• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Leguanenman 2CURAÇAO – Iedereen kent hem: Wendell de leguanenman. Maar sinds maandag is hij radeloos. Voor de tweede keer in vijf jaar tijd zijn al zijn leguanen doodgeslagen. Op klaarlichte dag, bruut vermoord met een stuk hout. De moordenaar is onvindbaar.

De 42-jarige vrijgezelle Wendell Sluis heeft al een kwart eeuw tamme leguanen. Hij is altijd met zijn dieren in de stad te vinden en toeristen kunnen tegen betaling met ze op de foto. Daarnaast loopt hij mee in de jaarlijkse carnavalsoptocht en wordt hij gevraagd voor bruiloften en partijen. “Ik ben met leguanen opgegroeid en ik ken ze door en door. Deze drie had ik al vier jaar. Ik was vierentwintig uur per dag bij ze. Ik heb gisteren wel even staan janken”, vertelt Wendell droevig.

Bange buschauffeur
Bijna iedere morgen nam Wendell de bus naar Punda vanaf zijn woonplaats in Knip. Samen met zijn gevaarlijk uitziende vrienden. “Niet iedereen wil ze in de bus hebben, want ja, sommige mensen zijn bang”, lacht de leguanenman.

Drie minuten
Maar wie had deze tragedie kunnen voorspellen? “Ik kwam rond een uur of 10 in de stad en zat hier bij het Plein een kop koffie te drinken. Mijn leguanen zaten lekker in de boom hier.” Wendell wijst naar de groene palm midden op het terras. “Tussen de middag ging ik even naar de markt voor soep en twee pastechi. Dat is echt drie minuten lopen!”

In de soep
“Plotseling sprak een vrouw mij daar aan. Ze had gezien dat iemand de leguanen sloeg met een houten paal. Ik dacht dat het een grap was”, zegt de grote man beduusd. “Een voorbijganger riep nog lachend, ze gooien ze in de soep swa!” De leguanenman rende terug, maar het was al te laat. Zijn Bingo, Jojo en Atamiki lagen bloedend op de grond, als grof vuil weggegooid achter een muurtje.

Aangifte
Aangifte doen heeft geen zin, zegt Wendell. “De politie schrijft je naam op en je hoort nooit meer iets. Het is echt met opzet gedaan. Ik denk dat iemand ervoor betaald heeft gekregen. Vijf jaar geleden hebben ze hier ook drie leguanen vermoord en in de container gegooid. Maar ooit kom ik erachter wie het gedaan heeft.”

Manicure
Wendell verdiende zijn boterham met de dieren. Toeristen betalen zo’n 10 ANG voor een foto. “Leuk toch, zo’n dier op je schouders? Toeristen lachen zich dood! Gelukkig is het nu geen hoogseizoen, maar ik moet snel nieuwe vangen.” Na een manicure worden ze klaargestoomd voor een luxe leventje als lokale celebrity.  “Ze krijgen volop watermeloen en kersen,” zegt de dierenvriend. Een oude buurjongen van Wendell loopt langs en beaamt dat de dieren top fit waren: “Zo mooi en rond heb ik ze bij onze plantage nooit gezien!”

Leguanenman 1
Leguanenman Wendell Sluis

4 reacties op “Lokale celebrities bruut vermoord”

 1. Nogmaals help de dieren tegen de beesten.
  Dit is niet alleen maar voor Curacao geldig maar voor de hele wereld, inclusief Nederland.
  Wendell forsa.

 2. Nee!

 3. Wendell wij waren afgelopen paar weken opzoek naar jou in de Punda maar konden je helaas niet vinden!
  Wat vreselijk dat dit is gebeurt!
  Veel sterkte….

 4. hallo we vinden dit heel erg wat hier is gebeurd we hopen dan ook dat de dader of daders heel snel worden gepakt
  we hebben een week of 3 geleden nog met deze man en zijn beeste foto laten maken we komen er met ons vestand niet bij dat ze er nu niet meer zijn we wensen de man ook heel veel s6 in de toekomst
  groetjes van ons