• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws helmin wielsCURAÇAO – Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Ronald Plasterk heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Helmin Wiels. Wiels werd gisteren vermoord. “Curaçao verliest met Helmin Wiels een gedreven politicus, en iemand van uitzonderlijk kaliber”.

Dat laat de bewindsman weten op de website van de Rijksoverheid. Plasterk: “Ook persoonlijk heb ik hem de afgelopen maanden leren kennen als een man die vocht voor zijn idealen, stond voor zijn overtuiging dat de politiek het leven voor de gewone mensen op Curaçao beter moest maken, streed tegen corruptie en misdaad, en een groot hart had voor zijn land Curaçao”.

Medeleven
“Mijn gedachten zijn bij zijn geestverwanten en partijgenoten, maar vooral bij zijn naasten, familie en vrienden. Helmin Wiels was vader van twee kinderen, waar hij met zeer veel trots over sprak. Wij leven met hen en de andere familieleden mee”, aldus Plasterk.

Heel kritisch
Kamerlid Ronald van Raak (Socialistische Partij) heeft gereageerd op de website van zijn partij. “De leider van de grootste partij op Curaçao was heel kritisch over Nederland, maar kwam op voor de armen op het eiland. Voor alle landen in het Koninkrijk, voor zijn partij PS, maar vooral voor die bevolking is de moord op Wiels een drama.”

4 reacties op “Plasterk ‘diep geschokt’ na moord op Wiels”

 1. Heel erg laf dit……Helmin Wiels streefde naar een betere Curaçao en wil de maffia en corruptie aanpakken. Hij wil er voor de volk zijn….armoede bestrijden, bewustwording onder de bevolking stimuleren en kader hiervoor scheppen. Maar het mocht niet zo zijn….. Nu heb ik mijn hoop tot terugkeer en projecten te starten maar opgegeven. Zijn mobile telefoonnummer en privé mail adres kan ik ook maar deleten…….een netwerkgesprek in oktober kan ik nu vergeten…..pffff……mijn hart huilt .
  Mijn diep respect voor Helmin Wiels …Hij had een droom maar mocht dit niet in daden omzetten. Zijn ziel is nu vrij. Bevrijdingsdag is nooit meer hetzelfde op Curaçao. Mijn diepste steunbetuiging en condoleances op de eerste aan zijn vrouw en kinderen, op de tweede plaats aan al zijn nabestaanden.
  R.I.P. Helmin Wiels.

 2. @rignald,

  juist de 3 die jij noemt, zijn degenen die aangepakt moeten worden….voor corruptie!!

 3. @Phillipe, Ik zie Asjes, Monk en Wilsoe idd geen corruptie aanpakken…

 4. De moord op Wiels zal grote impact hebben. Immers Wiels was de PS zelf.  Hij bepaalde de agenda en ik zie in de PS geen ander die dat van hem over kan nemen. Hij deed teveel zelf. Hij zal gemist worden.

  Politiek geweld en intimidatie zagen we eerder. Destijds Statenvoorzitter en voormalig MFK-lid Dean Rozier stopte er bijvoorbeeld mee na de brandstichting in twee vrachtwagens van zijn bedrijf, Kortijn IJsfabriek.

  Ik was geen fan van Wiels, integendeel. Naar mijn mening was Curacao onder zijn leiding geen democratische richting ingegaan. Zijn PS Statenvoorzitter Asjes liet de Statenvergaderingen frustreren omdat Statenleden hun partij verlieten. Maar toen Sulvaran de PAR verliet was deze een welkome steun voor de PS!  De voorbeeldenlijst is langer…(Wilsoe..etc)

  Wat nu Curacao? Wat nu PS? Wat nu na het “Taken” kabinet?
  Laten we hopen dat politiek Curacao vanaf nu eendrachtiger en democratischer gaat samenwerken. Als klein land staan we bloot aan veel externe krachten en zijn we -als we verdeeld blijven- prooi voor dubieuze figuren. Die kunnen we alleen samen te lijf en laten we ook niet (meer) schromen om met Nederland en Aruba constructief te communiceren en iets op te bouwen. Hopelijk glijden we dan niet af naar een narco/mafia-staat zoals we die meer zien in de regio.

  Qua preventie: Misschien had een Veiligheidsdienst op volle sterkte de signalen eerder kunnen oppikken. Daar waren ze voor, om het staatsbestel te beveiligen. Het vermoorden van de leider van de grootste politieke partij lijkt me per definitie een staatsgevaarlijke activiteit, net als het blokkeren van Statenvergaderingen.