• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) maakt bekend dat vandaag meerdere mensen zijn veroordeeld vanwege hun gedrag in het verkeer. Bijna alle verdachten zijn veroordeeld. Drie zaken zijn aangehouden tot een latere datum zodat er intussen extra informatie ingewonnen kan worden.

Vijf verdachten zijn veroordeeld wegens het niet dragen van een verkeersgordel. Zij zijn tussen de 34 en 62 jaar oud. Een 25-jarige bestuurder is veroordeeld wegens het negeren van een rood stoplicht. Een 57-jarige verdachte is veroordeeld omdat hij 21 kilometer te hard gereden had op de Nijlweg. Het Gerecht vindt dat de processen-verbaal betrouwbaarder zijn dan de getuigenissen van de verdachten, omdat die zijn opgemaakt door opsporingsambtenaren. Opsporingsambtenaren schrijven processen-verbaal onder ede uit.

Documenten
Een 43-jarige man kon bij een verkeerscontrole op de Caracasbaaiweg zijn keuringskaart, belastingkaart en verzekeringspapieren niet tonen. Hij verdedigde zich tijdens de zaak en zei dat hij de gevraagde papieren wel in zijn bezit had. Omdat hij de papieren tijdens de aanhouding niet kon tonen, is hij alsnog veroordeeld tot het betalen van een boete van 50 gulden per overtreding. In totaal ging het om 150 gulden.

5 reacties op “Veroordelingen voor verkeersdelicten”

 1. Zelden zo’n asociale verkeersdeelnemers gezien als op dit eiland, en hoe later op de avond hoe asocialer.

  Iedereen rijdt te hard, door rood en altijd met de mobiele telefoon in de hand. En krijg je een aanrijding met zo’n autoasocialist dan kun je zelf voor de schade opdraaien want verzekerd zijn ze nooit.

  Egoistisch ook, want richting aangeven is er niet bij en als ik mijn Vigilante wil hebben dan maakt het mij niet uit of er achter mij 10 auto’s het verkeerslicht 20 keer op groen en weer op rood zien springen.

  En de politie zit op het bureau met de benen omhoog de Extra te lezen in de airco.

 2. Wanneer wordt rijden met te hoog afgestelde koplampen, dimlicht+mistlampen of onnodig groot licht voeren, waardoor een tegenligger tijdelijk volkomen wordt verblind, strafbaar gesteld?? Ik vind dit een erger “verkeersdelict” dan bijv. je gordel niet om hebben of op een rustige doorgaande weg, waar geen voetgangers of fietsers komen, 30km te hard rijden.

 3. De gordel moet om in de auto. Geen gordel: bekeuring. Prima! Maar met zijn allen in de bak van een pick-up of kleine vrachtwagen zonder gordel en zelfs zonder echte zitplaats mag wel? Ben benieuwd wanneer de politie daar eens tegen gaat optreden.

 4. Dus dat..toevallig moest ik vandaag voor de rechter verschijnen, omdat er zou zijjn gemeten dat ik 30 km te hard zou hebben gereden op de nijlweg..Ten eerste ga je geen snelheidsbord zien als je gouverneur van landsberg weg komt, en ten tweede is t een tweebaans hoofdweg met een helling die je zoiezo harder dan 60 gaat laten rollen (ook in neutrale versnelling).
  Toen ik de dame(met toestemming) vroeg hoeveel zij zelf daar reed werd ze zenuwachtig en zei: “Dat gaat u niks aan”. Nou mij niet maar evengoed hadden ze u ook met dezelfde (of hogere) snelheid aangehouden en zeker kon ze zich dan makkelijk eruit praten.
  Ma goed, was op weg naar christoffelberg met me zusje en heb me toen aan de magische maximumsnelheid (60 km/h) gehouden en ben onderweg 20 keren ingehaald. 20!!!! T leek dan net of ik n soort van last voor t verkeer was. Dat wil ook niet zeggen dat n ieder harder op t gaspedaal moet gaan trappen, maar wel dat we wat vaker op de snelheids meter moeten kijken ipv onze telefoon bijv. En als ze elke dag hierop zouden controleren gaat t heel misschien helpen dat de mentaliteit in t verkeer wat veranderd (geldt ook voor mij).
  Uiteindelijk is er wel besloten om de beginboete van 250 te verlagen naar 150 nadat ik mijn argumenten had gezegd..so mensen, let op and ride safe 😉

 5. Dan heeft het dus geen zin om te getuigen als de rechter toch niet luisterd naar de gedachte. Helaas is het al vaak voorgekomen dat de opsporingsambtenaren gewoon opschrijven wat ze willen.

  Politici op curacao doen ook alles onder ede en we weten hoe dat gaat!