• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De verdachten die zijn aangehouden door de politie in het kader van het onderzoek naar de video ‘Patriota: Mensage pa Korsou’, zijn de negentienjarige H.D.M. en 27-jarige V.S.M. Gistermiddag rond 13.00 uur hebben de broers zichzelf aangegeven bij politiepost Brievengat.

Kort hierna zijn huiszoekingen verricht in twee woningen, aan de Hydraweg en Comanchestraat. Hierbij heeft de politie verschillende items in beslag genomen die van belang kunnen zijn voor het onderzoek. De broers worden verdacht van moord met voorbedachte rade.

Opheldering
Politiewoorder Reginald Huggings laat tegenover Versgeperst.com weten dat de politie en het Openbaar Ministerie opheldering over de video willen. “Wij hadden de broers al op het oog, maar zij hebben zichzelf aangegeven”. Zij worden verdacht van moord omdat de broers volgens Huggings in de video suggereren dat zij achter de moord op Wiels zitten. “Daarnaast zeggen zij ook dat zij meer mensen zullen gaan vermoorden.”

Bewijs
Huggings benadrukt wel dat de aanhouding van de broers niet betekent dat het onderzoek aan zijn einde is. “We gaan nu niet achterover leunen, zij zijn verdachten maar er kunnen meer verdachten zijn die met deze zaak te maken hebben. Er moeten nu bewijzen op tafel komen en moet gekeken worden of zij een alibi hebben op het moment dat de moord werd gepleegd.” De broers zijn in verzekering gesteld en worden sinds gisteren verhoord. “Vrijdag moeten zij voor de rechter-commissaris verschijnen”, aldus Huggings.

Verdachten
De video verscheen zondag op YouTube, kort na de moord op politicus Helmin Wiels. De politicus werd zondagmiddag rond 17.00 uur bij de Pier in Marie Pampoen doodgeschoten. Volgens de politiewoordvoerder komt deze week een team van pathologen-anatomen aan op het eiland om sectie te verrichten op het lichaam van Wiels.

13 reacties op “Broers vast op verdenking moord Wiels”

 1. @cindy, en Paola, Hoezo?
  Weten jullie er meer van dan?

 2. Dit heeft denk ik niks te maken met het andere. Zijn jongens die wat aandacht wilden en niet verder hebben nagedacht over de consequenties, Wat erg voor hun ouders.

 3. Ik vind dat er in andere hoek gezocht moet worden, Ik denk dat dit gewoon met zijn tweetje komen opgeven te makkelijk is. Er moet goed uitgekeken worden dat het niet om aan deze kant rust te brengen terwijl er toch anderen klaar staan om hun doel te bereiken. Ik denk niet dat die jongens de schutters zijn dat geloof ik niet, Dit is meer om een nu even de pijn te sussen. Maar kijken jullie uitttttt AUB mi KOrsow…

 4. Maar het is wel opvallend dat al kort na de moord dat filmpje op you tube verscheen. Was dat filmpje van tevoren gemaakt of flans je zoiets in no time in elkaar?

 5. Katvangers.

 6. ik geloof ook niet dat de schutters nu gepakt zijn.
  dit zijn geen professionals, maar domme jongetjes die wat aandacht te kort kwamen.
  de moordenaars moeten in een heel andere hoek gezocht worden.

 7. In het geval van die drie vrouwen die 10 jaar werden vastgehouden in de USA was er ook een ‘grappenmaker’ die de politie had verteld dat ze dood waren en ergens bedraven waren. Toen de politie achter deze ‘grap’ achter kwam heeft deze jongen van de rechter 4.5 jaar cel gekregen.

 8. o het was maar een grapje, deze jongens van “goeden huize” komen er hoogstens met een voorwaardelijke straf van af en alles gaat verder in de doofpot. a la fin a la fan e kuenta a kaba.

 9. Hmmm de video had veel van een (bewuste- dan wel onbewuste) afleidingsmanouvre.

  Moordenaars, die dergelijke koelbloedige moordaanslag zo in sync plegen met 2 schieters, en er vervolgens snel vandoor gaat zonder herkenbaar in beeld te zijn geweest zullen een dergelijke video nooit maken en plaatsen. De kenmerken van de moord had alles van een professionele afrekening. Dat matcht gewoon niet met 2 domme broertjes, die vervolgens zulke domme fouten maken.

 10. Gestoord zijn die twee zwak begaafden zeker. Wie weet worden ze wel flink betaald voor deze (overduidelijke) afleidingsmanoeuvre ………. Geld speelt geen rol.

 11. maar die video op youtube is getraceerd met een IP check..

 12. Zou het echt zo zijn dat je een moord beraamt en pleegt, en daarna een youtube filmpje wat er naar wijst gaat plaatsen, en dan denken dat je er mee weg kan komen?
  Dan moet je toch wel het IQ van een batata hebben. Zo dom kan toch niemand zijn.. of..?
  De youtube video dat is nu dus wel duidelijk, maar de moord?

 13. Dit gaat me echt veel te snel… of worden de bewijzen nu eventjes gemaakt? Het is allemaal te makkelijk gegaan. Zolang die goudkleurige Kia niet gevonden wordt, kun je met deze twee mensen ook niet veel doen. Lijkt veel eerder op een grote afleidingsmanoeuvre, ingezet door wie?