• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

KorpspolitieCURAÇAO – De politie heeft twee huiszoekingen verricht in het onderzoek naar de moord op Helmin Wiels. Op de avond van de aanslag zelf bezochten de onderzoekers rond 22.00 uur de woning van de politicus, waar met toestemming van de bewoner naar spullen is gezocht. 
Gisteren rond 17.00 uur is ook een huiszoeking verricht in het kantoor in het parlement. De politie heeft diverse artikelen in beslag genomen in het kader van het onderzoek.

Geruchten
Vanaf de moord kwam de geruchtenmachine op gang. RTL Nieuws meldde gisteren dat de auto van de verdachten gevonden zou zijn. Politiewoordvoerder Reginald Huggins ontkent dat gerucht. Over de herkomst van de auto is verder niets bekend. De politie heeft geen aangifte ontvangen van een gedupeerde, zei Huggins. Andere bronnen meldden dat er een arrestatie zou zijn verricht, wat echter ook is ontkend door de politie.

7 reacties op “Twee huiszoekingen in zaak-Wiels”

 1. waarom wordt erin nederland altyd met een gestolen auto misdaden gepleegd of met gestolen kentekenplaten???en auto op eiland ontmantelen schiet niet op ,of je moet gaan slijpen,maar dat valt op,,en met een helicopter kun je zo een ontmantelde auto zien,waar dan ook ..en moordzaken kunnen ten alle tyden worden opgelost,ook na 10 jaar,dus de dader zal heel zijn leven zijn klep dicht moeten houden,en mocht hij een opdrachtgever hebben,m kan hij niet nooit op grote voet gaan leven

 2. Misschien wel een heel domme vraag van mij. Maar je leert iets van domme vragen. Kunnen ze geen beelden op vragen van een sateliet die rond dat moment op Curacao gericht was.? Dan kan je op zijn minst de auto volgen waar hij naar toe is gegaan. De americanen zullen zeker hun medewerking verlenen in zo’n geval. Denk ik.

  De laatste telefoons die melding hebben gedaan toen Wiels vertrokken was zonder body guards kunnen ook terug getraceerd worden via de provider. Alle gsm gesprekken blijven een jaar geregistreerd in het systeem bij de providers. Of loopt men op Curacao achter met ICT ontwikkelingen. Wie kan dit voor mij beantwoorden.

  Bij de belasting of keuringslokaal moet alle autonummers geregistreerd staan onder nummerbord,kleur en eigenaar. Men kan alle KIA goudkleuren verzamelen en een voor gaan checken waar ze vandaan komen dan heeft men een beeld. Op Curacao kunnen er niet meer dan zo’n 100 Kia’s rondrijden met een goudkleur. Dus werk aan de man. Dit zijn eigenlijke allemaal mogelijke scenario’s om te zoeken.

  Mensen moeten wel weten dat door zwijgen deze scenario’s mogelijk is geworden op Curacao. Vroeger kreeg de politie veel meer hulp van het volk om deze soort zaken op te lossen. Ik weet niet van nu. Ik kan me niet voorstellen dat de dader met zoveel kustbewakming en de americaanse militairen met zoveel screeningsaparaten ter land ter zee en ter lucht,de dader is kunnen vluchten

  @ renooo volgens mij is alles al ingevlogen om dit op te lossen. Op dit soort gebieden krijgen ze wel uit Nederland maak je niet druk hierover. Misschien is dat auto ook helemaal ontmanteld achter de zovele verscholen huizen en bergen op Curacao. Ik denk dat de oplossing bij volk zelf ligt en de justitie.
  @Abraham Mossel maar toch hebben ze dreigementen op de you tube vrijwel snel opgelost. Dus laten wij niet alles onderschaten. Ik blijf stil hopen dat het snel wordt opgelost.

 3. @ A Mossel.

  Opnieuw trekt U te snel conclusies.
  De video heren zijn inmiddels opgepakt. Dat de instanties die met het onderzoek belast zijn niet meteen met informatie komen is logisch.
  Of de auto nu wel of niet gevonden is of wordt doet niet ter zake.
  Als het om lokale daders gaat is de kans groot dat ze gepakt worden. Mochten het buitenlanders zijn zal de pak kans per uur minder worden.
  En niet door onkunde of wat U beweerd om mensen buiten schot te houden. Nee gewoon omdat dit de schijn heeft van een zeer wel uitgekiende daad.
  En het niet al te moeilijk is om via de normale weg het eiland binnen een dag te verlaten.
  En je dan kan zoeken wat je wil. Met welke hulp dan ook.
  Veel zal afhangen van het intelligentie niveau van de daders.

 4. of je zet je auto bij het sea aqaurium,,of bij een hotel,,niemand die er naar kijkt

 5. @abraham..voor curacao en nederland is het een must dat deze moord wordt opgelost,want als de moord te maken zou hebben met corruptie,,durft er geen 1 politieke partij meer tegen corruptie te strijden..en dat zou niet goed zijn voor de democratie..twyfels mag je hebben,maar laten we hopen dat het recht zegeviert..hulp uit nederland komt vrydag aan ,als het goed is{forensisch team},,curacao hoeft het maar te vragen aan nederland,en ze krygen alle hulp om deze zaak op te lossen in het belang van het volk alleen vreemd dat die goudkleurige auto nog niet opgespoord is,,staat die dan binnen,in garage loods zeecontainer..of staat hij gewoon waar je hem niet verwacht op de pakeerplaats vd luchthaven of in de stad..die auto kan toch niet verdwenen zijn???

 6. @ renooo,dit zal niet gebeuren er zijn huisjes cq reden genoeg om bij diverse huisjes aan te kloppen,maar als er al moet worden na gekenen door de regering of er wel een rede cq misdrijf is/wordt gepleegt met het uitzenden van een You Tube filmpje heb ik zo mijn ernstige twijfels of deze moord ooit word opgelost?.In NL hebben zij laatst nog twee dreigers binnen een dag opgespoord in spanje en mexico is toch niet naast de deur zou ik zeggen.

 7. zo,met de vreselijke moord op Wiels heeft justitie de vrijwaring om alle vijanden van wijlen Dhr Wiels eens grondig onder de loep te nemen,om deze ongekende misdaad op te lossen bij een moord op een politicus,waar ook ter wereld worden alle middelen uit de kast getrokken,koste wat kost tot de daders gepakt zijn..en de Nederlandse regering wil ook dat deze zaak opgelost wordt..hulp uit Nederland zal zo ingvlogen worden als de anteliaanse justitie daarnaar vraagt….