• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao werd gisteren opgeschrikt door de moord op Helmin Wiels. De partijleider van Pueblo Soberano werd doodgeschoten op de Pier bij Marie Pampoen. Versgeperst.com peilde de stemming en ging de straat op met de vraag: Wat denk jij dat de impact is van de moord op Wiels?

“Het is erg dat hij vermoord is, daar zijn veel aanhangers niet blij mee”, zegt Gerald (54) met gevoel voor understatement. Maar wat gebeurd is, is gebeurd. We moeten eerst afwachten wat er uit het onderzoek komt”, vindt hij. Gerald ziet de gevolgen niet al te somber in. “Het was een man die met het volk meeging. Daarom is het erg dat hij is vermoord. Maar verder ben ik niet bang voor rellen. Zeker niet. Daar praten mensen natuurlijk over, maar daar geloof ik niks van.”

Bang
Maria (52), wachtend op de bushalte, is boos en bang. “Dit kan echt niet. Iedereen heeft een leven en dat schiet je niet zomaar kapot”, vindt zij. “Ik heb geen idee wat er nu gaat gebeuren. Ik ben wel bang dat het uit de hand loopt, dit is niet normaal meer.”

Reputatieschade
Een 62-jarige dame, haar naam wil ze niet noemen, voorziet gevolgen op de langere termijn. Ze is bang voor reputatieschade voor het eiland. “Dit is de hele wereld over gegaan. Nu hebben we een hele slechte naam, als we dat niet al hadden. Curaçao heeft een goede man verloren. Hij was niet bang om zijn mond open te doen als dat nodig was. Zo was hij”, zegt ze zichtbaar aangedaan.

Onschuld
Een masseuse, die haar naam niet wil noemen, trekt de vergelijking met de moord op Fortuyn in 2002. “Niemand verwachtte dit. Het kwam gewoon niet in je op dat zoiets zou gebeuren. Politici werden vermoord in Amerika of in films. Curaçao is nu zijn onschuld kwijt.”

2 reacties op “‘Dit gaat de hele wereld over’”

 1. Het is natuurlijk wel snel, maar de Coalitie moet haar meerderheid in de Staten houden
  Welke van de onderstaande “stemmentrekkers” volgt hem in de Staten op?
  Totaal waren er 19715 stemmen voor de PS.

  1 Wiels, Helmin M./. 16090
  2 Asjes, Ivar O.O. / 853
  3 Cijntje, Melvin V.E. (Mac)/ 200
  4 Cordoba, Jaime L. /420
  5 Wilsoe, Elmer R. (Kadè)/ 458
  6 Raveneau, Winifred A. (Wini)/ 155
  7 Leonora, Sherwin S. / 76
  8 Trinidad, Carlos A. / 115
  9 Rosalia geb. Stacie, Aivi A. / 85
  10 Margarita, Ludwin F. (Wini) / 113
  Bron Uitslagen_per_kandidaat_Statenverkiezing_19okt2012_Curacao

 2. 10-10-10 was eigenlijk nog maar gisteren, kijk eens wat er allemaal gebeurt is, kijk eens naar wat er allemaal van de bevolking gestolen is door politici en hun vriendjes en hun commissariaten, en kijk nu eens naar wat er nu is gebeurd, kijk eens naar het niveau wat we hebben bereikt, en dit allemaal door gerotzooi, pastechi`s, hebberigheid en machtsbeluste figuren die nergens mee zitten, nu zelfs dus ook niet voor het uitschakelen van tegenstanders.

  Niets functioneert hier nog goed, alle overheidsbedrijven zijn door en door rot gebleken, overal mankeert er wat en is er geen geld meer.
  Ik hoop dat men hier eens echt gaat nadenken over wat er in de afgelopen 2-1/2 jaar dus echt gebeurt is, en dat men dan eens stemt op hen die de minste bindingen hebben met de vuiligheid die hier persé wil regeren. Ik schaam me, want we hebben als land alleen maar gefaald tot nu toe, en nu gaan we elkaar zelfs afmaken.