• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vlag venezuelaCURAÇAO – De Venezolaanse organisaties Venex en VenMundo op Curaçao, tonen medeleven over de brute moord op Helmin Wiels. “De Venezolaanse gemeenschap veroordeelt ieder gebruik van geweld, ongeacht reden, politieke kleur of jegens welk individu, groep of organisatie dan ook”, aldus de organisaties.

Venex en VenMundo: “Wij staan achter het Curaçaose volk, dat tot op heden geen getuige was van het gebruik van geweld als middel bij politieke conflicten.” De organisaties zijn van mening dat binnen geen enkele gemeenschap het gebruik van geweld gerechtvaardigd mag zijn.

Curaçao
“Venezolanen op Curaçao hebben dit eiland als thuishaven gekozen. Met huishoudens, families en kinderen die integreren in de lokale gemeenschap. Samen hopen wij dat vrede, goed burgerschap en christelijke en ethische principes zullen overwinnen voor een verenigd, tolerant en progressief land”, zeggen de organisaties.

Vreedzaam
Venex en VenMundo hopen dat de autoriteiten alle noodzakelijke maatregelen nemen om deze afschuwelijke gebeurtenis op te lossen en voorkomen dat dit soort geweld onderdeel wordt van het dagelijks leven. Verder roepen de organisaties jongeren op om begrip en “dat dit soort acties de toekomst van een natie in gevaar brengen. Een vreedzame samenwerking is het hoofddoel voor de ontwikkeling van een gezond land.”

2 reacties op “Venezolanen veroordelen moord Wiels”

  1. Zou er sprake zijn geweest van een persoonsverwisseling met Maduro?

  2. Heeft de Columbiaanse organisaties ook gereageerd of de moord op Wiels veroordeeld.???????