ joanne: Kun je wel een goeie screeningswet hebben, heb je wel een goeie screener nodig !!!!!

  Couldn’t agree with you more 🙂

 11. Nardy, mijn complimenten! Scherp en helder geschreven, maar helaas… het is al vijf over twaalf! Het verwoestende pad naar dictatuur is gelegd en vereffend en bevat nauwelijks nog hindernissen van enige betekenis.
  @Sander, Mafia regering is al een feit geworden! Heb jij kritische geluiden gehoord uit het kamp van PAIS of van Sulvaran richting Asjes? Nee! Men durft niet, men verkeert in een angstsituatie. Iedereen kijkt naar elkaar, knikt ja, om vervolgens achter een muurtje nee te schudden. Het is gedaan met de democratie op het eiland, want corruptie was al beleid geworden binnen de overheid ten tijde van Schotte. Moeilijk om dan zoveel dingen weer om te moeten buigen naar rust en veiligheid.
  Mijn hoop is nog steeds gevestigd op Sulvaran en PAIS en in mindere mate op PAR…

 12. Misschien stomme vraag maar kunnen wij als volk bij de VN vragen dat wij onder curatele zullen worden gesteld van een ander land? Dit land zal dan regeren en het eiland maffia en corruptievrij maken..

  We kunnen niet nog meer jaren blijven doorgaan met de Asjes, Schotte, Constancias, Jamaloodins etc. en achter deze mensen de families van der Dijs en Dos Santos

 13. Kun je wel een goeie screeningswet hebben, heb je wel een goeie screener nodig !!!!!
  Terug met Gumbs en zijn 15 man! Dat zijn mensen met ballen. Curacao needs them.

 14. Dank Nardy, zoals gewoonlijk heb je het weer eens bij het rechte eind. Als onze Palingboer (J)Asjes) de nieuwe MP wordt kunnen we een spektakel verwachten. Curacao zal een 2e Cuba worden waar de dictatuur zal over heersen. Nu hebben we het allemaal hard en bijten zowat op een houtje, en dat alles met dank aan Gerrit de Raaf en consorten.
  De Palingboer wist de oppositie monddood te maken. Iedereen (enkelen uitgezonderd) keek er naar maar bleef stil. Maar alle achting naar Wiels die het wel aan durfde om zijn mond te roeren.
  Laat dit Takenkabinet nu eens gaan doen waar het voor was.
  Veeg Curacao schoon van corruptie en Maffia wordt de opdracht voor het nieuwe kabinet. Gumbs terug in het VDC en een perfecte screening naar allen die op die coalitie/oppositie stoel gaan zitten.

 15. Ben benieuwd hoe het allemaal gaat aflopen, ik ben benieuwd of PAIS eens wat meer ballen gaat tonen. Zo niet, dan is geen enkele partij op dit eiland een democratische stem waardig.

  Ik vind dat de coalitie nu al teveel cruciale punten laat liggen, ondanks het zogenaamde taken kabinet.

 16. Open deur lijkt me.
  Tuurlijk moet die Romer wieberen.
  En Gumbs terug bij VDC!

 17. als Asjes MP wordt, gaat dit land helemaal kapot!!!
  Hij is niet erger dan Schotte, maar wel minstens zo erg.
  Ja Nardy, jehebt volkomen gelijk…..
  Het VDC moet gefixed worden.
  dit moet nu gebeuren, voordat we weer een maffia regering gaan krijgen.

 18. Zit goed in elkaar Nardy en er is geen speld tussen te krijgen, helemaal mee eens.
  Ik zei het al in een eerdere reactie: Curaçao moet op de schop en de macht van enkelen moet hun ontnomen worden, we moeten naar een normale gemeenschap, niet zoals nu, nu is het de speeltuin van enkele `clans` die de dienst uitmaken en elkaar de bal en de baantjes toespelen.

 19. Heel goed, We weten dat Wiels wilde regeren vanuit de Staten. Maar nu is de situatie veranderd. Hodge kan nu een eigen profiel neerzetten en zelfstandig als MP acteren. Asjes als MP? Als PAIS en Sulvaran daarmee accoord gaan, dan krijgen we hetzelfde als met Schotte. Zijn verleden blijft hem achtervolgen. Hij was ook degene die vorig jaar wegliep uit het IPKO en zei dat de Rijkswetten eenzijdig opgezegd konden worden. Asjes is een flater voor Curacao en een ramp voor de democratie. In NL noemen ze rijke figuren die voor het volk op zeggen te komen “salon-socialisten”.

 20. Je slaat de spijker op de kop Nardy Cramm!!!
  Ik hoop dat er veel en veel meer mensen dit kunnen inzien.

 21. PAZ y TRANKILIDAT ….???
  NAVARRO……….. what’s YU’re move ???