• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ivar AsjesCURAÇAO – De partij Pueblo Soberano van de vermoorde politicus Helmin Wiels, zegt aanwijzingen te hebben dat de moord verband houdt met informatie die Wiels had over illegale loterijen op Curaçao. Dat zegt Ivar Asjes, interim- fractieleider van de partij, in een interview met EenVandaag.

sitestat

23 reacties op “‘Moord op Wiels houdt verband met illegale loterijen’”

 1. Typerend Asjes:

  09 mei 2013: https://www.versgeperst.com/nieuws/211740/moord-op-wiels-houdt-verband-met-illegale-loterijen.html (deze, luister naar het gesprek)

  CURAÇAO – De partij Pueblo Soberano van de vermoorde politicus Helmin Wiels, zegt aanwijzingen te hebben dat de moord verband houdt met informatie die Wiels had over illegale loterijen op Curaçao. Dat zegt Ivar Asjes, interim- fractieleider van de partij, in een interview met EenVandaag

  Maar dan, op 14 mei 2013:
  http://www.antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2013/Mei/14-05-13/P03.pdf

  Willemstad – Ivar Asjes, de nummer 2 van PS, ontkende gisteravond ten stelligste dat hij enig idee zou hebben wie de moord op Helmin Wiels zou hebben gepleegd ,,Als ik dat zou weten, zou ik de weg naar het OM en de politie bewandelen, en dit niet via de media of in een openbare bijeenkomst bekendmaken”, zo gaf Asjes gisteravond bij Telenotisia aan. Asjes laakte het artikel in de krant, en stelde dat met dat artikel zowel zijn leven als dat van zijn familie in gevaar zou worden gebracht.

  Tis ook maar weer net hoe de Volendams-Antilaanse pet staat 🙂

 2. Ivar Asjes is een corrupt persoon, een corrupt politicus. Dat heeft hij al meerder malen bewezen. Zo zijn ook zijn uitspraken nu, corrupt. Hij kan ze niet staven.

 3. voorbereidingen te kort??
  die gasten wisten waarschijnlijk al lang van Wiels zijn plannen.
  er zijn altijd mensen die dubbelspel spelen.
  verraders zijn er altijd!!
  dus ik denk niet dat de voorbereidingen te kort waren…
  Wiels wist allang van de bedreigingen, dus de plannen voor de liquidatie lagen al klaar.

 4. @ Jan van Thiel,daar is een rijmpje op,begint TR met het laatste woord P..l.
  Maar ik ben het met één punt met jou eens en deze is,inderdaat de voorbereiding was ( te) kort en is deze liquidatie al veel eerder voorbereid alleen het wachten was op het goede moment de plek waar en wanneer was al vastgesteld.
  Door alle commotie rond de Sms lotto,is het normaal ? om in die richting te kijken,maar het kan ook zo zijn (Wiels had ook vijanden)dat er mensen die op zijn lijst stonden het water aan de lippen stond en juist op dit moment (Sms bericht lotto)aktie hebben ondernomen,de verdenking naar een andere richting zou hun goed uitkomen,maaaaaaaaaar het kan ook anders om zijn,het spreek woord is niet voor niets,de brutaalste heeft de halve WERELD.

 5. @Jan vanThiel, ga ergens anders interessant spelen.

  Wiels was zonder zijn lijfwacht op het strand. Curacao is zeer klein. Iemand had dit door en ”had misschien de moordernaar gebeld om naar het strand te komen.”

  Hoop dat men alle telefoongesprekken die vanaf dat strand gevoerd zijn rond die zaterdag middag/avond kan traceren. Wie had naar naar wie gebeld?

 6. @Jan van Thiel, Hoeveel geld krijg jij van de MFK clan om zand in de ogen te gooien?

 7. @ Jan van Thiel. Ik weet niet wat je gepoogd hebt te betogen in je schrijfsel, maar ik denk dat je de lezers van dit forum onbedoeld van drie dingen hebt overtuigt:
  1. Je beheerst de Nederlandse taal niet
  2. Je beheerst het Papiaments niet
  3. Je beheerst de Engelse taal niet
  Blijven we met de vraag zitten: in welke taal kun jij je eigenlijk wel verstaanbaar uitdrukken???

 8. Conclusie : Moet verder kijken…

  Tussen vrijdag toen Wiels sprak en Zondag toen ie dood ging, is een te korte tijd voor zo’n goede actie.

  vandaag zijn we meer dan 100 uur later en op een beach waar veel mensen rond di tijdstip op een zondag zijn tot nu toe weten ze nog steeds niet eens de MERK van de auto, op een eiland dat er 5 merken ongeveer zijn, moest 1 iemand de merk kunnen zeggen. Van politie weten we de merk niet eens, dus hier is er al iets fouts..ze weten maar de hogere mensen zijn iets aan het schuilen…gisteren donderdag, werd een chinees overvallen in de ochten, 20minuten later weten ze dat het een Rode Kia Rio is…maar bij Wiels weten we gwn dat het een Goud Kleurige auto was…chinees in de ochten hooguit 5 a 10 mensen om een auto te spotten….zondag 5 uur bij strand maripampoen…50 a 100 mensen…geen 1 kon de merk spotten?

  2.
  Wiels werd doodgeschoten op ZONDAAG, een paar uurtjes later hoor je al van de Hollandse Media dat het te maken heeft met Gokspellen .. dus niemand op Curacao weet niets maar vanuit nederland sturen ze all de indoctrinatie om naar Gokspellen te kijken. Dus hier ging de tweede licht aan … dus 1ste was het gedoe van auto, en dit dus tweede…

  Nu komt ASJES vanuit de partij zelf om te zeggen dat ze info van binnen hebben dat het om gokspellen gaat.

  1 ding wil ik zeggen…Wiels wilde de FOL (amerikaanse basis) weg van Curacao omdat we geen probleem met Venezuela hebben maar de FOL gebruikt die basis om Venezuela te Stalken. En Wiels vind dat het problemen brengt voor Curacao want als er iets gebeurt tussen USA en VENEZUELA , dan wordt Curacao ook gebombardeerd. Denk logisch gewoon. Maar hun zeggen dat de FOL er is om Curacao te helpen tegen DRUGS import en export! DAT IS EEN LEUGEN…het is een EXCUUS dat ze gebruiken… USA en NEDERLAND zijn Allies, ze vechten voor de zelfde doel, 1 team 1 taak…en Wiels wilde FOL weg, en hij wilde ook de contract met PDVSA verlengen…maar dat wil Nederland niet en FOL kan zeker niet weg van Curacao, een PRACHTIGE strategic ligging.

  Dus conclusie : De tijd was te kort om zo’n goed in elkaar gebracht moord om geen sporen te laaten…want als je denkt dat dit te maken heeft met wat wiels zei op vrijdag, dan had gokspellen alleen 1 dag om een perfecte moord te maken…1 dag! want tot nu toe, meer dan 100 uur weet niemand nog NIKS…ze laten men speculeren…een leugen 10 keer vertellen en het wordt de waarheid voor altijd…dat heeft Nederland jaren lang met de volk van Curacao gedaan….dus ja…to the point…. De tijd van 1 dag om dit perfecte moord uit te voeren was te kort. Het persoon of de personen die dit hebben uitgespoken zijn allang bezig! … Dit heeft te maken met 1. Nederland , 2. USA en 3. Een groepje op Curacao

  99% van Curacao gaat mijn comentaar nooit accepteren..maar weten jullie wanneer we het gaan weten..de dag dat men hier zit en zegt in het papiament “SI HELMIN WIELS LO TBT TEI EKOKI LO UN PASA JAMAS!” … “ALS WIELS HIER WAS,ZOU DIT NIET GEBEUREN” … die dag gaat de volk zeggen van ohhhhhh now is when its making sense…that idiot Jan vanThiel was right!..

  goede dag verder…en blijf maar door gaan in de blinde wereld…is juist wat ze willen….keep feeding the system…is what they need..

 9. De lijn is ook hier erg dun. De schoon familie van Asjes zit in de Casino wereld….

 10. Fit is de 14 de reactie op Asjes z’n opmerking. Hij moet zich kromlachen dat er nog naar hem wordt geluisterd en wij moeten ons schamen dat we tijd besteden aan deze dwaas.

 11. Het is gewoon een poppenkast, maakt niet uit wie ze er neerzetten, de touwtjes zijn toch in handen van da costa gomez, cocochi prins en dos santos..

 12. @Phillippe,

  heel scherp geconstateerd…
  Wilsoe (de PS) als minister van justitie helpt de zielige Robie Dos Santos???
  Wat dat aan gaat heeft de PS echt een dik pak boter op het hoofd.
  Corruptie aanpakken????
  Asjes die 25 kilo boter op het hoofd heeft en een dkike betonnen plaat voor het hoofd, zal dan de corruptie gaan aanpakken???
  En dat moeten we geloven?? echt niet!!!
  Maar toch geloof ik echt in het feit dat Wiels de corruptie wilde aanpakken.
  helaas is hij nu daarvoor gestraft.
  de rest vam de PS zijn meelopers en waarschijnlijk uiteindelijk met geld om te kopen.
  hopelijk heeft Wiels nog een paar betrouwbare mensen gehad.
  Maar Asjes, Wilsoe en zeker Monk waren baantjes jagers en onbetrouwbare corruptici!

 13. Jasjes wil het blote ontnuchterende feit niet onder ogen zien dat 2 PS stemmers Wiels hebben vermoord. Die zagen hun dagelijkse snuifje en hun hangen onder de boom door Helmin bedreigt (want Wiels was toch wat al te serieus bezig). Dat krijg je ervan met aanhangers van IQmaximaal van 100. Eenzelfde fenomeen zie je in Nederland bij Wilders: de domste mensen waar Wilders het hardst tegen predikt (op Moslims na dan) zijn de domme snuivende uitkeringstrekkers. Toch stemmen die Wilders, want die gaat het ‘probleem’ (in hun optiek de Moslims) ‘oplossen’. Alzo met Wiels. Vervang Moslims door Makamba’s, de domme snuivende uitkeringstrekkers zitten hier onder de boom en de analogie is compleet. Voorspelling: Wilders wordt nog eens vermoord door een kaalkoppige, werkschuwe, getatoeëerde, voetbal-fanatische, snuivende BLANKE werkloze man…

 14. Heel opmerkelijk dat Asjes nu postuum met de Wiels beschuldigingen komt.
  Illegale loterijen? Dat betekent dus: Loterijen in strijd met de wet.
  Wie moet daarop toezien? Jawel de minister van Justitie.

  Wie had dat department eerst? de PS met Wilsoe. Wat heeft hij eraan gedaan?
  Hij heeft Robbie dos Santos geholpen.

  Welke partij heeft dat departement nu? Wat heeft de minister gedaan?
  Ministers die illegale praktijken toestaan en het parlement die het moet “ontdekken”?
  Dat maak je toch een motie van wantrouwen tegen die minister?

  Maar in het Wiels model kan dat niet, want Wiels regeerde vanuit de Staten.
  Hij moest ermee in het nieuws en de minister moest het daarna uitvoeren.
  Laten we hopen dat we straks mnisters krijgen die zelf hun zaken kunnen bepalen en dat het parlement de regering gaat controleren.

 15. Mijnheer Jasjes weet ook dat de grootste illegale loterijboer, Robbie dos Santos, door zijn partijgenoot Wilsoe werd geholpen om zijn tientallen miljoenen in de US vrij te krijgen.

  Jasjes heeft daarom geen enkel recht van spreken. En hoewel over de doden niets dan goeds is het gewoon een feit dat ook Helmin Wiels de andere kant opkeek toen Wilsoe zijn brief naar de Amerikaanse regering schreef.

  Eigenlijk zijn de verschillen tussen de MFK en Pueblo Soberano niet zo groot. Ben je corrupt met een IQ lager dan 80 dan wordt je lid van MFK, ben je corrupt en is je IQ hoger dan 80 dan wordt je lid van PS.

 16. Wiels zei dat er 5 mensen ZIJN die in het bezit zijn van een kopie van de beschuldigingen die Wiels op papier had gezet. Ik mag toch aannemen dat 2de man Asjes een van die lieden is.Waaom openbaart Asjes deze copie niet? Of heeft hij ze al aan de maffia gegeven??
  (we noemen maar even geen namen aan wie.Tenlotte is het OM ook doodsbenauwd -of op andere gronden niet bereid….) om ook maar iets aan de corruptie/ misdaad te doen).

 17. Quote, gepost door Jamaloodin voor Wiels, om precies te zijn op:
  21 april om 2:26 uur op facebook.

 18. Dit postte Jamaloodin op facebook een paar weken geleden voor Wiels.

  Quote:

  Helmin mamasita Helmin Magno Wiels no puntra hende muhe ku nan ta bai man na man ku abo ,si bo ke bai man na man Ku jacinta , ami ta invita abo attende ku ami George Jamaloodin , djes laga mi sa na unda, korda laga bo body guard karel josefa , miho konosi komo gachi josefa keda kas ,mi ta keda warda abo wiels maribaka, bin aden

  einde quote.

 19. Asjes de nieuwe leider van de PS?
  onze nieuwe strijder tegen corruptie?

  onderstaand een lijstje van de prestaties van de heer Asjes.
  Met dank aan Nardy….

  U kent Asjes nog? Ivar Asjes:
  1) is bij het CTB uitgekotst om zijn exorbitante declaratiegedrag (onder andere dure maatpakken die hem de eeuwige bijnaam Jasjes hebben opgeleverd);
  2) aanvaarde zonder blikken of blozen een politieke directeurspositie bij Selikor die vervolgens door de rechter volledig terecht werd teruggedraaid;
  3) speelde een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw, Holiday Beach F&B manager, in een niet-bestaande functie bij CPA;
  4) speelde nogmaals een uiterst bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw als linkerhand (of informant?) van MP Daniel Hodge;
  5) speelt andermaal een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn niet daarvoor geschikte vrouw als commissaris bij Aqualectra;
  6) bracht als Staten-Dictator onze jonge democratie in gevaar;
  7) bleek op dubbele salarissen te zitten als sector-directeur Publieke Dienstverlening (wachtgeld) terwijl ook betaald als Staten-voorzitter;
  8) liet zijn schoonvader voor hemzelf een baantje inkopen als minister-president: ‘partij-financiering’.

  heeft hij ooit zijn onterechte salaris bij Selikor terug betaald???
  Deze man kan alleen nog een baan vinden in de politiek geen enkel bedrijf zou hem in dienst nemen.

 20. Ivar Asjes de opvolger van Wiels, die de strijd tegen corruptie zal voortzetten??

  Diezelfde Ivar Asjes:
  1) is bij het CTB uitgekotst om zijn exorbitante declaratiegedrag (onder andere dure maatpakken die hem de eeuwige bijnaam Jasjes hebben opgeleverd);
  2) aanvaarde zonder blikken of blozen een politieke directeurspositie bij Selikor die vervolgens door de rechter volledig terecht werd teruggedraaid;
  3) speelde een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw, Holiday Beach F&B manager, in een niet-bestaande functie bij CPA;
  4) speelde nogmaals een uiterst bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw als linkerhand (of informant?) van MP Daniel Hodge;
  5) speelt andermaal een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn niet daarvoor geschikte vrouw als commissaris bij Aqualectra;
  6) bracht als Staten-Dictator onze jonge democratie in gevaar;
  7) bleek op dubbele salarissen te zitten als sector-directeur Publieke Dienstverlening (wachtgeld) terwijl ook betaald als Staten-voorzitter;
  8) liet zijn schoonvader voor hemzelf een baantje inkopen als minister-president: ‘partij-financiering’.

  De screening vindt plaats as we speak. Dat de anti-democraat Asjes als vertegenwoordiger van het grootkapitaal nu wellicht de kans krijgt als minister-president van Curacao….?

  Ik moet in ieder geval niet aan de consequenties denken 🙁

 21. Het is toch niet te geloven dat deze clown een podium krijgt om te verkondigen dat hij de strijd tegen corruptie voort gaat zetten. Zijn we soms vergeten dat deze clown de democratie heeft verkracht in de Staten, dubbel salaris vangt als politicus, dubieuze benoemingen van zijn vrouw heeft ondersteund, Selikor heeft belazard, etc. En nu met een strak gezicht zeggen dat je corruptie gaat bestrijden.
  En dan de verhalen dat er zoveel bewijzen zijn van illegale gokpraktijken bij UTS en nog andere ‘schijnbaar grote schandalen’ die nog gaan komen. Voorlopig zijn het nog allemaal loze woorden totdat er eens een keer feiten worden gepresenteerd. Wiels zei ook dat hij veel bewijs had om Schotte en zijn vrienden naar Bon Futuro te sturen. Dat is inmiddels al ruim een jaar geleden. En die gasten lopen toch nog vrij rond, dus….
  PS is veel geschreeuw en weinig wol.

 22. Het zou wel ironisch zijn dat de meest corupte man uit PS de anti-corruptiestrijd gaat overnemen.
  Nu is Wiels er niet meer om hem terug te fluiten als hij weer zijn vrouw ergens plaatst

 23. Heb jij nog recht van spreken Asjes??