• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

kustwacht oefeningCURAÇAO – De op Curaçao geplaatste compagnie in de West en de Curaçaose Militie houden vanaf volgende week militaire oefeningen op Curaçao. Dat meldt de Kustwacht. De eerste oefening staat zaterdag op het programma. De landmachtcompagnie oefent dan met honderd militairen bij Koraal Tabak.

Tijdens de oefening maken ze geen gebruik van losse oefenmunitie. In de week erna oefenen ze in de omgeving van Santa Marthabaai en San Juan, daarna via Pannekoek en Dokterstuin richting het gebied rond Ascencion, de vlakte van San Pedro en de vlakte van Hato. Tijdens deze oefening gebruiken ze wel losse oefenmunitie.

Bonaire
Het eiland Bonaire is vanaf volgende week tot en met 25 mei decor van een oefening van de landmachtcompagnie. De compagnie oefent volgens de Kustwacht voor het eventueel leveren van militaire bijstand. De oefening is onderdeel van het reguliere oefenprogramma voor de compagnie, die om de vier maanden wordt gewisseld op Curaçao. Om die reden vindt de training elke vier maanden plaats.

Eindoefening CLAS op Wacawa

4 reacties op “Militaire oefeningen op Curaçao en Bonaire”

 1. Blijf allemaal stoer en veilig vanachter de computer reageren op de militairen alhier op het eiland aanwezig. En ja, ze drinken een biertje in het weekend bij Mambo, en nee, ze houden zich niet bezig met politiek, dat doet de Nederlandse regering wel overwogen voor ze.

  Ik ben benieuwd naar de eventuele reacties alhier mocht het ooit zover komen, dat deze militaire nog de laatste strohalm zijn tijdens een orkaanpassage/of een harde/zachte bijstand omdat de lokale autoriteiten het niet aankunnen of de capaciteit niet hebben. Dan zult u ze dankbaar zijn!!!

  Net zoals je dankbaar bent voor je all risk verzekering op het moment dat je het echt benodigt hebt. Laat ze dus een biertje in het weekend drinken, net als de rest van het eiland.

  Nog een fijn en veilig weekend.

 2. Voor mij part nemen ze het gehele gezag over om en totale schoonmaak beurt te geven aan Curacao en de gehele kolonische gebieden. Het moet een beetje afgelopen zijn met al dat corruptie toch. Als wij dat zelf niet kunnen oplossen dan moeten wij hulp vragen aan de supermachtem om dat te doen, in dit geval te beginnen bij de kolonialemogendheid Nederland. Voor mij part kunnen ze zoveel dinken als ze maar willen dat recht hebben ze ook dan de hele week hun kop te gaan stoten met drugs, toch.

 3. Ik stel voor dat deze heren voortaan in het weekend ipv op Mambo beach veel te zuipen dat ze het gebied gaan bewaken tegen het tuig.

 4. kunnen ze meteen uitkijken naar goudkleurige kia