• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Vers KortjeCURAÇAO – Politie eenheden zijn toegesneld naar de Hua-Jiant mini market in Janwé waar zojuist een overval heeft plaatsgevonden. Dit bevestigt politiewoordvoerder Reginald Huggins. De eigenaren, een Chinees echtpaar, zijn hierbij gewond geraakt. Wat er precies is gebeurd wil de politie nog niet zeggen.

17 reacties op “Hua-Jiant mini market overvallen”

 1. @ Self-Defense

  🙂
  Niet strafbaar is een gedraging:
  a. waartoe de dader door noodtoestand wordt gedwongen;
  b. geboden door de noodzakelijke verdediging tegen de ogenblikkelijke wederrechtelijke
  aanranding van lijf, eerbaarheid of goed van de dader zelf of een ander;

 2. @Self Defense:

  Uit wapenverordening ge-copy-paste:

  Het is verboden op de openbare weg of op enige voor het publiek toegankelijke plaats een wapen bij zich te hebben.
  Onder wapens worden in deze landsverordening verstaan:[V]oorwerpen, die door de drager of gebruiker daarvan zijn bedoeld om als wapens of mede als wapens te dienen, blijkende uit de omstandigheid waaronder of de wijze waarop zij worden gedragen of gebruikt.
  Hij die [bovenstaande] overtreedt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van ten hoogste tienduizend gulden.

  Dus, (helaas) als je baygon als wapen gebruikt, is het ook een wapen.

 3. Pepper Spray Verboden?….

  BAYGON Insects Spray is niet verboden.
  Pues, kumpra un BAYGON chikitu i kana ku ne…..
  Train si un tiki ku ne, zodat je het automatisch korrekt beet pakt, en in goede richting SPUIT.

 4. Ik ben nu zo goed als 13 jaar weg van Curacao en de berichten die keer op keer krijg te horen over wat er zich dagelijks afspeelt is om te huilen.Meschien is het tijd geworden om het probleem eens echt aan te gaan pakken…

 5. De veelvoorkomende minachting en jaloezie voor onze medemens die zelf, of wiens ouders of voorouders afkomstig zijn uit China en die keihard werken, is voor de barbaren blijkbaar een reden om deze medemens maar als ongedierte uit te schakelen cq. te doden.
  Deze medemens wordt vaak op minachtende toon ook door snotneuzen van 8 jaar – in navolging van hun ouders – als Chino aangesproken i.p.v mijnheer of mevrouw. Laten ze hier op de scholen maar eens aandacht aan schenken en zorgen dat de jeugd zich diep gaat schamen om mensen zo discriminerend en minachtend aan te spreken.

 6. Nee, pepperspray mag niet, misschien zelf pepperspray in een spuitflesje maken met Curacaosche pika’s die zo heet zijn dat zelfs je vingers 3 dagen nabranden? Mag dat wel?

 7. Er was een lijkenwagen. De vrouw zou zwaar gewond zijn. Trieste toestand. En netnadat er een overeenkomst getekend is met China.
  Het hele kerkplein stond vol met communiegangertjes.
  Waar gaat dit heen. Binnen 5 dagen 2 moorden

 8. Ik denk dat het tijd wordt de mannen in bepaalde wijken verplicht te castreren. Die mogen zich niet meer voortplanten.

 9. Wat een geluk dat de uitbaters van deze toko niet beschikten over pepperspray.
  Ze hadden anders de gewapende overvaller(s) wel eens kunnen bezeren…..;-(

 10. Wanneer komt justitie en de politie nu eens eindelijk in aktie om dit geboefte, het illegale wapen bezit en deze laffe overvallen hard en afdoende te gaan aanpakken..

 11. Toen ik net langsreed zag ik dat er al iemand gearresteerd is. En NEE geen kind, en geen lokaal iemand. Dus graag vooroordelen aan de kant. Het zijn de hispanics die ook aardig wat afknallen tegenwoordig

 12. Laten we hopen dat de relatie met China gaat opbloeien. Ze zullen het niet pikken als hun volk zo wordt behandeld.

 13. Te bedondert om gewoon ergens te gaan werken, het barst van het werk en getuige daarvan zijn de buitenlanders die allemaal wel een baan kunnen vinden en zich dan ook inzetten. Ook Wiels gaf aan dat er het nodige mankeert aan de mentaliteit van een deel van de bevolking vwb hun houding tov werken.
  Nee, we gaan het wel stelen bij de hardwerkende Chinezen die dat steeds meer continue dus maar in angst moet doen want misschien is de volgende overval wel bij hun snack of toko.

 14. Ik begin me onderhand te schamen voor mijn eiland….my thoughts and prayers go out to the family….hopelijk pakken ze de daders, en als het inderdaad nog kinderen zijn zoals men zegt, hoop ik dat de ogen van het rechtssyteem daar eens eindelijk OPEN gaan en deze criminelen als volwassenen berecht. Kind of geen kind; als je het leven van een ander bewust neemt, dien je ook zo berecht te worden, met ALLE gevolgen van dien!!!!

 15. laffe overvallers maken misbruik van de situatie op het eiland..de politie heeft de handen vol ivm onderzoek naar de moord op Wiels,en daar maken ze laf gebruik van..echt foute en bedorven individuen die overvallers,en waarvoor;;een beetje geld wat volgende week al op is..ze zijn de lucht niet waardig..,als ze alleen aan hun eigen denken..alleen op de werels geld geld geld,,hufters zijn het

 16. Ik lees net op FB dat de eigenaren beschoten zijn e n de man inmiddels overleden is.

  Zo langzamerhand ben ik klaar met dit in en in verrotte eiland en wordt het tijd om te vertrekken, helaas……………

 17. daar gaan we weer!!!!
  Zelf niet willen werken, dan maar hard werkende mensen overvallen!!!
  Schande!!!