• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin Wiels van PSCURAÇAO – De politie ontkent dat er een aanhouding is verricht in de zaak-Wiels. De politicus werd gisteren doodgeschoten. Dat meldt Reginald Huggins, woordvoerder van de politie. Op de vraag of er al meer bekend is over het motief antwoordde Huggins: “Nee. Daarover bestaat geen duidelijkheid”.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgezet in het onderzoek naar de moord op Helmin Wiels. “Een TGO is een team van allerlei soorten opsporingsinstanties onder leiding van de officieren van Justitie van Curaçao”, vertelt Norman Serphos, persvoorlichter van het OM. “Gisteravond is er vergaderd, en zijn de lijnen uitgezet. Inmiddels wordt er met man en macht gewerkt aan de zaak”. In het belang van het onderzoek wil Serphos niet inhoudelijk ingaan op de zaak.

Hulp
Huggins voegt eraan toe dat ook omringende landen en Nederland hulp hebben aangeboden. Hij verwacht dat op korte termijn meer duidelijk wordt over de inbreng van buurlanden en Nederland.

9 reacties op “Geen aanhouding in zaak-Wiels, motief onbekend”

 1. @LA de wind, Dat partijen geld ontvangen kan je weinig aan doen.. wel kan je er voor zorgen dat dit niet door criminelen gebeurt. Aangezien de aanklachten tegen Dos Santos is het heelr aar dat deze meneer nog steeds niet in het cel zit. een functionerend OM zou het volk kunnen helpen!

 2. @John Martina misschien moet je je wel afvragen of deze mannen dat beruchte brief niet onder druk of bedreigingen hebben getekend van dos santos en consortium en dat Wiels misschien wel dezelfde bedreigingen heeft gehad maar zich niets van aantrok. Doordat hij schoon schip wilde maken. Hij wilde hiermee afrekenen, maar moest dat bekostigen met zijn leven.

 3. Ongetwijfeld weet iedereen welke kant men moet zoeken. Maar men is machteloos. Dat politieke partijen giften mogen ontvangen van zakenlui moet verboden worden. Jammer genoeg gaat ontwikkelingen van een overheid met dergelijke laffe daden uitgevoerd door groeperingen die geen macht willen verliezen. Overal ter wereld lopen politici 24 uur per dag, 7 dagen per week met beveiliging. Helaas dacht wijlen H. Wiels anders over.

 4. met hulp van buitenandf[nederland,amerika]zullen de daders gepakt worden,en de onderste steen komt boven,,mochten de daders nog op het eiland bevinden komen ze er nooit meer af..alle grenzen moeten potdicht zitten,met hulp vd nederlandse en amerikaanse marine 24/7 tot de daders van deze gruwelijke daad zijn gepakt

 5. Over de doden niets dan goeds wordt er wel gezegd, maar laten we niet vergeten dat Pueblo Solberano 2 jaar met de MFK meegeregeerd heeft en dus medeverantwoordelijk is voor de chaos die de MFK regering achter liet.

  En dat het Helmin WIels partijgenoot Wilsoe was die de beruchte brief voor dos Santos heeft geschreven en dat Helmin Wiels geen actie ondernam tegen zijn minister Monk die een pastechi van een ton aan een medewerkster uitdeelde.

  Wiels verdient alle respect voor zijn strijd tegen de corruptie, maar hij was leider van een partij waarin ook dingen gebeurden die op zijn minst naar corruptie riekten.

  Laten we hopen dat Pueblo Solberano iemand vind die het goede werk van Helmin Wiels kan voortzetten en andere partijen kritisch blijft volgen.

 6. Enige tijd geleden stapte ik bij Kooyman (de Curacaose Gamma zullen we maar zeggen…) op Helmin Wiels af, die daar bij de klantenbalie stond te wachten. We hadden met Opleidingscentrum Granbeeuw wat gedoe met een bepaalde overheidsorganisatie. Helmin begreep de situatie heel goed, maar kon of wilde (politiek gezien..?) echter geen duidelijk antwoord geven. Dus stelde hij mij nog een paar korte vragen en wist genoeg. Hij pakte zijn mobieltje en gaf met het nummer van een, naar later bleek, heel nuttig contactpersoon. Daarna gingen Helmin en ik weer ieder onze weg. Deze contactpersoon heeft precies de antwoorden gegeven die wij nodig hadden.

  Vriendjespolitiek? Welnee, Helmin en ik kenden elkaar nauwelijks. Maar dat is hoe het gaat op Curacao, dat is de manier van werken waarbij Wiels zich als een vis in het water voelde, voor iedereen altijd toegankelijk was; dus ook voor de Makanba die gewoon zijn dingen doet op het eiland en ook een vraagje heeft. Wat je ook van de standpunten vond van deze gedreven idealist met zijn gepeperde uitspraken, strijden voor zijn idealen deed hij recht voor zijn raap, met open vizier.

  Wat voor angstige opdrachtgever moet het geweest zijn om Wiels met 5 laffe kogels in zijn rug te laten vermoorden. Het is niet alleen voor de familie en vrienden, maar voor heel Curacao te hopen dat deze daders en – nog veel belangrijker – hun opdrachtgever snel gepakt worden.

 7. Tja de mogelijke opdrachtgevers horen ook al lang in Bon Futuro te zitten als het OM haar werk zou doen.. eigenlijk is deze dood toe te schrijven aan het OM

 8. Neem de hulp aan van NL.
  Curacao is te verbonden met allerlei maffiafiguren.
  de daders moeten gepakt worden.
  ook de schutters, maar de opdrachtgevers zeker…!!!
  Het Om op curacao durft al jaren niets tegen deze maffia te ondernemen?
  waarom?? bedreigingen???

 9. triestu,triestu…