• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Beatrix, Maxima, Willem-AlexanderCURAÇAO – Koning Willem-Alexander heeft aan waarnemend gouverneur Adéle van der Pluijm-Vrede een boodschap gestuurd na de moord op Helmin Wiels. De vorst richt, mede namens zijn vrouw en zijn moeder, het woord tot de bevolking van Curaçao.

 
Willem-Alexander: “Het overlijden van de heer Wiels heeft mij zeer aangegrepen. Via u wil ik in deze moeilijke dagen, mede namens de koningin en prinses Beatrix, mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden, familie en vrienden en aan de inwoners van het land Curaçao. Bij mijn inhuldiging en beëdiging zei ik vorige week dat in het Koninkrijk der Nederlanden iedereen zijn stem mag laten horen en op voet van gelijkwaardigheid méébouwen. Helaas is het een markante medeburger niet langer gegeven hier invulling aan te geven”.

Waardig
Ook Van der Pluijm-Vrede laat weten ‘diep geschokt’ te zijn en noemt de moordaanslag ‘nauwelijks denkbaar’. Ze vindt dat de moord om bezinning vraagt. De waarnemend gouverneur roept iedereen op om ‘waardig en rustig om te gaan met het gevoelige verlies dat de samenleving van Curaçao leidt’. Ook bracht Van der Pluijm-Vrede de familieleden van Wiels haar medeleven over.

5 reacties op “Koninklijke familie betuigt medeleven na moord”

 1. @Jorge.

  Opdrachtgevers?
  Volgens mij tast een ieder nog in het duister naar de motieven achter deze gruwelijke moord.
  Ik zou zeggen om stemmenmakerij nu even achterwege te laten.

 2. @Zorro,
  ik weet niet of jij het weet maar Curaçao valt justitieel en financieel nog steeds onder Nederland. Dus als Nederland het genoeg vind kunnen ze wel degelijk ingrijpen. Dit zullen ze niet snel doen en Curaçao zou niet snel om hulp vragen want daar zijn ze te trots voor. Buiten het feit of ze er de capaciteit en de middelen voor hebben.

 3. @ Jorge. Ik weet niet of je de staatsrechtelijke situatie kent, maar niemand heeft Curacao iets te sturen zeker niet ongevraagd. Curacao kan erom vragen en precies zeggen wat het wil hebben om deze zaak te onderzoeken en dan zal het wel goed komen. Nos mes por bestaat nog steeds en Curacao heeft met de misdaad hausse ook geen hulp gevraagd.

 4. Verzoek aan de Koning : gaarne zsm een team experts sturen om schoon schip te maken en de opdrachtgevers te pakken. Ik voorzie anders dat slechts de daders worden gepakt en over 1 jaar iedereen al is vergeten wat er is gebeurt, alles verdwijnt in de doofpot hier. Bijna nooit vallen er veroordeelden op dit niveau op deze rots.
  Help deze rots, deel van het koninkrijk!!

 5. bezinning? Actie is beter, zorg ervoor dat Curacao de nodige steun krijgt om het probleem op te lossen en de OPDRACHTGEVERS te berechten en voor altijd op te sluiten. Beste zou zijn verlies van ieder recht als burger, paspoort zodat zij ook nooit meer kunnen reizen en natuurlijk de PLUK ZE wetgeving toepassen. Het is toch overduidelijk waar de daders en opdractgevers gezocht moeten worden of blijven deze weer buiten schot?