• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Aubert WielsCURAÇAO – Aubert Wiels, broer van Helmin Wiels, maant justitie op te schieten met het onderzoek en daarover goed te communiceren. Aubert, tevens vicevoorzitter van Pueblo Soberano, houdt zijn hart vast voor de gevolgen als niet snel duidelijkheid komt over de toedracht en aard van de moord op zijn broer.

Hij vraagt zich af ‘hoe moeilijk dat kan zijn op een eiland met 150 duizend inwoners’. Morgen is er een stille mars vanaf de kathedraal in Punda naar het strand van Marie Pampoen, waar Wiels werd vermoord. De stille tocht is de eerste keer dat de achterban van de PS zich publiekelijk roert. Tot nog toe was dat beperkt tot het huis van de moeder van Helmin Wiels en het partijgebouw van PS. Zondag wordt op het strand even ten zuidwesten van Willemstad een openluchtmis gehouden.

Autoriteiten
De afzegging van een persconferentie van de autoriteiten gistermiddag zorgt ondertussen voor onrust op het eiland. Na de eerste persconferentie zondagavond, ruim twee uur na de aanslag, hebben de autoriteiten geen informatie meer verschaft over de richting en vordering van het onderzoek. Het afzeggen van de persconferentie en het uitblijven van een lijkschouwing op het lichaam van Wiels, voedt de veronderstelling dat de verschillende partners in de justitieketen moeizaam samenwerken.

Wildwestverhalen
Tot aan de begrafenis, die waarschijnlijk dinsdag of woensdag plaatsvindt, verwacht Aubert Wiels geen echte problemen met zijn achterban. Alle wildwestverhalen die nu ontstaan kunnen echter ‘wel schadelijk zijn voor onschuldige mensen’, zo waarschuwt de broer van Wiels. Dinsdagavond gaven twee broers van negentien en 27 jaar zich aan als de makers van een dreigvideo die zondag direct na de moord op Youtube verscheen. Zij worden verdacht van de moord met voorbedachte rade.

© Novum

11 reacties op “Broer Wiels maant tot spoed met onderzoek”

 1. @ J, je heb gelijk( P.B.)

 2. Zeer terecht opgemerkt van Aubert, dit is allemaal te gek voor woorden.
  Ik hoop van harte dat Helmin Wiels zijn relevante stukken ergens bij de pers heeft neergelegd. Het is jammer dat hij niet eerder heeft aangegeven dit te hebben gedaan, dan was zijn leven wellixht gespaard gebleven.
  Wat een bende en wat triest allemaal.

 3. @R, je blijft dat jongetje uit de eerste klas, weet je die met dat vingertje.
  Ik veroordeel niet ik constateer iets en daar geef ik mijn mening over.

 4. Wie brand schoon is staat op en waar is iedereen?

 5. @ A Mossel.

  Het mag duidelijk zijn dat de corruptie aangepakt moet worden. En dat het OM hier een belangrijke rol in heeft. Om dit voor de rechters te krijgen.
  Als we steeds maar blijven roepen dat deze instanties niet deugen komen we geen stap verder.
  Het zal een hele lange weg worden.
  Dat corruptie veel en veel eerder aan de orde was dan de afgelopen twee jaar mag duidelijk zijn.
  In onze democratie geldt nu eenmaal de regel dat niemand schuldig is totdat dit bewezen is.
  En de rechter een oordeel velt.
  Gezien de moord die vanochtend ons weer heeft opgeschrikt, lijkt het me veel belangrijker om dit eiland eerst goed uit te kammen op wapenbezit. Om tenminste de burger veiligheid te verhogen.
  Mede leven aan de familie van de overledene en Chineese gemeenschap.

 6. Dat de Democratie en Rechtstaat onder vuur komen te liggen mag een ieder duidelijk zijn,na het lezen van de artikelen geplaast in het Antillaans Dagblad jongstleden.Hoe is het mogelijk dat het OM een zaak als Bientu nog niet op de rails heeft,daar duidelijk is te lezen dat er al sinds 2008 een formeel onwettige Sms loterij bedreven wordt die miljoenen op leveren, of is het de bedoeling van het OM dat deze zaak straks door slimme advokaaten naar het land der fabelen kunnen worden gestuurd wegens termijn overschrijding.En wat is de rol van Gerrit de Raaf in dit geheel met zijn handtekening onder de brief met afwijzing naar concurenten.Dit alles mogen duidelijk zijn dat het hele zooitje wat de laatste jaren aan de macht is zo verot is als een peer.En als ik het laatste verhaal van Wiels in leven moet geloven over de tweede ronde, zullen er nog manden vol met rotte appels te voorschijn komen,we moeten nog even geduld hebben voor wij het volk van Curaçao het te weten mogen komen.Het mag niet zo zijn dat Wiels voor niets op zo een laffe wijze van de wereld is geknalt.IK was geen fan van hem, maar hier moet toch echt net zo lang gespit worden totdat de laatste WORM uit zijn shuilplaats is gerookt.
  ps. @R jij mag weer!

 7. Hij vraagt zich af ‘hoe moeilijk dat kan zijn op een eiland met 150 duizend inwoners’… Ik vraag me zo veel af over dit dorpje en wat hier allemaal gebeurt en mogelijk is. Als men zich alles eens eerder was gaan afvragen dan was er nu misschien niet zoveel ellende en verdriet geweest. Curaçao moet op de schop en de macht van enkelen moet hun afgenomen worden.

 8. Als alles tot in de hoogste regionen verrot zou zijn, zoals Wiels meldde, verwacht ik helemaal niks van het onderzoek. misschien moet een van die 5 personen even met die documenten op de proppen komen die Wiels zogezegd heeft doorgespeeld. maar die hoor je niet. rara.. ze snappen het hier nog steeds niet..

 9. met de 2 onderstaande reacties kan ik helemaal meevoelen.
  Justitie meet met dubbele maten.
  Zolang Schotte en Dos Santos nog niet in de gevangenis zitten, geloof ik niet in de onpartijdigheid van het OM.
  Het OM moest zich schamen!!

 10. We vragen ons ook af waarom de zaak Bientu nog steeds niet is afgerond en hoe het kan dat de MAN en MFK mensen nog steeds niet in de cel zitten wegens corruptie ondanks alle aanklachten en bewijs!

 11. Als corruptie tot in de hoogste politieke kringen (ministerpresident Schotte) voorkomt is het naief om te denken dat justitie wel brandschoon is.

  Van het justitieel onderzoek verwacht ik dan ook niet veel.